Клетъчните данни не работят на iPhone XS Max с iOS 13, Как да се коригира

iOS 13 е най-голямата актуализация на мобилната платформа на Apple от пускането на iOS 11 преди няколко години. Направени са много движещи се части и много промени, дори за „по-стари“ устройства като iPhone XS Max.

Има обаче една грешка, която продължава да се връща от мъртвите и тогава вашите клетъчни данни изглежда спират да работят от нищото. Потребителите на iPhone XS Max са измъчвани от този проблем от известно време и проблемът продължава да се появява дори след актуализиране до iOS 13. За щастие има няколко различни начина да се опитат да се справят с този проблем, преди да прибегнат до подмяна на устройство.

Как да поправим клетъчните данни, които не работят на iPhone XS Max с iOS 13

Всъщност има няколко различни метода, които можете да опитате да накарате вашите клетъчни данни да работят отново. Някои от тях са лесни и лесни, докато други са малко по-дълги за изпълнение и изискват да се върнете и да настроите нещата след това.

Уверете се, че LTE е активиран

Първата стъпка, която искате да предприемете, за да опитате да накарате мобилните си данни да работят, е да проверите дали LTE е активиран. Понякога актуализацията на софтуера кара настройките на iPhone да се променят без конкретна причина.

 1. Отворете Настройки
 2. Докоснете  Cellular
 3. Изберете  Клетъчни опции
 4. Превключете  Активиране на LTE

Това може да изглежда ежедневно и ненужно, но наистина е нещо, което си струва да се провери. Лично аз срещнах LTE деактивиран след просто рестартиране или след актуализация на софтуера.

Проверете за актуализация на настройките на оператора

Следващата стъпка, която искате да предприемете, е да проверите дали има актуализации на оператора. Това е, когато вашият оператор натиска мрежова актуализация, която трябва да бъде изтеглена, и ще отстрани всички проблеми.

 1. Уверете се, че вашият iPhone е свързан към Wi-Fi или клетъчна мрежа
 2. Отворете приложението Настройки
 3. Докоснете  Общи
 4. Превъртете надолу и изберете  About

Веднага след като отворите раздела „  Информация “ от приложението „Настройки“, ще се появи известие за актуализиране на настройките на вашия оператор. Ако отидете до екрана Информация и няма подкана за актуализация, няма настройки за актуализиране.

Опитайте да нулирате мрежовите настройки

Като се има предвид факта, че се справяте с мрежови проблеми, би било логично да нулирате мрежовите настройки. Това е доста лесно и може да се направи, без да се налага да рестартирате или изтривате вашия iPhone.

 1. Уверете се, че вашият iPhone е свързан към Wi-Fi или клетъчна мрежа
 2. Отворете приложението Настройки
 3. Докоснете  Общи
 4. Превъртете надолу и изберете  Нулиране
 5. Докоснете  Нулиране на мрежовите настройки

Важно е да се отбележи, че когато нулирате мрежовите настройки, това включва запазените ви Wi-Fi мрежи. Нулирането им включва също всички специфични VPN или APN настройки, които може да сте използвали преди.

Ако нулирането на мрежовите настройки поправи проблемите ви, ще трябва да се върнете и да настроите APN и VPN отново.

Извадете SIM картата

Това може да се окаже ненужно за някои, но си струва да се повтори. От време на време SIM картата може да се освободи случайно през цялото време на използване.

Част от това може да е от случайни капки, които са се появили и ще искате да премахнете и поставите отново SIM картата. Ако проблемът продължава, ще трябва да се свържете с вашия оператор, за да получите нова SIM карта за инсталиране.

Актуализирайте вашия iPhone

Друг супер-основен метод за получаване на тези видове грешки е да актуализирате вашия iPhone. Особено с пускането на iOS 13 са открити много грешки и Apple вече е до iOS 13.1.3.

Ето стъпките за проверка за актуализация на вашия iPhone XS Max:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Докоснете  Общи
 3. Изберете  Актуализация на софтуера

Ако има налична актуализация, тогава ще искате да докоснете  Изтегляне и инсталиране . Важно е да се отбележи, че ще трябва да сте свързани към Wi-Fi и iPhone XS Max трябва да бъде включен в захранването.

Възстановете вашия iPhone

Преди да се наложи да прибягвате до справяне с възможни замени на устройства, ще искате да опитате да възстановите вашия iPhone. Това със сигурност ще премахне паяжините, при условие че на вашето устройство няма инсталирано измамно приложение.

Преди да възстановите, може да искате да създадете резервно копие, за да сте сигурни, че вашите данни са запазени. Ето как да създадете резервно копие:

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Докоснете  [вашето име] в горната част на екрана
 3. Изберете iCloud
 4. Докоснете iCloud Backup
 5. Докоснете Архивиране сега

Това може да отнеме известно време, особено ако сте на бавна Wi-Fi връзка или ако имате много данни на вашия iPhone. След като завършите, можете да започнете процеса на изтриване и възстановяване на вашия iPhone.

 1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
 2. Докоснете  Общи
 3. Превъртете надолу и изберете  Нулиране
 4. Докоснете  Изтриване на цялото съдържание и настройки

След като вашият iPhone XS Max бъде изтрит, той ще се върне към първоначалния стартиращ екран, който видяхте, когато за първи път взехте своя iPhone. Ще трябва да следвате подканите и след това на екрана с  приложения и данни  докоснете  Възстановяване от iCloud Backup .

След като изберете тази опция, ще трябва да влезете с вашия Apple ID. След като влезете, докоснете  Избор на резервно копие и изберете най-новото архивиране, което сте създали по-рано.

Обърнете се към вашия оператор или Apple

Последната опция, която имате, е да се свържете директно с вашия оператор или Apple. Бихме препоръчали първо да се свържете с вашия оператор, само в случай, че има нещо, което е неприятно в техния край.

Ако обаче всичко е наред и работи чрез вашия оператор, може би е време да се обърнете към Apple за подмяна. Apple Genius Bar вероятно ще ви попита какви стъпки сте предприели, за да опитате да отстраните проблема и можете да ги уведомите.

Заключение

Не сме съвсем сигурни какво причинява този проблем за собствениците на iPhone XS Max, работещи с iOS 13 или по-нова версия. Всичко, което знаем, е, че е изключително разочароващо да можете да използвате вашия iPhone един момент, а след това в следващия момент да нямате клетъчна връзка.

Ако сте намерили друг метод или основната причина за този проблем, звучете в коментарите по-долу. Междувременно ни уведомете как работи iOS 13 за вас или ако сте спрели актуализирането до по-късно.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found