Как да настроите iCloud Mail, контакти, календари и други на вашия iPhone и iPad

Така че сте закупили лъскав нов iPhone или iPad и сте готови да стартирате. Е, едно от първите неща, които вероятно ще искате да направите, е да осигурите настройка на имейла, контактите и календарите си. Съществуват редица високопоставени услуги, които повечето хора използват за тази информация. Двете най-популярни са вероятно услугите на Google и Microsoft. Въпреки това, Apple продължи да разработва iCloud и може да се превърне в най-добрият вариант за тези, които използват множество устройства на Apple.

Независимо дали току-що сте надстроили до вашия 5-ти iPhone или ако сте нов в платформата, тази статия ще ви насочи към използването на iCloud за настройка на някои от най-важните ви данни на новото ви устройство.

Настройване на услуги, различни от iCloud

Разбира се, ако сте дълбоко в системата на Google или Microsoft, може да се колебаете да преминете към iCloud. Това е разбираемо и за щастие iPhone и iPad имат отлична поддръжка за тези услуги. Нито двамата не са толкова плътно интегрирани в устройството, колкото iCloud, но те ще ви служат добре.

Ако решите да отидете по този маршрут, отидете в приложението Настройки, намерете Поща, Контакти и календари и просто изберете и влезте в акаунта си. Оттам можете да изберете конкретните услуги, които искате да синхронизирате и всичко ще бъде настроено.

Синхронизиране на iCloud поща, контакти и календари

iCloud, за тези, които не са запознати, е услугата на Apple, за да поддържа цялата ви информация синхронизирана между устройствата. Най-лесният начин да настроите iCloud на новото си устройство е от резервно копие на стар iPhone или iPad. Ако надстройвате от предишно iOS устройство, можете да възстановите новото си устройство на Apple от резервно копие. Докато сте активирали iCloud на старото си устройство, услугата ще се настройва автоматично на новото ви.

Ако това е първият ви iPhone или iPad или предпочитате да не настройвате новото си устройство от резервно копие, настройването на iCloud все още е доста безболезнено. В приложението Настройки iCloud има свой собствен раздел. Изберете iCloud и ще бъдете помолени да въведете вашата iCloud парола за вашия акаунт в iCloud. Новите потребители трябва да бъдат подканени да настроят акаунт в iCloud, когато първоначално настроите устройството си.

След като въведете паролата си, ще ви бъде представен списък с iCloud услуги. Подобно на преди, можете просто да активирате услугите, които искате да синхронизирате между устройствата. След като бъдат активирани, вашите данни ще се показват на всяко друго устройство с активиран iCloud. iCloud ще се синхронизира между устройства на Apple и дори компютър с Windows. Можете да изтеглите iCloud за Windows на уебсайта на Apple, ако се интересувате. Освен това всички бъдещи данни, които добавяте, ще се синхронизират между устройствата.

Допълнителни опции на iCloud

Веднага ще забележите, че с iCloud получавате доста повече възможности от синхронизирането на акаунт в Google или Microsoft. Към върха е iCloud Drive. Можете да мислите за тази услуга като версията на Dropbox на Apple, но много по-интегрирана с iPhone и iPad. Тази услуга е сравнително нова, но Apple е вложила куп ресурси, за да я превърне в солидна услуга.

Снимки е друга забележителна функция на iCloud. Apple наскоро ремонтира приложението Photos и добавянето на iCloud Photo Library беше едно от основните допълнения. Както подсказва името, тази услуга ще синхронизира всички ваши снимки и видеоклипове в iCloud, което ги прави достъпни на другите ви устройства.

Това ръководство ще Ви даде начало с iCloud. Apple подобри услугата през последните няколко години, но ако имате проблеми със синхронизирането, разгледайте нашето ръководство за отстраняване на неизправности. Apple винаги добавя към услугата, така че следете Apple Toolbox, за да научите за актуализациите и новите функции.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found