Как да възстановите изтритите раздели на Safari в iOS 13 и iPadOS

Това е времето от годината, в което все повече хора се възползват от новите iPhone и iPad. Това движение означава, че iOS 13 и iPadOS стават по-изложени, благодарение на това, че е най-новата версия.

На първо място iPadOS видя сериозен ъпгрейд по отношение на Safari и софтуера като цяло. Но все още има някои грешки, които се разработват дори след последните актуализации.

Новите неща в Safari в iOS 13 и iPadOS

Започвайки с iPhone, Safari видя няколко различни допълнения на функциите за мобилния уеб браузър. Съществува изцяло ново стартово меню заедно с предложенията на Siri въз основа на вашата история на сърфиране.

Освен това имаме изцяло ново меню с настройки, до които можете да стигнете, като докоснете иконата отляво на URL адреса. Когато почукате, ето до какво получавате достъп:

 • Опции за размер на текста
 • Показване на изгледа на Reader
 • Скриване на лентата с инструменти
 • Заявете уебсайт за настолни компютри
 • Изключете блокерите на съдържание
 • Настройки на уебсайта

Изглежда, че Apple най-накрая е близо до това да ни даде възможно най-голям контрол с нашите устройства, дори ако е само със Safari. Общото между iOS 13 и iPadOS е изцяло новият мениджър на изтеглянията.

Всеки път, когато бъдете подканени да изтеглите файл, в дясната страна на лентата с URL адреси ще се появи икона. След това можете да докоснете иконата, за да видите изтеглянията, заедно с отварянето на папката „Изтегляния“ в iCloud Drive.

Що се отнася до Safari на iPad, Apple твърди, че това е „опит за сърфиране в десктоп клас“. Това означава, че вече няма да се сблъсквате с неоптимизирани мобилни уебсайтове на големия екран.

 • Нашите най-добри съвети и трикове в раздел Safari за iPhone

И накрая, Apple също включи множество нови клавишни комбинации, за да можете да навигирате в браузъра още по-бързо. Това са добре дошли допълнения, но не всичко е рози и маргаритки.

Как да възстановите изтритите раздели на Safari

Наскоро Apple пусна актуализация за устройствата iPad и iOS, която доведе до изтриване на разделите на Safari. Въпреки че в мобилния браузър има настройка за автоматично изтриване на раздели след определен период от време, има потребители, които са били засегнати от тази грешка.

Няма много много корекции или заобиколни решения, но един от начините да възстановите изтритите раздели на Safari е както следва:

 1. Отворете Safari на вашия iPad
 2. Плъзнете нагоре отдолу, за да разкриете докинг станцията
 3. Докоснете иконата на Safari

Ако е възможно, в горния десен ъгъл на дисплея ще се появи бутон, който казва  Reopen Closed Windows . След като докоснете този бутон, всички ваши затворени раздели трябва да се появят отново, което ви дава достъп до всичко, което сте запазили за по-късно.

В случай, че не виждате тази опция, тогава за съжаление нямате късмет и ще трябва да разчитате на историята на Safari. Освен това това не работи за потребителите на iPhone, вместо това има различен метод.

 1. Отворете Safari на вашия iPhone
 2. Докоснете иконата „Tabs“ в долния десен ъгъл
 3. Натиснете и задръжте иконата „ + “ в долната част

Оттам ще можете да изберете кои раздели искате да бъдат отворени отново. Това не е функция, която е подробно обяснена, но все пак е нещо, достойно за включване в Safari.

Заключение

Обичаме да виждаме всички големи актуализации най-накрая да дойдат в Safari както на iPhone, така и на iPad. Още повече ни харесва да видим, че Apple става сериозна, че линията iPad става още по-мощно устройство в сравнение с някои лаптопи.

Просто е жалко, че има бъгове, които продължават да повдигат грозните си глави в неподходящи моменти. Ако не сте успели да възстановите изтритите раздели на Safari, но сте намерили различно решение, уведомете ни в коментарите по-долу. Междувременно ни уведомете коя е вашата любима функция на iOS 13 или iPadOS!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found