ToothFairy е задължително за собствениците на Mac или MacBook, които използват AirPods

AirPods на Apple са забележителен критичен и потребителски успех още от дебюта си.

Това е най-вече - или поне отчасти - поради тяхната простота. Както очаквате от продуктите на Apple, AirPods просто работят. Те са лесни, безпроблемни и не изискват почти никакви усилия, за да се използват ежедневно.

Разбира се, това важи най-вече за използването на AirPods с iOS устройства като iPhone или iPad. Историята е малко по-различна на Mac.

СВЪРЗАНИ:

  • Усъвършенстване на DoubleTap на AirPods, ето как
  • AirPods не се свързва с устройства, поправка
  • Как да почистите вашите AirPods по правилния начин
  • AirPods 2.0, Много повече функции, различни от безжичното зареждане
  • Как да свържете вашите AirPods и HomePod с вашия MacBook

Какъв е проблема?

От една страна, не можете да разберете с един поглед кое аудио устройство е настроено за възпроизвеждане в момента на вашия Mac. След като сте готови за свързване, все още имате няколко стъпки, през които да преминете.

Това е процес с много кликвания. Трябва да влезете в подменюто Bluetooth, за да се свържете с AirPods (или друго базирано на Bluetooth аудио устройство).

След това трябва да се върнете обратно в главното меню на Bluetooth, за да превключвате AirPods. Разбира се, това не е краят на света. Но наистина може да се превърне в болка, ако превключвате между множество устройства с един Bluetooth аудио аксесоар.

Например, ако често превключвате между различни Mac и iOS устройства с една двойка AirPods, тези допълнителни и може би ненужни кликвания могат бързо да се добавят.

За щастие има приложение, наречено ToothFairy  - от независимия разработчик Майкъл Цай - което опростява и опростява процеса. Може да ви спести само няколко кликвания, когато се свързвате с Bluetooth устройство, но тези се добавят.

Как работи?

След като инсталирате приложението ToothFairy, то поставя икона в горната лента на менюто.

Дори без никаква допълнителна функционалност, тази икона на менюто на ToothFairy прави нещо вълшебно: с един поглед ви дава информация дали вашият AirPods или Bluetooth аксесоар е свързан.

(Може да показва и малък индикатор на батерията, за да ви уведоми колко остава сок.)

Ако щракнете върху тази икона, тя автоматично ще се свърже с вашето Bluetooth устройство. Кликнете върху него отново и той ще прекъсне връзката на това аудио устройство и ще превключи устройството обратно към звуковия източник по подразбиране.

Още по-добре, можете дори да настроите клавишни комбинации за бързи клавиши, за да направите това автоматично и без изобщо да се налага да кликвате.

Как да го настроите

Не просто използването на ToothFairy е просто; инсталирането и настройването му също е бриз.

Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате приложението ToothFairy от Mac App Store. След като е на вашия компютър, щракнете върху иконата на приложението ToothFairy в Dock или папката Applications, за да отворите приложението.

Оттам ще видите изскачащо меню. Това съобщение ви позволява да добавяте конкретни устройства с активиран Bluetooth към лентата с менюта (където можете да ги контролирате).

Можете също да редактирате клавишни комбинации тук, както и други предпочитания.

Допълнителни съвети

Въпреки че Tooth Fairy е бриз за използване, има някои други функции и настройки, които трябва да имате предвид, ако искате да отключите пълната функционалност на приложението.

  • Феята на зъбите дори може да накара вашите AirPods да звучат по-добре. Това е така, защото има превключвател винаги да предпочитате висококачествен AAC кодек, когато използвате Bluetooth устройства. Обикновено, когато свързвате Bluetooth устройство с микрофон, macOS ще избере по-нискокачествен SCO кодек.
  • Тъй като Bluetooth устройствата с чиповете H1 или W1 не трябва да се прекъсват ръчно, има превключвател, който може да помогне за предотвратяване на случайни прекъсвания за тези специфични устройства.
  • Можете също така да скриете иконата на Dock, така че това да е извън пътя. Трябва да стигнете до менюто за настройки на Tooth Fairy? Просто щракнете с десния бутон (или Control + Click) иконата на лентата с менюта.

Моля, уведомете ни, ако имате въпроси или коментари. Можете също така да се свържете с Майкъл с всякакви въпроси.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found