5 въпроса за използването на функцията за разделен изглед на Mac

Започвайки с El Capitan, Apple предостави функционалността на разделен екран. Основното предложение около тази функция е, че позволява на потребителите на Mac да отварят две приложения едно до друго, без да се налага ръчно да преместват и преоразмеряват прозорците. С размерите на екрана на iMacs, които стават все по-големи и по-големи, има смисъл, че потребителите получават тази функционалност. Пълен екран има смисъл само на устройства, които са по-малки, като iPad или Macbook Air. Подобно на режима на цял екран, разделеният изглед скрива Dock и лентата с менюта, като ви предоставя цялото налично пространство на екрана за вашите приложения.

Има много начини да активирате функцията за разделен екран / изглед. Най-лесният начин е да кликнете и задържите зеления бутон в горния ляв ъгъл на всеки прозорец, който може да бъде превключен в режим на цял екран.

Ще видите, че половината от екрана показва син цвят. Преместете показалеца към страната, на която искате да се появи приложението, и след това го пуснете.

Ако вече имате прозорец в изглед на цял екран, пак можете да го видите рамо до рамо с друг прозорец. Просто отворете Mission Control, след това плъзнете прозорец върху миниатюрата на приложението на цял екран в горната част на екрана.

Ето някои от често задаваните въпроси от нашите читатели около тази функционалност.

Въпрос: Функционалността работи ли на всички Macbook или само на новите?

Функцията за разделен екран или разделен изглед беше предоставена с El Capitan. Ако вашият Macbook / iMac е надстроен до най-новата OS X, би трябвало да можете да използвате функцията Split view независимо от модела на вашия Mac. Може да искате да проверите настройките на вашия Mac. Отидете на Системни предпочитания -> Контрол на мисията -> Дисплеите имат отделни интервали.

Въпрос: Използвам El-Capitan, но не мога да накарам приложенията си да отговорят на функционалността на Split View. Защо?

Единствената кисела бележка, свързана с тази функция, е, че тя изисква приложения да поддържат режим на цял екран. Ако използвате по-стара версия на Adobe или Microsoft Office, тя може да не поддържа тази функция. По същия начин, ако използвате Pages, може да помислите за актуализиране на приложението Pages до версията, издадена през октомври 2015 г., която включва поддръжка за функционалност на разделен екран

Въпрос: Мога ли да използвам горещ клавиш, за да навигирам във функцията на разделен екран?

Често използваните ключове са Cntrl + F4. В зависимост от вашата конфигурация, може да се наложи да задържите Fn заедно с това. Проверете вашите клавишни комбинации, за да потвърдите.

Въпрос: Всички мои настройки са там в El Capitan, но моят Macbook все още не ми позволява да правя функцията за разделен екран.

Един от начините за решаване на този проблем е да направите нулиране на NVRAM на вашето устройство. Много читатели, които имаха предизвикателства около използването на съобщения в разделен изглед, успяха да разрешат проблема, като просто направиха нулиране на NVRAM. Проверете тази статия, за да видите стъпките за нулиране на вашата NVRAM.

Въпрос: Използвам два монитора за моята настройка. Как да превключвам приложението между дисплеите?

Тази функция е по-скоро около огледални дисплеи. Контролите за това се намират във вашите системни предпочитания. В Системни предпочитания> Дисплеи можете да плъзнете около подрежданията, за да видите как искате да бъде конфигурирана вашата конфигурация. Вижте и бутона за огледални дисплеи

Моля, разгледайте нашите обширни статии за отстраняване на проблеми, свързани с Mac, като кликнете тук. Ако все още не сте изпробвали функционалността на разделен изглед, повозете го и вижте дали ви харесва.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found