iPhoto '11 се забива при актуализиране на библиотеката; Въртящо се колело; Поправете

Някои потребители съобщават за проблем, при който iPhoto '11 засяда в процеса на надстройка на библиотеката, който се случва непосредствено след инсталирането на програмата (като част от пакета iLife). Потребителите, които изпитват този проблем, могат да получат сив екран и индикатор за въртене на въртене за неопределено време.

Поправки

Изберете библиотека. Задръжте натиснат бутона с опции, докато стартирате iPhoto '11, след което изберете текущата си библиотека iPhoto, намираща се в папката Картини> iPhoto.

Възстановяване на библиотеката. Задръжте клавишите за команди и опции (или alt), докато стартирате iPhoto, за да възстановите базата данни. Ако това не стане, изтеглете и инсталирайте iPhoto Library Manager и използвайте неговата функция за възстановяване.

Деинсталирайте DivX. Някои случаи на този проблем може да са причинени от наличието на кодек DivX. Погледнете в / Library / QuickTime или ~ / Library / QuickTime и премахнете кодека DivX, след което рестартирайте.

Изтриване на спомени. Стартирайте iPhoto '09 и изтрийте всички спомени, след това опитайте отново да стартирате iPhoto '11 и да извършите процеса на надстройка.

Изтрийте файлове от пакета iPhoto. Намерете приложението iPhoto в папката Приложения (щракнете върху Прожектор [икона на лупа] и напишете Приложения), след това щракнете с десния бутон или щракнете с иконата на приложението iPhoto и изберете „Покажи съдържанието на пакета“ Изтрийте следните файлове:

  • InterruptUpdate
  • ThemeCache
  • ProjectDBVersion.plist
  • Projects.db
  • Projects.db-journal

след това рестартирайте своя Mac и опитайте отново да стартирате iPhoto '11.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found