Как да промените папката по подразбиране за екранни снимки на вашия Macbook

По подразбиране, когато заснемете екранна снимка на вашия Macbook, тя се озовава на вашия работен плот. За потребители, които работят със скрийншотове или за създаване на учебни материали, или за изготвяне на изследователски статии, това може да е мъка, тъй като сте склонни да натрупвате всички тези png / jpg файлове на вашия работен плот.

За тези от нас, които харесват по-чист работен плот, има лесен начин да организирате тези екранни снимки в определена папка, вместо да се трупат на нашия работен плот.

Ако сте нов в света на Apple Macbook, правенето на снимки на екрани е лесно, подобно на функциите на екрана за печат в Windows. Нямате нужда от приложение на трета страна, за да започнете да правите снимки на екрани.

Как да правим екранни снимки на MacBook

Просто натиснете Cmd + Shift + 3 и вашето изображение се заснема и съхранява на вашия работен плот. Ако искате малко повече контрол върху заснемането на вашия екран, можете да използвате Cmd + Shift + 4, за да контролирате параметрите на изображението, като например границата на изображението и областта на оригиналното изображение, което искате да заснемете.

И в двата случая по подразбиране заснетото изображение се озовава на вашия работен плот. Ето как можете бързо да промените това поведение по подразбиране и да изчистите бъркотията.

Стъпка - 1 Направете своя собствена папка за запазване на вашите текущи снимки на екрана. Отидете на Finder, щракнете върху File> Create New Folder. В този пример създадохме нова папка на работния плот, наречена WIP скрийншотове.

Стъпка - 2 След това отворете терминална сесия и въведете „по подразбиране напишете com.apple.screencapture location ~ / Desktop / WIPScreenshots“

Стъпка - 3 Това е. Ти си готов. Рестартирайте вашия MacBook. Следващият път, когато направите екранна снимка, можете да отворите тази папка и да проверите за съдържание. Всички скрийншотове ще се съхраняват в тази папка.

С macOS Sierra, спортна Siri, е улеснило още по-лесното проследяване на файловете с изображения, върху които сте работили, в случай че сте забравили папката или името на файла, където сте съхранили тези файлове. Просто кликнете върху иконата на Siri или използвайте определения от вас бърз клавиш, за да извикате Siri на вашия Macbook.

След като сесията е включена, можете просто да кажете „Siri, можете ли да отворите последните два скрийншота, които направих“ и вашият MacBook ще отвори прозорец с резултати със екранните снимки, с които сте работили.

Правете снимки на екрани с macOS Mojave

С macOS Mojave всички контроли, от които се нуждаете, за да вземете какъвто и да е екран, са на един прост пряк път.

Просто стартирайте новата помощна програма Screenshot или натиснете Shift + Command + 5. 

macOS Mojave включва инструменти за запис на екрана и опции за настройка на таймер за стартиране, показване на курсора и дори избор къде искате да запазите вашите екранни снимки.

Направете екранна снимка и нейното миниизображение се анимира до ъгъла на екрана.

Оставете го там, за да го запазите автоматично в дестинацията, която сте избрали, или го плъзнете директно в документ или щракнете върху него, за да го маркирате и споделите веднага - без да се налага да запазвате копие.  

iCloud споделяне

Докато надстройваме до macOS, ще имате възможност да споделите вашия Mac работен плот с други iOS устройства във вашия акаунт чрез iCloud Drive.

За да управлявате iCloud пространството, е важно да поддържате работния плот чист и без да се затрупвате и да запазвате файлове в други текущи за вас папки.

Надяваме се, че този бърз съвет е бил полезен за вас. Моля, проверете нашето покритие в други ръководства за функции на macOS и споделете тази статия.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found