Пътна карта на iPhone: Повече от същото през 2019 г., големи промени през 2020 г.

Apple се очаква да разкрие своя iPhone 2019 за iPhone тази есен. Още веднъж се очаква Купертино да обяви три нови телефона. Въпреки че най-значителните промени в линията на iPhone вероятно ще пристигнат до 2020 г., тазгодишната тройка би трябвало да се окаже интересна въпреки това - и не непременно по добър начин.

Ето един поглед къде стоят нещата в линията iPhone 2019 и 2020 въз основа на най-новите слухове.

2019: Какво да очакваме

Миналата година Apple представи 5,8-инчовия iPhone XS, 6,5-инчовия iPhone XS Max и 6,1-инчовия iPhone XR. Наследниците за всеки от тях вероятно ще пристигнат през септември.

Доброто

Новите телефони почти сигурно ще включват нов и подобрен процесор, който да замени чипа A12 Bionic, както и следващото поколение Neural Engine, намерени в моделите от 2018 година. Новият чип ще бъде по-бърз и по-усъвършенстван от предишния модел, разбира се. Освен това, малко се знае за чипа.

Има и съобщения, че най-големият от трите iPhone 2019 ще включва задна система с три камери. С това те ще бъдат по-голямо зрително поле и по-широк диапазон на увеличение. В същото време най-евтиният наследник на iPhone XR вероятно ще спечели двойна камера. Също така, не се изненадвайте, ако мегапикселите и на трите камери се увеличат; те почти винаги го правят. От гледна точка на камерата, Apple също се очаква да разкрие подобрена версия на функцията си Live Photos. Следващата версия ще увеличи продължителността на видеоклипа от три секунди на шест секунди.

Що се отнася до хардуера, наследниците на iPhone XS и iPhone XS Max се очаква да включват OLED дисплей, докато следващата версия на iPhone XR ще се придържа към LCD. Това решение има смисъл и позволява на Apple да продължи да предлага iPhone с по-ниски цени.

Препоръчва се:

  • 12 страхотно полезни преки пътища на Siri за вашия iPhone
  • Как да настроите iPhone SE като „лек“ телефон и защо искате
  • Как да използвам постоянни известия на iOS, за да не пропускам повече сигнал

Лошото

В края на миналата година Apple разкри 11-инчовия iPad Pro и третото поколение 12,9-инчов iPad Pro. И двата таблета са първите от Apple, които включват Face ID. Те бяха и първите мобилни устройства на Apple, които поддържат USB-C (не Lightning) за зареждане и разширяване. Apple вероятно няма да направи същия ход на iPhone - поне през 2019 г.

От една страна, уважавам очевидното решение на Apple да се придържа към Lightning на най-продавания си продукт. Преминаването към USB-C би довело до същия вид краткосрочно влошаване сред потребителите, както и решението на Apple да премахне жака за слушалки на iPhone преди години. С отслабването на продажбите на iPhone това е едно главоболие, от което Apple не се нуждае.

Придържайки се към Lightning, Apple също се очаква да достави iPhone 2019 с дълго използвания (и бавен) 5W адаптер с USB-A конектор.

Кажи какво?

Без съмнение маржовете на печалба са причината за това решение. С OLED iPhone как преминаването на бариерата от 1000 щатски долара подобен ход като този е неприемлив. Не би ли се съгласил?

Големите неизвестни

Липсата на значителни хардуерни промени в тазгодишната гама iPhone следва традиционния модел на Apple да прави външни промени всяка друга година. Поради това бих очаквал най-значителните промени за тазгодишните модели да пристигнат чрез следващата актуализация на софтуера на iOS.

Така нареченият „iOS 13“ може да включва изцяло нов тъмен режим, преработен начален екран, преработено приложение Files, нови емотикони и др. Най-големите промени, които пристигат в iOS, без съмнение няма да бъдат разкрити, докато новите iPhone не бъдат обявени. Тези нови функции почти сигурно ще бъдат ексклузивни за iPhone 2019 моделите.

2020: Ранното четене

Ако чакате преработен iPhone, ще трябва да изчакате до септември 2020 г. Въпреки че слуховете за iPhone през следващата година остават оскъдни, в най-добрия случай това, което чуваме, предполага, че идват големи неща.

Сред промените може да бъде премахването на така наречения прорез и въвеждането на изцяло нова 3-D система от камери. Линията на iPhone 2020 също може да бъде първата, която не включва LCD модел. IPhones за следващата година също могат да бъдат първите, които поддържат 5G.

И да, очаквам Apple да се откаже от Lightning за USB-C на моделите през следващата година.

Премахването на прореза би премахнало една от най-противоречивите характеристики на ерата на iPhone X. Проектиран да приюти системата за камери TrueDepth на Apple, прорезът никога не е бил популярен като избор за дизайн. Въпреки това не изглежда, че Apple е избрала наследник.

Една от възможностите е, че прорезът не е непременно премахнат, но намален по размер, така че е по-малко забележим. Друг вариант е, че Apple предлага редизайн на „перфорация“. Сега, разкрит на нови устройства, базирани на Android, този дизайн вероятно ще включва предна камера в малък отвор „Infinity-O“, разположен в горната лява част на екрана.

Както Bloomberg за пръв път отбеляза, предложената 3-D камера със задна страна е проектирана да сканира околната среда и да създаде триизмерни реконструкции на реалния свят.

3-D камерата с лазерно захранване би подобрила увеличената реалност на iPhone, позволявайки по-точно възприемане на дълбочината и разположение на виртуални обекти.

Представянето на нова 3-D камера вероятно ще бъде предшественик на по-късното пристигане на дългогодишните слухове за разширена реалност на Apple.

  • Разширената реалност на Apple може да използва платформи за споделяне на мощност
  • Може ли MetaiO да се превърне в отговор на Apple за Google Lens

Премахването на LCD iPhones от пазара има смисъл, ако приемем, че това не води до нов кръг от повишаване на цените в гамата. LCD не е на мода, а OLED осигурява много по-добър дисплей.

  • Дисплей, който се увива из целия iPhone, казва Патентът на Apple
Източник на изображението: цифра

От гледна точка на 5G, този не се занимава много. Когато Apple види, че базираните в САЩ превозвачи са възприели изцяло наследника на 4K, той ще пристигне на мобилните продукти на компанията.

  • 5G идва. Ще бъдат ли готови вашите iPhone?

Още нещо …

Това, което липсва в съставите на iPhone 2019 и 2020, е повторното въвеждане на 4-инчов телефон. През по-голямата част от 2018 г. изглеждаше, че Apple трябва да разкрие второ поколение iPhone SE. Вместо това, Apple уби съществуващия модел през септември. Мнозина смятат, че това е грешка.

Въпреки че обичам моя 6.5-инчов iPhone XS Max, той със сигурност не е за всеки. Много потребители с удоволствие биха купили 4-инчово iPhone от следващо поколение с всички звънци и свирки на текущата гама. За съжаление, изглежда, че това не е посоката, в която Apple се насочва, въпреки че всичко е възможно. Може би Apple работи върху нещо, което ще изненада.

Имаме някои нови слухове от надеждни източници около най-новата гама от iPhone. Моля, следете тази седмица, докато потвърждаваме и потвърждаваме информацията.

Долна линия

Представен за първи път през 2007 г., iPhone се превърна в зрял продукт. Това означава, че промените в хардуера и софтуера ще бъдат малко и далеч между движението напред. Ако притежавате iPhone от 2018 г., шансовете са доста високи, че нямате нужда от модел от 2019 година. Вместо това трябва да изчакате до старта на 2020 г. Ако търсите надстройка, предлагам да закупите iPhone 2018, който се продава, или търпеливо да изчакате до есента.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found