Тези топ 10 преки пътища ще увеличат вашето изживяване от Apple Music

Платформата на Apple Shortcuts може сериозно да разшири възможностите на почти всяко приложение, което поддържа, включително, разбира се, Apple Music. Докато първата платформа за стрийминг на Apple е страхотна и лесна за използване, има няколко неща, които приложението Shortcuts може да внесе на масата.

Това също не са изпечени функции. Бързите команди могат да отворят много функционалности, надхвърлящи възможностите на самото приложение Apple Music. От лесна организация на плейлистите на Apple Music до имитиращи функции, открити на платформи като Spotify, това са едни от най-добрите музикално ориентирани преки пътища за потребители на платформата за стрийминг на музика на Apple.

Забележка:  Връзките по-долу ще ви позволят да добавите пряк път към вашата библиотека за преки пътища. За достъп до тях трябва да сте на устройство с iOS с инсталирано приложението Shortcuts. Можете да изтеглите преки пътища от App Store.

1. "Всичко в едно" Apple Music Tool

Този пряк път поставя песните в ред по албум, добавена дата, брой възпроизвеждане, дата на издаване, брой пропуски, дата на последно пускане или рейтинг.

Този инструмент "всичко в едно" е зареден с функции за оптимизиране на вашето Apple Music преживяване. Ако сте любител на организацията на вашите цифрови устройства, този пряк път на Apple е сбъдната мечта. Той съчетава няколко прости организационни способности, които не са най-лесни за правене по друг начин, така че можете бързо да подредите вашата музикална библиотека на Apple.

Бързият път може бързо да премахне дублирани песни от вашата библиотека и различните плейлисти с едно докосване. (Можете също така да създадете плейлист само с тези дублиращи се песни.) Той също така може да сортира песни по различни показатели и дори ви позволява да създавате персонализирани произведения на изкуството за вашите плейлисти на Apple Music.

Вземете Apple Music Tool тук.

2. Пуснете следващите топ песни на изпълнителя

Пуснете пряк път, докато се възпроизвежда конкретна песен, и тя ще добави 10-те най-добри песни на изпълнителя към опашката Up Next.

Когато откриете нов изпълнител, вероятно ще искате да се увлечете по дискографията на този художник. Въпреки че можете просто да възпроизвеждате песните на този изпълнител в Apple Music, този пряк път предлага удобна алтернатива за песни, открити в подбраните плейлисти на Apple Music.

Просто стартирайте пряк път, докато се възпроизвежда конкретна песен, и тя ще добави 10-те най-добри песни на изпълнителя към опашката Up Next - след като тези песни станат, тя ще се върне към възпроизвеждането на който и да е плейлист, в който сте били. Можете също така да персонализирате броя на песните, които добавя пряк път.

Вземете най-добрите песни на изпълнителя на Play след това тук.

3. Apple Music to Song Link

Споделете любимата си песен с приятели, като използвате този пряк път.

Така че слушате страхотна нова песен и бихте искали да я споделите с приятел или любим човек. Обикновено това е достатъчно просто. Но какво, ако този приятел използва платформа за стрийминг, която не е от Apple Music, като Spotify, Amazon Music или Tidal?

С прекия път на Apple Music to Song Link това не е проблем. Когато изпълните този пряк път, той по същество взема каквато и да е песен, която се възпроизвежда и създава „универсална“ връзка към песента, която можете да споделите. Когато някой друг получи тази връзка, тя ще ги отведе до тази песен на собствената им платформа за стрийминг.

Вземете Apple Music to Song Link тук.

4. Споделете Apple Music Profile

Създайте лесно и изпратете връзка към вашия специфичен профил в Apple Music, така че получателят да може лесно да ви последва.

Apple Music има доста основен социален аспект. Можете да следвате други хора и да виждате какво слушат и обратно. Но освен ако този друг човек не е в списъка ви с контакти, може да е малко сложно да ги намерите.

Тук се появява този прост, одобрен от Apple пряк път. По принцип той създава и изпраща връзка към конкретния ви профил в Apple Music, така че получателят да може лесно да ви следва. Той ви спестява и двамата от необходимостта да се търсите на платформата.

Вземете Споделете Apple Music Profile тук.

5. Apple Music Wrapped

Apple Music Wrapped оценява вашите 100 най-възпроизвеждани песни, добавени към вашата библиотека в рамките на дадена година.

Този пряк път, създаден от Federico Vittici на MacStories, имитира популярна функция на Spotify: виждането на вашата година „увита“. Това е доста прост пряк път. Използвайки прости данни, събрани от Apple Music, Wrapped пряк път създава лични отчети в края на годината за вас.

Това включва вашите най-слушани песни и изпълнители на годината, любимите ви жанрове и състояния за броя на играта и времето за слушане. Той също така използва способността на Shortcuts да създава офлайн уеб страници, за да направи преглед на вашата година в музика естетически приятен.

Вземете Apple Music Wrapped тук.

6. Текст към плейлиста

Този пряк път ви позволява да добавяте текстов списък с песни към вашия плейлист на Apple Music.

Откриването на нова музика не винаги включва видеоклип в YouTube или връзка с възможност за кликване. Понякога приятел ще пусне песен и вие ще я запишете. Или ще чуете страхотно парче по радиото, което искате да намерите в Apple Music за по-късно удоволствие.

Ако приемем, че имате текстов списък с песни, които искате да добавите към плейлист на Apple Music, този пряк път прави точно това. За вход се използва iCloud файл, който може да се конфигурира. Също така е изключително удобно за получаване на списъци с „последно пускане“ от уебсайтовете на местните радиостанции.

Вземете текст в плейлиста тук.

7. Прясно разбъркване

Този пряк път ще разбърка песните ви, за да избегнете тези, които вече сте чували през последните седем дни.

Разбъркването на музиката трябва да ви даде доста случайно изживяване. Но понякога наистина не се чувства така и просто накрая чувате едни и същи песни отново и отново. Този пряк път има за цел да поправи това.

По принцип стартирате пряк път и той ще разбърка песните ви (например в плейлист или библиотека). Но магията се случва, защото тя специално ще избегне песни, които вече сте чували или свирили през последните седем дни. Ако искате по-кратък времеви интервал, можете също да промените тази променлива.

Вземете Fresh Shuffle тук.

8. Преки пътища към YouTube Converter

Активирайте този пряк път, докато гледате видеоклип в YouTube.

YouTube, изненадващо, може да бъде чудесен инструмент за откриване на нови изпълнители и музика. Но освен ако не платите за YouTube Red, платформата не е чудесна за реално слушане на музика в движение. Този пряк път може да помогне.

По същество активирайте прекия път, докато гледате видеоклип в YouTube. След това ще намери точно тази песен в Apple Music, с възможност за бързо добавяне към вашата библиотека. (Можете също да го изтеглите като MP3 или видео файл.) Но в Apple Music това е много по-просто, отколкото да се опитвате сами да търсите изпълнителя и песента.

Вземете YouTube Converter v1 тук.

9. Намерете Track в YouTube

Вижте какви видеоклипове съществуват, за да придружават любимата ви песен в YouTube.

От противоположната страна на спектъра има моменти, в които искате да преминете от Apple Music към YouTube. Apple Music има някои видеоклипове, включени в платформата, но YouTube има много, много повече. За щастие този прост и ефективен пряк път прави точно това.

Всичко, което трябва да направите, е да пуснете пряк път и той незабавно ще грабне заглавието и изпълнителя от възпроизвежданата в момента песен в Apple Music. След това ще търси този запис в YouTube. Има няколко опции за персонализиране, като гласова поддръжка на Siri и възможност за показване на подробности за песента. За разлика от другите две приложения за пряк път по-горе, Find Track в YouTube е посочен в Галерията на приложението Shortcuts

Вземете Find Track в YouTube тук.

10. Magic Music Sleep Timer

Този пряк път трябва да бъде настроен на „Спиране на възпроизвеждането“, за да работи правилно като таймер за заспиване.

Понякога искате само музиката да се възпроизвежда само за предварително определен период. Но не винаги е удобно да изключите ръчно музиката сами. Например, ако обичате да слушате успокояваща музика, за да си помогнете да заспите, сигурно сте се събудили, за да се забавлявате с Apple Music в плейлист.

Този пряк път може да се справи с това. Наистина е просто. Просто пуснете пряк път и той ще започне да възпроизвежда музика по ваш избор - но само за определен период от време. След като този таймер изтече, той ще постави на пауза възпроизвеждането. Можете също така да промените разбъркването на песните и да повторите настройките по ваш вкус.

Вземете таймер за заспиване на Magic Music тук.

Искате ли да проучите още преки пътища на Apple за вашите устройства? Вижте тези удобни преки пътища, които можете да използвате всеки ден, и тези страхотни преки пътища на Siri за iPhone. Пропуснали ли сме нещо? Уведомете ни в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found