Как да преглеждате, редактирате, изтривате и управлявате пароли за Safari

Ако използвате Safari като предпочитан браузър, вероятно ще запишете пароли с iCloud Keychain, когато бъдете подканени. Това прави влизането в уебсайтове, които редовно посещавате, много по-бързо и лесно.

Но има моменти, когато може да искате да използвате различен браузър, за да влезете в даден сайт и да трябва да видите потребителското име и паролата за него. Или може да се наложи да промените запазена парола или да извършите известно почистване, като премахнете пароли за сайтове, които вече не използвате.

За да ви помогнем с вашите пароли, ето как да преглеждате, редактирате и изтривате пароли в Safari на iPhone, iPad и Mac заедно с някои съвети за управлението им.

Свързани :

 • Как да премахнете дублиращи се записи от iCloud Keychain
 • Лесно експортирайте паролите си от iCloud Keychain с този скрипт
 • Как да премахнете уебсайт от настройката на паролата „Никога не запазвайте“ на Safari
 • Получете сърфиране, подобно на настолен компютър, в новата версия на iPadOS на Safari
 • Как да възстановите изтритите раздели на Safari в iOS 13 и iPadOS

Управление на пароли за Safari на iPhone и iPad

Ако използвате Safari само на вашия iPhone или iPad, ние ще ви помогнем да преглеждате, редактирате и премахвате пароли на мобилното си устройство.

Преглед на пароли на iPhone и iPad

Отворете настройките на вашето устройство с iOS и следвайте тези стъпки, за да видите паролите си в Safari.

 1. В Настройки изберете Пароли и акаунти .
 2. Докоснете Пароли за уебсайтове и приложения .
 3. Използвайте Touch ID, Face ID или въведете паролата си.
 4. Ще видите всички уебсайтове с потребителски имена и пароли, които сте запазили. Изберете един, за да видите паролата.
Списък с пароли за Safari на iPhone

Редактиране на пароли на iPhone и iPad

Когато изберете елемент от списъка, както е обяснено по-горе, можете да докоснете Редактиране в горната част, за да промените потребителското име или паролата.

Ще видите и връзка към Промяна на паролата на уебсайта . Не забравяйте, че промяната на тези идентификационни данни в настройките ви не ги променя на този уебсайт.

Редактирайте пароли за Safari на iPhone

Изтриване на пароли на iPhone и iPad

Можете да изтриете отделни пароли или няколко наведнъж в iOS. Изтриването на парола също премахва потребителското име и уебсайта от вашия списък.

 • За да изтриете една парола , плъзнете я отдясно наляво и докоснете Изтриване .
 • За да изтриете парола на екрана с подробности , докоснете Редактиране , докоснете знака минус за уебсайта и докоснете Готово .
 • За да изтриете няколко пароли , докоснете Edit в горната част на екрана със списъка, изберете тези, които искате да премахнете, и докоснете Delete . Ще бъдете помолени да потвърдите това действие, така че докоснете Изтриване още веднъж.
Изтрийте паролите за Safari на iPhone

Имайте предвид, че изтриването на парола на iPhone или iPad ще я премахне от iCloud Keychain. Затова запомнете това, ако го използвате на другите си устройства.

Управление на пароли за Safari на Mac

Ако Safari е избраният от вас браузър на вашия Mac, можем да ви помогнем да управлявате тези пароли за Safari.

Преглед на пароли на Mac

Отворете Safari на вашия Mac и след това изпълнете следните стъпки, за да видите запазените си пароли.

 1. Щракнете върху Safari > Предпочитания от лентата с менюта.
 2. Изберете паролите
 3. Въведете паролата си или използвайте Apple Watch, за да отключите зоната за пароли, като щракнете двукратно върху страничния бутон, когато бъдете подканени.
 4. Ще видите всички уебсайтове с потребителски имена и пароли, които сте запазили. Паролите са маскирани по подразбиране, така че просто изберете една, за да я видите.
Списък с пароли за Safari на Mac

За да сортирате списъка по уебсайт, потребителско име или парола, просто щракнете върху заглавката на колоната.

Редактиране на пароли на Mac

За да видите подробности за сайта, потребителско име и парола, изберете един и щракнете върху Подробности или просто щракнете двукратно върху него.

Тук можете да редактирате запазеното си потребителско име или парола; това обаче няма да промени тези идентификационни данни на действителния уебсайт. Вероятно ще видите бележка от това с инструкции да посетите този сайт, за да промените паролата си.

Редактирайте пароли за Safari на Mac

Изтриване на пароли на Mac

За да премахнете парола, изберете я от списъка и щракнете върху бутона Премахване . Ще бъдете помолени да потвърдите това действие, като щракнете още веднъж върху Премахване .

Изтрийте паролите за Safari на Mac

Имайте предвид, че ако изтриете парола, тя премахва целия елемент от списъка. Така че бъдете сигурни, че повече няма да имате нужда от потребителското име или паролата за този сайт, преди да го премахнете.

И подобно на iOS, изтриването на парола за Safari на Mac ще я премахне от iCloud Keychain.

Други съвети за управление на пароли

Ето още няколко неща, които можете да направите, за да управлявате ефективно и ефикасно паролите си за Safari на iPhone, iPad и Mac.

Преглед на повторно използвани пароли

 • В iOS можете да видите колко пъти сте използвали една и съща парола, показана под името на уебсайта до сив триъгълник. Докоснете, за да видите допълнителните сайтове, на които сте го използвали.
 • На Mac ще видите жълт триъгълник до повторно използваните (или лесно познаваеми) пароли. Щракнете върху един от триъгълниците, за да видите на колко други сайта сте използвали тази парола.
Повторно използвани пароли за Safari на iPhone

Добавете пароли ръчно

 • В iOS докоснете знака плюс в горната част на екрана Уебсайтове и пароли, въведете сайта, потребителското име и паролата и докоснете Готово .
 • На Mac кликнете върху бутона Добави в долната част, въведете сайта, потребителското име и паролата и щракнете върху Добавяне на парола .
Добавете парола за Safari на Mac

Копирайте потребителски имена и пароли

 • В iOS докоснете и задръжте селекция от списъка и изберете Копиране на потребителско име или Копиране на парола .
 • На Mac щракнете с десния бутон върху елемент от списъка и изберете Копиране на уебсайт , Копиране на потребителско име или Копиране на парола .
Копирайте потребителско име или парола на iPhone

Изпращайте пароли от Mac чрез AirDrop

Ако искате да споделите парола с помощта на AirDrop от вашия Mac, това е супер просто. Кликнете с десния бутон на мишката и изберете Споделяне с AirDrop или посетете екрана с подробности и щракнете върху бутона Споделяне .

Споделете парола за Safari на Mac

Търсете сайтове със запазени пароли

И iOS, и Mac предлагат поле за търсене, което да ви помогне да търсите конкретни сайтове, където сте запазили пароли. Така че просто запомнете това поле, ако не можете да намерите това, което търсите, когато превъртате списъка.

Търсете пароли за Safari на iPhone

Управлението на паролата за Safari стана лесно

Apple прави доста лесно управлението на вашите пароли за Safari на всички ваши устройства. Независимо дали искате да видите потребителско име и парола, да промените такава в iCloud Keychain, която вече сте променили на сайта, или да изтриете някои, за да почистите нещата, имате необходимите инструменти.

Поддържате ли редовно списъка си с пароли за Safari или това е едно от нещата, които са излезли извън контрол?

Чувствайте се свободни да споделите свои собствени съвети за това как управлявате паролите в Safari в коментарите по-долу или ни изпратете съобщение във Facebook или Twitter!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found