iPhone 11 и 11 Pro ще поддържат Wi-Fi 6 - ето защо това е голяма работа

Новите iPhones на Apple поддържат значително подобрена версия на Wi-Fi мрежовия стандарт. Но сигурно не сте чували за това.

Това е Apple всъщност беше доста тихо по отношение на надстройката. Apple всъщност го обяви в основната си бележка на 10 септември, но не влезе в подробности за това какво представлява или ползите от него. Имайки предвид това, ето какво трябва да знаете за Wi-Fi 6 и какво означава за вас.

Свързани:

  Какво е Wi-Fi 6?

  Wi-Fi 6 е голяма работа за стандарта за безжична мрежа.

  Wi-Fi 6 е следващото поколение на Wi-Fi стандарта, който управлява радио технологиите, вградени в нашите устройства. Точно както 4G е подобрение спрямо 3G, Wi-Fi 6 носи редица предимства пред своя предшественик.

  Ако никога не сте чували за Wi-Fi стандарти като Wi-Fi 6, това е напълно разбираемо. Wi-Fi 6 всъщност представлява опростена промяна на прозвището от страна на Wi-Fi Alliance.

  Виждате ли, предишното поколение на Wi-Fi стандарта се наричаше „802.11ac“, което не се отклонява точно от езика. Wi-Fi 6 всъщност се нарича 802.11ax, но можете просто да го наречете Wi-Fi 6. Можете също така да извикате 802.11ac със задна дата „Wi-Fi 5“ и т.н.

  Говорейки за Wi-Fi 5, последното поколение на стандарта за безжична мрежа всъщност беше пуснато през 2014 г. Това означава, че Wi-Fi 6 всъщност е огромна промяна само около пет години.

  Какво означава Wi-Fi 6 за вас

  Съобщението на Apple за Wi-Fi 6 в линията iPhone 11 беше доста тихо.

  Както споменахме по-рано, Wi-Fi 6 е голямо подобрение спрямо предишното поколение (което вероятно използвате от години, без да го осъзнавате).

  Предимства на Wi-Fi 6

  За съжаление, някои от по-големите подобрения, които Wi-Fi 6 носи, са малко сложни за разбиране. Те включват многопотребителски, многократен вход, многократен изход (MU-MIMO) и множествен достъп с ортогонално честотно разделяне (OFDMA).

  Тъй като тези термини не са много полезни за обикновения потребител, ще разделим някои от възможните ползи, които Wi-Fi 6 носи на iPhone.

  • Wi-Fi 6 поддържа по-бързи най-високи скорости на пренос на данни. Въпреки че очевидно варира, можете да очаквате подобрения на скоростта от около 30 до 40 процента.
  • Той ще има по-бърза и по-надеждна работа в претъпкана или гъсто населена среда. Помислете за музикален фестивал или летище.
  • Wi-Fi 6 има поддръжка за повече устройства на един Wi-Fi канал, което ще подобри ефективността на сигнала и времето за латентност.
  • Изчислителната интелигентност ще позволи на Wi-Fi 6 рутерите да увеличат силата на сигнала на устройства, които са по-далеч. С други думи, обхватът ви ще се увеличи без вредни ефекти върху връзката ви.
  • Механизъм за „планиране“, който ще гарантира, че всички устройства в мрежата ще поддържат силен Wi-Fi сигнал, дори ако в мрежата има множество устройства.
  • Wi-Fi 6 поддържа WPA3, нов стандарт за сигурност, който предлага осезаеми предимства от криптирането на данни и допълнителни опции за потребителите.

  Кои нови iPhone имат Wi-Fi 6?

  И трите iPhone 2019 ще поддържат Wi-Fi 6. Това включва iPhone 11, iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max.

  Въпреки че Apple не отдели много време за това, компанията обяви, че и трите тазгодишни iPhone ще поддържат Wi-Fi 6.

  Това всъщност е доста важно, тъй като Wi-Fi 6 като стандарт е сравнително нов. Според Wi-Fi Now има само около 11 модела смартфони, които поддържат новия радио стандарт.

  Ако искате малко любопитни факти от веригата за доставки, публикацията също така отбелязва, че Broadcom е произвел чипсета Wi-Fi 6 в iPhone 11 и iPhone 11 Pro. Той също така направи чипсет в моделите Samsung Galaxy S10 и Samsung Galaxy Note 10.

  Обяснение

  Въпреки че Wi-Fi 6 носи редица вълнуващи и осезаеми предимства пред предишното поколение, това няма да означава, че вашият интернет ще бъде магически по-бърз.

  Първо, всъщност ще ви трябва Wi-Fi 6 рутер или точка за достъп, за да се възползвате от подобренията. Устройствата Wi-Fi 6 са обратно съвместими с маршрутизатори Wi-Fi 6, но няма да получите никакви предимства.

  По същия начин скоростта на интернет в дома ви зависи от услугата, която купувате от вашия доставчик на интернет услуги (ISP). Ако ограничението ви за скорост е, да речем, 100 Mbps, Wi-Fi 6 няма да ви позволи да преминете този праг.

  iPhone свързаност

  Apple обикновено бавно приема нови безжични технологии, но Wi-Fi 6 е достатъчно голям ъпгрейд, за да задържи потребителите до 5G следващата година.

  Въпреки че Wi-Fi 6 със сигурност не е получил разпознаването или фанфарите, които има 5G, той все още представлява голям скок напред по отношение на безжичната свързаност.

  И всъщност е донякъде изненадващо, че Apple вече е приела Wi-Fi 6. Компанията доста бавно въвежда нови безжични технологии.

  Например, Apple представя 5G iPhone през следващата година - поне година по-късно от някои от своите конкуренти на Android. Той също така въведе 4 × 4 MIMO технология добре след доста от своите съперници.

  И все пак Wi-Fi 6 е добро за Apple и нейните клиенти. И това дори не е единственото надстройване на безжична технология в новите iPhone. В допълнение към Wi-Fi, линията iPhone 11 ще поддържа постепенно по-бързи 4G LTE скорости на данни. Според една тестваща фирма скоростите ще бъдат с около 13 процента по-добри.

  Предварително сте поръчали или вашия iPhone 11? Или ще изчакате този цикъл на надстройка? Ще се радваме да чуем от вас.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found