Mac OS X и macOS Мишка, клавиатура, тракпад Многократно спира или замръзва

Няколко потребители съобщават за проблем, при който въвеждането на клавиатура, тракпад и / или мишка неколкократно спира след актуализацията на техните macOS или Mac OS X. Проблемът се характеризира със замръзване на курсора или въвеждането на текст внезапно се прекъсва, след което наваксва няколко секунди по-късно.

Симптомите включват проблеми със замразяването на мишката, заедно с бъгове на клавиатурата (буквите не се пишат, замразяват), които се случват най-вече в Safari и други приложения на интернет браузъра, като Chrome и Firefox.

Поправки, когато мишката, клавиатурата, тракпадът многократно спират или замръзват

Премахнете всички периферни устройства, включително дисплеите

Преди да отстраните проблема с вашата система, изключете всички свързани устройства от вашия Mac, включително външни устройства, дисплеи, флаш устройства и устройства или връзки на трети страни. 

Използвайте само продукти с марка на Apple, така че ако обикновено използвате мишка, клавиатура или тракпад на трета страна, променете ги временно и използвайте тези, които се доставят с вашия Mac. Ако това не е опция, ограничете връзките си до най-важното, за да тествате системата си.

Изтрийте грешни разширения на ядрото

Ранните индикации са, че този проблем може да е свързан с разширение на ядрото (.kext) или кеш файл с разширение на ядрото. Разширенията на ядрото са добавки към ядрото на Mac OS X, често предназначени да улеснят взаимодействието с устройства или софтуер на трети страни. По-конкретно, някои потребители съобщават, че изтриването на следното разширение на ядрото:

  • System / Library / Extensions / PACESupportFamily.kext

Следвайте това с рестартиране. PACE е част от антипиратски пакет, инсталиран от някои доставчици на софтуер.

Изчистване на кеш паметта на ядрото

Някои потребители също съобщават за поне временен отдих от този проблем чрез изчистване на кариозни кешове (включително кешове за разширения на ядрото) с инструмент като AppleJack. За да следвате тази рутина, изтеглете AppleJack и го инсталирайте, след което рестартирайте вашия Mac в еднопотребителски режим, като задържите  клавишите Command и  S при стартиране.

В подканата напишете “applejack auto restart” (без кавички) и натиснете return [имайте предвид, че докато AppleJack 1.5 е технически несъвместим със Snow Leopard, само функцията „разрешения за ремонт“ се проваля, което не е необходимо за този процес. Ако искате, можете да използвате алтернативен инструмент за изчистване на кеша, като YASU.]

Нулирайте PRAM / NVRAM

Тази корекция е работила за предишни случаи на този проблем. Изключете вашия Mac, след това го включете и незабавно задръжте тези четири клавиша заедно: Option, Command, P и R. Продължавайте да държите клавишите около 20-30 секунди и вашият Mac може да изглежда рестартира. 

Ако имате Mac, който възпроизвежда звук при стартиране, когато го включите, можете да освободите клавишите след втория звук при стартиране.

Стартирайте в безопасен режим

След нулирането на PRAM / NVRAM рестартирайте вашия Mac, докато държите натиснат клавиша Shift. Това действие рестартира вашия Mac в безопасен режим и изпълнява серия от проверки на състоянието. След като влезете и Safe Mode завърши проверките си, рестартирайте нормално.

Премахнете елементи за стартиране на трети страни

Елементи за стартиране на трети страни, които са несъвместими с macOS или Mac OS X, могат да причинят този проблем. Потърсете в папката / Library / StartupItems / всички стартиращи елементи на трети страни и временно ги премахнете, след което рестартирайте. '

Изключете светлината на клавиатурата

Ако използвате MacBook или друг преносим Mac, изключването на светлината на клавиатурата (чрез натискане на клавиша F8) може да реши проблема. 

Проблеми с Bluetooth

Батерия блус!

Проверете дали вашите проблеми не са свързани с проблеми с Bluetooth връзки. Първо се уверете, че всичките ви устройства имат инсталирани нови батерии и разгледайте внимателно контактите. Батериите осъществяват ли добър контакт? Ако не, вземете малко парче смачкано алуминиево фолио и го поставете между контактите на батерията. Ако връзката е загубена, това трябва да помогне.

Изтрийте предпочитанията за Bluetooth

Изтрийте файловете с предпочитания за Bluetooth. Отворете Finder и отворете ~ / Library / Preferences.

Потърсете тези файлове:
  • com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.trackpad.plist - Magic Trackpad
  • com.apple.driver.AppleBluetoothMultitouch.mouse.plist - Magic Mouse
  • com.apple.driver.AppleHIDMouse.plist - кабелна USB мишка
  • com.apple.AppleMultitouchTrackpad.plist
  • com.apple.preference.trackpad.plist

И преместете тези файлове в кошчето.

Понижете вашия macOS или Mac OS X

В краен случай можете да преминете към по-ранна версия, като използвате функцията „Архивиране и инсталиране“ от вашия инсталационен диск на macOS или Mac OS X или чрез вашия дял за възстановяване. Моля, проверете уебсайта на Apple за информация и инструкции как да понижите версията, специфична за версията на macOS или Mac OS X, която работите на вашата машина.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found