Съобщенията не работят? Често срещани проблеми на Apple за съобщения и техните решения

Феновете на Apple по целия свят обичат продуктите и приложенията на технологичния гигант, поради тяхната лекота на използване и рационализиран достъп. SMS услугата на Apple, iMessage, е особено популярна поради способността на програмата да се използва на различни платформи. Въпреки това, почти всички технически потребители - не само феновете на Apple - се борят с ужасен проблем от време на време. 

Няма нищо по-лошо от това вашата услуга за съобщения да спре да работи - така че бъдете подготвени и си направете домашното. Ако срещнете разочароваща грешка, ще бъдете готови да разрешите проблема, преди той да излезе извън контрол. Ето някои от най-често срещаните грешки в съобщенията, какво означават те и техните решения.

Проблем: iMessages не се изпращат правилно

Какво означава: Този често срещан проблем възниква, когато не се изпращат SMS или текстови съобщения - може да видите дълъг ред, указващ изпращането на съобщението, който никога не свършва. Обикновено причината за този проблем са основните проблеми с връзката, въпреки че понякога системата iMessage изпитва прекъсвания. Няма нужда да се паникьосвате, тъй като това е доста лесно решение.

Решение: Първо и преди всичко, проверете уебсайта на Apple System Status, за да видите дали има някакви прекъсвания. Ако случаят не е такъв, включете и изключете режима AirPlane на телефона си, за да нулирате WiFi и връзките за данни. Отидете в  Настройки> Режим AirPlane  или използвайте превключвателя във вашия Контролен център.

Това обикновено отстранява проблеми с връзката, но ако не, отидете в Настройки> Съобщения и се уверете, че iMessage е включен. Ако все още има постоянни проблеми, свържете се с екипа за поддръжка на Apple и / или вашия безжичен оператор, за да определите дали има проблеми с хардуера или мрежата, които се нуждаят от внимание.

Проблем: iMessages „не са доставени“

Какво означава : Потребителите често намират червен удивителен знак и думите „не е доставено“ под iMessage. В същото време съобщенията могат да изглеждат изпратени, но получателят твърди, че не ги е получил. Това може да доведе до много объркване между контактите при опит за комуникация. 

Решение: Повторете стъпките, изброени по-горе, за да се уверите, че системата iMessage работи и дали вашето устройство е правилно свързано с данни и / или Wi-Fi. След това опитайте да кликнете върху червения удивителен знак, за да „изпратите отново“. Вместо това можете да изберете да изпратите като текстово съобщение. Ако проблемът възникне, това може да е грешка в края на получателя - изпратете тестово съобщение, за да видите. Още веднъж, ако има проблеми, отидете в магазина на Apple или в офиса на вашия безжичен доставчик.

Проблем: iMessage не се синхронизира правилно между устройствата

Какво означава: Откривате ли някога, че определени iMessages пристигат на вашия MacBook, но не и на вашия iPhone? Проблеми със синхронизирането изскачат тук-там, което означава, че телефонът, лаптопът и таблетът ви не комуникират правилно. Това може да бъде дразнещо и може би дори опасно, ако дадено устройство се продава, без предишният собственик да излезе първо от всички приложения и програми. 

Решение: Първата стъпка е да се уверите, че iMessage е настроен правилно на всички устройства. Това удобно ръководство чрез Apple може да ви помогне изключително много. Ако всичко вече е настроено правилно, опитайте да включите и изключите iMessage на всичките си устройства чрез настройки. Уверете се, че при надстройване на устройства винаги излизайте, за да сте сигурни, че съобщенията достигат до новата ви дестинация.

Проблем: Всички ваши устройства „звънят“, когато имате съобщение

Какво означава: Болен от чуване на четири различни пинг шума, когато получите SMS съобщение? Това вероятно означава, че функцията „Handoff“ е включена. Въпреки че е проектиран от Apple да бъде полезен, може да бъде и досадно, ако всичките ви устройства са на една ръка разстояние.

Решение: Apple представиха преди време функцията си „Handoff“, която работи като нещо като система за пренасочване на повиквания.

Предаването работи само когато устройствата ви са близо едно до друго И:

 • Всички устройства са влезли със същия Apple ID
  • За да проверите Apple Watch, отворете приложението Watch на вашия iPhone, след което отидете на General> Apple ID
 • Включени са Bluetooth и WIFI
 • На всяко устройство е включен Handoff
  • На Mac, System Preferences> General> Allow Handoff между този Mac и вашите iCloud устройства
  • На iDevice ,, отидете в Настройки> Общи> Предаване
  • На Apple Watch отворете приложението Watch> General> Enable Handoff

Можете или да изключите Handoff на избрани устройства, или ако не искате iPhone, iPad и MacBook да подават аларми, отидете в Settings> FaceTime на вашия iPhone и изключете „iPhone Cellular Calls“. Това също помага, ако разговорите с FaceTime отидат първо на телефона ви и след това на компютъра половин секунда по-късно. Сбогом шумни устройства!

Проблем: iMessage няма да се активира

Какво означава: Когато iMessage или FaceTime откажат да се активират, това обикновено се дължи на мрежова грешка или неправилни настройки на часовата зона. Потребителите често получават грешки, в които се казва, че активирането е било неуспешно или непълно. 

Решение: Започнете, като проверите дали iMessage или FaceTime не работят на уебсайта на Apple. След това проверете клетъчните данни и / или Wi-Fi връзката на вашето устройство и свържете отново, ако е необходимо. След това потвърдете правилните настройки на часовата зона, като отидете в Настройки> Общи> Дата и час . Това трябва да позволи на приложенията да се активират успешно. Ако има постоянни проблеми, свържете се с екипа за поддръжка на Apple, за да се уверите, че няма проблем с вашето устройство.

Проблем: SMS съобщенията се появяват по различен начин от първоначално изпратените

Какво означава: Когато изпращате SMS съобщения между различни устройства и мрежови оператори, те може да не се показват както са били предназначени. Това може да включва случаи, при които получените SMS съобщения съдържат странни знаци, по-дългите съобщения се разбиват на множество части и изскачат обърнати нагоре въпросителни. Не позволявайте на тези текстове да се изгубят в превода - има решения.

Решение: Някои от тези проблеми са неизбежни поради начина на работа на различни безжични оператори. Има обаче начини да се избегне този проблем, преди да се случи. Това може да включва изпращане на „тестови“ съобщения до контакти с различни превозвачи или устройства, различни от вас, избягване на използването на емотикони или gif и изпращане на текстове, които не са толкова дълги, колкото роман. Покажете броя на символите в iMessage, като отворите Настройки> Съобщения> Брой символи . Това ще ви помогне да поддържате съобщенията си кратки, кратки и способни да изпращате.

Проблем: Невъзможност за получаване на съобщения при превключване на мобилни устройства

Какво означава: Когато хората преминат от iPhone към телефон с Android или Windows, те могат да срещнат проблеми с получаването на съобщенията си. Това води до загуба на много SMS съобщения в пространството или насочване към устройство, което вече не е притежание на получателя. Подобно на проблема със синхронизирането по-горе, този проблем може да бъде сериозен, ако дадено устройство се продаде или открадне с потребител, който все още е влязъл в системата.

източник: imessageonandroid.com

Решение: Когато преминавате към продукт, който не е на Apple, е важно да излезете от iMessage, за да спрете изчезването на текстове. Отидете на страницата Профил за поддръжка на Apple, за да деактивирате устройства, които сте продали или търгували. Важно е да се свържете с екипа за поддръжка на клиенти на Apple, ако сте продали устройство, което може да съдържа поверителна информация в платформата iMessage. Те ще могат да насочват потребителите към сигурност и безопасност.

Проблем: Виждате, че контакт пише, но никога не получавате съобщение

Какво означава: Елипсите - или три точки -, които се показват в iMessage, обикновено означават, че човекът, на когото изпращате съобщения, пише. Понякога обаче тези точки се появяват, но SMS съобщение никога не пристига. Къде отиде текстовото съобщение?

Решение: Този "проблем" всъщност не е проблем и вместо това е по-скоро феномен, предизвикващ безпокойство. В повечето случаи това означава, че човекът е спрял да пише в даден момент и повече от вероятно е оставил приложението отворено. Точките могат също да се появят, ако има проблем с мрежата или забавяне на данните. Виждането на елипсите не означава, че SMS съобщението е на път - така че оставете очакването да се отпусне.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found