Как да споделите местоположението на вашия iPhone с вашите приятели и семейство с Android (и обратната версия)

Повечето съвременни платформи за смартфони имат инструменти, които позволяват на потребителите да споделят текущото си местоположение с другите.

Apple има собственото си приложение Find My Friends. Но докато това приложение работи чудесно за кръг потребители на iOS, то не може да се използва за намиране или изпращане на местоположение до устройства с Android.

За щастие, ако искате да споделите местоположението си с приятелите си на Android (или обратно), има доста налични опции на трети страни.

Как да споделите вашето местоположение на iPhone

На първо място, трябва да знаете, че има са местни опции за изпращане на местоположението си с други.

Например приложението Messages на iOS има опция Изпращане на текущото ми местоположение. (В рамките на нишка на съобщение докоснете иконата „i“, за да я намерите.)

Но този метод може да стане мътен между платформите. Въпреки че можете да изпратите статично местоположение от iPhone към Android, непрекъснатото споделяне на местоположение не се поддържа.

СВЪРЗАНИ:

Защо моите услуги за местоположение на iPhone винаги са включени

Услугите за местоположение на iOS не работят, поправки

Как да изчистите услугите за проследяване на местоположение от вашия MacBook

Android има свое собствено решение в родното приложение Messenger. Разбира се, координатите се изпращат чрез координатите на Google. Това може да усложни нещата, ако се изпрати на iPhone.

Имайки предвид това, ето някои други приложения и платформи за различни платформи.

Използване на Google Maps

Google Maps предлага лесен начин да споделите текущото си местоположение на устройства с iOS и Android. Това е особено удобно, защото това е приложение, което повечето хора вече имат. Той се пече в Android и много потребители на iOS го предпочитат пред Apple Maps (авторът на това парче е включен).

Той също така предлага невероятно лесен начин за получателя на вашето съобщение да получи упътвания до точното ви местоположение.

Стъпки за използване на функцията за споделяне на местоположението в Google Maps

 • Отворете Google Maps и влезте в профила си в Google (ако все още не сте).
 • Докоснете иконата на менюто в горния ляв ъгъл.
 • Докоснете Споделяне на местоположението .
 • Докоснете Първи стъпки .
 • Изберете времева рамка.

Забележка:  Ако вече споделяте местоположението си с някой друг, ще докоснете иконата Добавяне на хора + , вместо да започнете.

Когато става въпрос за реално изпращане на местоположението ви до контакт, имате няколко опции. Ако лицето има акаунт в Google и е в списъка ви с контакти в Google, използвайте тези стъпки.

 • Докоснете Избор на хора (предоставете достъп до вашите контакти, ако е необходимо).
 • Изберете човека.
 • Докоснете Споделяне .

Ако искате текущото си местоположение чрез приложението за текстови съобщения на вашето устройство, използвайте тези стъпки.

 • Докоснете Съобщение  (предоставете достъп, ако е необходимо).
 • Редактирайте съдържанието на текста, ако искате.
 • Въведете телефонен номер на получател.
 • Натиснете  Изпрати .

В някои от горните стъпки Google Maps действително ще създаде връзка с вашето местоположение и ще го включи в съдържанието на съобщението. Но можете също така да направите ръчно създаването на тази връзка, за да изпратите ръчно на други.

 • Докоснете Още .
 • В iOS докоснете Копиране и след това докоснете връзката. На Android докоснете Копиране в клипборда . Хората с тази връзка могат да виждат вашето местоположение в браузър.
 • Изпратете връзката чрез избраната от вас комуникационна платформа.
 • Като алтернатива, след като докоснете Още , можете да изберете да споделите връзката директно чрез комуникационната платформа по ваш избор.

Google Trusted Contacts

Google предлага и друга платформа за споделяне на местоположение, въпреки че работи малко по-различно.

Нарича се Trusted Contacts. Това е по-скоро приложение за спешен контакт и безопасност, което го прави подходящ за близки приятели, двойки и семейства. Но в краен случай той може да се използва за изпращане или получаване на текущи местоположения в ежедневни сценарии.

Преди да започнете, приложението трябва да бъде инсталирано и на двете устройства. Също така и двамата потребители ще се нуждаят от акаунт в Google. След това ще се добавите помежду си чрез имейл или телефонен номер.

 • Изтеглете и инсталирайте доверени контакти .
 • Отворете приложението и се уверете, че сте влезли в профила си в Google.
 • Ще бъдете подканени да добавите контакти. Въведете техния имейл или телефонен номер .

Ако сте изпратили покана по имейл, те ще бъдат уведомени чрез контакт в приложението или имейл. Ако сте добавили контакт по телефонен номер, той ще получи текст с връзка за приемане на поканата.

След като го настроите, споделянето на вашето местоположение е толкова лесно, колкото докосването на контакт и докосването на Изпращане на сигнал за местоположение сега . Можете също така да  поискате местоположението на вашия контакт в същия панел.

Как да използвам Facebook Messenger за споделяне на местоположение

Не сте ограничени само до услугите на Google, когато става въпрос за споделяне на местоположение на различни платформи. Facebook също има опция.

Местоположението на живо е вградено в платформата Facebook Messenger. Това е доста лесен начин за споделяне на текущото ви местоположение. Отново е удобно, защото доста хора вече ще имат инсталирано приложение.

Разбира се, това предполага, че и вие, и вашият приятел имате акаунти във Facebook. Освен това и двамата ще трябва да имате инсталиран Facebook Messenger на вашите устройства.

Стъпки за споделяне на местоположението чрез Facebook Messenger

 • Отворете Facebook Messenger.
 • Намерете контакта, с когото искате да споделите местоположението си.
 • Докоснете иконата Още (трябва да е малък знак +).
 • Докоснете Местоположение .
 • Докоснете Споделяне на местоположението на живо .

След това вашият контакт ще получи известие, ако приложението им Messenger е затворено, и карта на текущото ви местоположение.

По подразбиране ще споделяте непрекъснатото си местоположение само за час. В нишката на Facebook Messenger ще видите обратно броене с оставащото време. Можете също така да отмените споделянето на местоположението по всяко време.

Живот360

Ако не използвате Google или Facebook или искате по-малко временно решение, имате други опции.

Друг начин е да използвате приложение, което позволява непрекъснато наблюдение на местоположението между група хора. От само себе си се разбира, че това е особено удобно за родители или семейства.

Едно от най-добрите (и най-често преглежданите) приложения от този тип се нарича Life360. Той е достъпен в App Store и Google Play.

Ето как да настроите акаунт.

 • Open Life360.
 • Настройте нов акаунт с данни за контакт и парола .
 • Преминете през останалите стъпки за настройка.
 • В крайна сметка ще видите опция за Създаване на нов кръг . Докоснете това.
 • След като го направите, ще получите подкана да споделите конкретен код за покана с любимите си хора.

Всяко устройство, с което искате да споделяте местоположения, ще трябва да изтегли и инсталира Life360. Също така ще трябва да създадете индивидуални акаунти за всеки член на ориза.

Заслужава да се отбележи, че Life360 е особено насочен към семействата. След като настроите нова карта с различни контакти в нея, всеки по всяко време ще може да вижда местоположението и историята на местоположенията си.

Приложението предлага и други полезни функции за родителите. Можете да зададете конкретни местоположения и „геозони“. След като го направите, можете да получавате известия, когато хората от кръга ви пристигат или напускат тези местоположения.

Надяваме се, че тази подробна статия за споделяне на местоположението на вашето мобилно устройство ви е била полезна. Моля, не се колебайте да споделите статията, а също така използвайте коментарите по-долу, за да ни уведомите, ако имате въпроси или искате да предоставите любимия си съвет!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found