Как да настроите и използвате известия на iPhone и iPad, 7 съвета

Основната функционалност за уведомяване в iOS 10 не се е променила драстично. Ако вашият iPhone поддържа 3D Touch, четенето, получаването и отговарянето на известия е почти без усилия! Що се отнася до известията, всички ние ги искаме по-умни, по-малко досадни, по-подходящи и ситуативно осъзнати. Известията са изключително лични.

В тази статия ние обхващаме някои от основните положения около настройването и използването на известия на вашия iPhone

Свързани статии

 • Как да овладеете центъра за уведомяване на вашия iPhone
 • Спрете известията на MacBooks
 • Коригирайте повтарящите се известия на Mac

Fast Track  

 • Променете настройките за известия за приложения или универсално чрез Настройки> Известия
 • Актуализирайте поверителността на известията чрез Настройки> Touch ID и парола
 • Използвайте 3D Touch за бърз достъп, без да излизате от текущото приложение
 • Отстраняване на неизправности с Нулиране на всички настройки и Нулиране на мрежовите настройки
  • Превключете и изключете WiFi и клетъчни данни

Настройване на известия на iPhone

За да настроите известия за приложенията на вашия iPhone или друг iDevice, просто натиснете Настройки> Известия> и изберете кое приложение искате да настроите или настроите. Повечето функции за известяване са еднакви за почти всичките ви приложения. Има изключения, включително някои приложения като Google Maps, които предоставят допълнителни опции, като например визуализация на съобщения на заключения екран чрез превключвателя Show on Lock Screen.

Опции за известяване

В това меню Настройки можете също да изключите всички известия за конкретно приложение или да изберете типовете информация, които искате да получавате и НЕ да получавате. Тези селекции включват показване в центъра за уведомяване, звуци, икона на приложение за значка и показване на заключен екран. Включете или изключете тези, както предпочитате - това е един от многото начини, по които нашите iDevices ни карат да ги персонализираме.

Конфигуриране на известията на приложението

В екрана Настройки> Известия> Приложение можете да активирате и деактивирате известията на приложението тук, като превключите „Разрешаване на известия“. От този екран конфигурирате дали искате да разрешите на приложението да ви уведомява на заключения екран, да пуска звук като предупреждение или да ви показва значка.

Освен това вие избирате какъв стил на предупреждение искате да видите, когато вашият iDevice е отключен. Изберете между няма, банери или сигнали. Отново всичко е ваш избор.

Банер срещу предупреждение

Когато искате известията на приложението да се показват в горната част на екрана, да ви предупреждават и след това да изчезват, вие избирате банера като стил. Когато искате уведомленията да останат, предупрежденията правят по-добър избор.

Ако наскоро сте надстроили iOS и известията ви не се изчистват, проверете настройката в приложението. Ако го зададете на Alerts, предишните ви настройки често се задържат, така че ръчно променете това на предпочитаната от вас настройка.

Известие и поверителност на вашия iPhone

За максимална поверителност и сигурност, настройте вашия iPhone да ограничава достъпа до вашите известия на заключения екран, като докоснете Настройки> Touch ID и парола. И изключете опциите за Siri, Notifications, Wallet и Reply with Message. Вашите настройки в Touch ID и парола заменят всяка отделна настройка за известяване на приложение, която сте създали, и позволяват достъп до предупрежденията за известия само след като iDevice потвърди вашите идентификационни данни.

Освен това управлявайте поверителността си, като промените разрешението на приложението си да показва визуализации на известия на заключения екран. Например с вашите известия за поща, ако решите да показвате визуализации и след това изберете „Когато е отключена“ под Опции за поща, вместо „Винаги“.

3D Touch прави известията лесни

Работата с известия на 3D сензорно устройство е много по-добра. Натиснете здраво елемент в екрана за известия или върху банер в горната част на екрана, за да предприемете действия по събитието за известяване. И след това безпроблемно продължавате с това, което сте правили преди пристигането на известието. Дори не е нужно да напускате текущото си приложение, за да се справите с това известие. Така че да, има голяма полза за 3D Touch!

И използвайте функцията 3D докосване, за да премахнете всички известия на вашето устройство. Докоснете „X“ вдясно от заглавието за група известия. Докоснете изчистване на всички известия и готово!

Плъзгане срещу докосване за известия

На заключения екран плъзнете надясно върху елемента за известяване, за да се справите с предупреждението. Когато работите с екрана за известия и центъра, докосвате самия елемент, за да работите с него. Плъзгането по този екран ви отвежда до днешния изглед.

Известията не работят на iPhone, поправка

Първо проверете дали не сте в режим „Не безпокойте“ (DND). Отидете в Настройки> Не безпокойте и изключете, ако е включено. Но понякога, когато настроите всички правилни настройки и вашият iPhone не е в режим „Не ме безпокойте“, вашите известия все още не работят по начина, по който искате.

Съвети за отстраняване на неизправности при известия

 • Ако имате проблеми с известията си, добре е да рестартирате телефона си
 • Опитайте да изтриете приложението, което има проблеми с известията, и го инсталирайте отново, за да видите дали работи правилно
 • Ако проблемите с известията продължават, нулирайте настройките на телефона си, за да сте сигурни, че вашите приложения и сигнали не използват стари данни за настройки. Отидете в Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на всички настройки
  • Архивирайте вашия iPhone с помощта на iCloud или iTunes, преди да използвате нулирането на всички настройки
 • Нулирайте мрежовите настройки (Настройки> Общи> Нулиране> Нулиране на мрежовите настройки)
 • Превключете както WiFi (Настройки> WiFi), така и клетъчни данни (Настройки> Клетъчни> Клетъчни данни) ИЗКЛЮЧЕНИ и след това отново ВКЛЮЧЕНИ
 • Преминете към настройките на DNS на Google или отворете DNS
  1. Отидете в Настройки> WiFi> Щракнете върху името на вашата мрежа или синьото „i“ до нея
  2. Докоснете DNS
  3. Обърнете внимание на текущите DNS номера, след което ги изтрийте
  4. Въведете „8.8.8.8, 8.8.4.4“ за DNS на Google или „208.67.222.222,208.67.220.220“ за Open DNS
  5. Двата DNS номера ви предоставят първичен и вторичен сървър

Имайте предвид, че Reset All Settings не премахва личните ви данни, като приложения, снимки или контакти. Но премахва всичките ви предпочитания и пароли за WiFi, Bluetooth, не безпокойте, известия, общи, звуци, Touch ID и поверителност. Така че ще трябва да зададете резервни копия на тези неща след нулиране на всички настройки. Изглежда обаче, че Reset All работи за много хора, за да отстрани проблеми с известяването, така че си струва труда!

Проблеми, съвети за известия за напомняне на iPhone

 • Единственото изключение от това е използването на напомняния с известия. Няколко потребители продължават да изпитват проблеми с известяването с приложението си за напомняне и тази грешка остава дори след опит да се направи „Нулиране на всички настройки“.
  • Ако сте включили вашия iPhone в безшумен режим, това понякога убива тези известия за напомняне. Деактивирайте безшумния си режим и проверете известията за напомняне. Ако имате проблеми със споделените известия за напомняне, деактивирайте известията за споделен календар в Настройки> Известия> Календар> Споделени и рестартирайте вашия iPhone. След това активирайте отново известието за споделен календар. Изглежда, че тази корекция работи за много хора.
  • Ако имате закъснения с отговори на известия, този проблем е посочен като фиксиран в iOS версия 10.2. Сега, когато кликнете за първи път върху известието, не трябва да има никакво забавяне. Просто работи по-добре и много по-гладко. Така че надстройте до iOS 10.2 или по-нова версия, ако вашият iPhone работи с по-стара версия

 • Успях да разреша този проблем, като изтрих и преинсталирах всяко от засегнатите приложения. Този подход е странно решение, но за мен работи. Не беше достатъчно да актуализирам приложението до по-нова версия - трябваше да го премахна и да преинсталирам
 • Излязох и възстанових от резервно копие на iCloud и преинсталирах няколко приложения. Изглежда, че нещата сега работят добре

Надяваме се, че тези съвети са ви били полезни. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате въпроси или искате да споделите допълнителни съвети, които са ви помогнали да работите с известия на вашия iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found