iOS 11.2.5 е почти тук. Трябва ли да актуализирате?

Тази седмица Apple вероятно ще пусне най-новата актуализация на своята мобилна операционна система: iOS 11.2.5.

Що се отнася до това какво е включено в новата актуализация, какво не е включено и ако трябва да надстроите, ето всичко, което трябва да знаете за новия софтуер.

Какво е включено в iOS 11.2.5

Към този момент iOS 11.2.5 се очертава като сравнително малка актуализация. Досега не са забелязани значителни промени, насочени навън, така че е вероятно софтуерът да се фокусира най-вече върху поправки на грешки, подобрения на производителността, корекции за сигурност и дебютирали преди това функции.

Най-забележителното е, че iOS 11.2.5 въвежда корекция за наскоро открита злонамерена връзка, която може да замръзне и евентуално да срине iOS устройства, когато се изпраща в iMessage. Така наречената „текстова бомба“ беше наречена chaiOS и се разпространи доста бързо, след като миналата седмица се появи в Twitter.

Според доклади от потребители, които тестват бета версия на iOS 11.2.5, актуализацията изглежда отново въвежда AirPlay 2. Представено през лятото, новото поколение аудио система за стрийминг на Apple идва с няколко нови функции като възпроизвеждане на аудио в няколко помещения.

Сред по-малките промени, iOS 11.2.5 също така добавя нова способност на Siri, която позволява на потребителите бързо да излъчват подкаст с новини, само като попитат цифровия асистент. Забележително е, че тази функция е пусната и в софтуера iOS 11.2.2, който беше пуснат след Spectre и Meltdown.

Бета тестерите отчитат по-малки актуализации, включително (но не само) следното.

  • Малка промяна в Music, която показва „Not Playing“ и обща обложка на албума, когато нищо не се възпроизвежда при стартирането му.
  • Приложенията iMessage, които преди са били използвани, но не са скрити, се появяват в долната част на съществуващите нишки на съобщения.
  • Поправка на грешка, която адресира прекъснато видео в YouTube при достъп до панела за многозадачност.
  • Промените в потребителския интерфейс в Homekit предполагат, че новият HomePod ще има многопотребителска функционалност

Какво не е включено в iOS 11.2.5

Първо и най-важното, въпреки че имаше някои ранни слухове, предполагащи, че iOS 11.2.5 може да включва задълбочените данни за състоянието на батерията, които Apple обеща, изглежда, че това няма да е така.

Подобна функция не е била включена в нито една от бета версиите на iOS 11.2.5 досега (и привидно сме на последната бета версия преди финалната версия). Така че е малко вероятно такава задълбочена функция на батерията да влезе в iOS 11.2.5.

По същия начин изпълнителният директор на Apple Тим Кук наскоро намекна, че свързаната с батерията функция за регулиране, която предизвика толкова много противоречия, може да бъде ръчно включена или изключена от потребителите в бъдеща актуализация на iOS. Тази функция не е забелязана в бета версиите на iOS 11.2.5 и нямаме много времеви интервали, различни от това, че идва в „бъдеща“ актуализация на iOS. Шансовете са, че новата функция на батерията ще се появи с iOS 11.3.

И отново, не е имало никакви ощипвания на потребителския интерфейс, основни функции или други значими външни функции, забелязани или докладвани от бета тестери.

Кога излиза?

Почти сигурно е, че тази седмица излиза финалната версия на iOS 11.2.5.

Първо, предварителните доклади за iOS 11.2.5 beta 7 - публикувани миналата седмица, предполагат, че приложението за обратна връзка на Apple е премахнато. Това обикновено се случва в последната бета версия преди окончателното издание.

На второ място, в изявление, изпратено по имейл до няколко новинарски издания, Apple потвърди, че тази седмица ще пристигне поправка за текстовата бомба “chaiOS”. Не забравяйте, че най-новите бета версии на iOS 11.2.5 са потвърдени за справяне с проблема.

С други думи, вероятно е „поправката“, за която Apple говори, е iOS 11.2.5 и че ще пристигне тази седмица.

Актуализация - 23.1.2018

Бележките по версията, предоставени с iOS 11.2.5 днес, съдържат доста големи корекции.

Поддръжка на HomePod

- Настройте и автоматично прехвърлете настройките на Apple ID, Apple Music, Siri и Wi-Fi в HomePod.

Siri News

- Siri вече може да чете новините, просто попитайте: „Хей, Siri, пусни новините“. Можете също така да поискате конкретни категории новини, включително спорт, бизнес или музика.

Други подобрения и корекции

- Адресира проблем, който може да накара приложението Телефон да показва непълна информация в списъка с повиквания

- Коригира проблем, поради който известията за поща от някои акаунти в Exchange изчезват от заключения екран при отключване на iPhone X с Face ID

- Обърнато е внимание на проблем, който може да доведе до временно изписване на неизправности в разговорите в Messages

- Коригира проблем в CarPlay, при който контролите Now Playing не реагират след множество промени в пистата

- Добавя способност VoiceOver да съобщава дестинации за възпроизвеждане и ниво на батерията на AirPod

Трябва ли да актуализирате?

Препоръчително е да актуализирате до последната версия на iOS, дори ако списъкът с функции е доста оскъден. В по-голямата си част актуализациите на iOS съдържат важни корекции на сигурността и подобрения на стабилността - така че винаги е добра идея.

Когато iOS 11.2.5 излезе публично, ще можете да го изтеглите и инсталирате чрез Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера .

Както винаги е умно да архивирате вашето iOS устройство в iCloud или в iTunes чрез компютър, преди да актуализирате, ако възникнат някакви усложнения по време на инсталацията.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found