macOS Mojave да убие много разширения на Safari: Ето какво трябва да знаете

Safari на macOS Mojave прави ли хаос във вашите разширения на трети страни?

Много потребители съобщават, че Safari вече не използва техните разширения на трети страни и дори ще показва предупредителни съобщения, в които се казва, че разширението е „опасно“.

Всъщност има основателна причина за това. Ето какво трябва да знаете.

СВЪРЗАНИ:

  • Как да използваме тъмен екран и режим на динамичен дисплей с macOS Mojave
  • Как да понижа версията от macOS Mojave
  • Как да използваме новите функции за поверителност и сигурност на macOS Mojave и iOS 12

Защо разширенията не се поддържат

Започвайки от macOS Mojave, Apple използва подкрепа за разширения на трети страни в Safari.

По същество това е мярка за сигурност. Непотвърдените разширения на трети страни могат да бъдат опасни чрез хостване на злонамерен софтуер или дори инструменти за извличане на данни - което може да даде на зловредните лица достъп до всичките ви пароли и друга чувствителна информация.

Придвижвайки се напред, ще можете да използвате само разширения, които са били проверени от Apple.

Това може да включва предложения в галерията с разширения на Safari или разширения за приложения на Safari в macOS App Store.

Всъщност в неопределен момент в бъдеще Apple изобщо няма да поддържа галерията с разширения на Safari.

С други думи, единственият начин да получите разширение за Safari ще бъде да го изтеглите като разширение, прикрепено към приложение в macOS App Store.

Добре? Лошо?

Хората, които са цинични към Apple, биха могли да кажат, че това е трик за грабване на пари.

$ 99 за хостване на разширение, което изисква акаунт на програмист, е доста повече от конкурентните пазари на приложения. Това може да постави безплатните разширения с по-малки потребителски бази в присъщо неизгодно положение. Или може да ги разубеди да се развиват изцяло за Safari.

По същия начин убийството на галерията с разширения може да се разглежда като поредното зло от някои. Много потребители посочват, че разширенията на приложения просто не са толкова способни, колкото разширенията, базирани на браузър.

От другата страна на спектъра, фактът, че Apple се грижи за сигурността на своите потребители, е нещо добро.

Само си помислете колко злонамерени разширения на браузъра се предават в други екосистеми, като Google Chrome. Кратък отговор: много е.

Проверката на всяко разширение е ход, който Apple не трябва да предприема. Но това е така, защото сигурността и поверителността са основни аспекти на визията на компанията.

Как да получите разширения на Safari на трети страни

Дори и при повредите в сигурността, ако имате важно разширение на трета страна, това все още е лоша новина.

Има обаче няколко неща, които можете да опитате, ако Safari е убил любимото ви разширение на браузъра в macOS Mojave.

Използвайте официални разширения за Apple

Несъмнено най-лесният начин да продължите да използвате любимите си разширения е да потърсите проверените от Apple версии.

Това включва разширения в галерията с разширения на Safari или разширения за приложения на Safari в macOS App Store. Разбира се, не всяко разширение, което използвате, ще бъде в галерията с разширения или в App Store.

Може да успеете да намерите проверена алтернатива. В противен случай можете да опитате да преминете към следващата стъпка, ако няма друга опция.

Свържете се с вашия разработчик

Повечето разработчици на приложения ще се постараят да поддържат приложенията си безпроблемно при софтуерни промени.

В зависимост от това кой е разработил вашето любимо разширение, може да си струва да се свържете с тях. Потърсете в Google вашето разширение на приложение на трета страна или неговия разработчик. Трябва да можете лесно да намерите уебсайта на разработчика.

Просто потърсете всички данни за контакт и се свържете с тях. Попитайте ги дали е възможно те да получат своето разширение в галерията или в macOS App Store.

За да бъдем ясни, може да не получите отговор от всеки разработчик. Това е особено вярно, ако е по-малко разширение или такова, което няма силна потребителска база.

Но ако има важно разширение, на което разчитате, струва си да се опитате.

Опитайте байпас

Ако наистина се ангажирате да използвате непроверено разширение на трета страна, понастоящем има някои байпаси.

За да бъде доказана в бъдеще тази статия, ние пропуснахме точните подробности или стъпки на тези методи.

Това е отчасти защото Apple е невероятно вероятно да изключи тези решения, докато ги открива. Компанията удвоява своите мерки за сигурност и трудното намаляване на разкритите разширения на приложения е само една част от това.

Наскоро разработчикът на уеб и iOS Джордж Гарсайд подробно описа един от тези работещи в момента методи в публикация в блог. Това е малко свързано с процес, но ще ви позволи да продължите да използвате разширения на Safari на трети страни.

От юли 2018 г. този байпас все още трябва да функционира. Но ние ще актуализираме тази статия, когато това вече не е така.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found