Виждате „този аксесоар не се поддържа от това устройство“ на вашия iPad или iPhone?

Току-що актуализиран до най-новата iOS за вашия iPhone, iPad или друго устройство и сега виждате съобщението, че вашият молив, клавиатура, слушалки, високоговорител, микрофон или друг аксесоар за Bluetooth или мълния не се поддържа от този iPhone (или iPad и др.) )? Ако е така, не сте сами! 

Немалко от нашите читатели ни казват, че след актуализиране или на основно, или дори на незначително надстройване на iOS, техните аксесоари вече не работят с техните iDevices.

И така, ето няколко съвета, за които нашите читатели установиха, че са работили за тях!

Проверете дали аксесоарите ви са сертифицирани MFI (направени за iPhone / iPad / iPod)

Ако използвате аксесоари на трети страни, възможно е те да не са сертифицирани за работа с продукти на Apple.

MFi-сертифициран или лицензиран означава, че даден продукт съответства на дизайнерските стандарти на Apple. 

Така че, ако е възможно, използвайте оригиналните кабели, зарядни устройства и адаптери, приложени към вашия iDevice. И ако използвате аксесоар на трета страна, който не е MFI, тогава тествайте на подобен продукт, който е MFI, за да определите дали това е проблемът (или не.)

Ако се свържете с вашия аксесоар с помощта на кабел или адаптер на трета страна, проблемът може да е в кабела / адаптера, а не в действителния аксесоар (като високоговорител или слушалки).

Рестартирайте или нулирайте

Често простото рестартиране или нулиране (принудително рестартиране) върши работа.

За да рестартирате, изключете устройството си, изчакайте 30 секунди и го включете отново.

Извършете принудително рестартиране

 • На iPhone 6S или по-малък плюс всички iPad и iPod Touch, натиснете едновременно Home и Power, докато не видите логото на Apple
 • За iPhone 7 или iPhone 7 Plus: Натиснете и задръжте бутоните Side и Volume Down за поне 10 секунди, докато не видите логото на Apple 
 • На iPhone X, XS или XR или iPhone 8 или iPhone 8 Plus: Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. След това натиснете и незабавно освободете бутона за намаляване на звука. Накрая натиснете и задръжте страничния бутон, докато не видите логото на Apple 

Почистете аксесоара и порта

Ако вашият аксесоар прави физическа връзка с iDevice, като клавиатура iPad Pro или чифт мълниеносни слушалки, не забравяйте да почистите добре двете страни на връзката.

Така че първо изключете аксесоара от устройството и изключете всичко, ако е възможно.

Вземете микрофибърна кърпа и изтъркайте добре всяка повърхност, като премахнете мъх, мръсотия или дори корозия.

Някои потребители обичат да почистват със стандартна гума за молив, последвана от енергично почистване с кърпа без власинки или електронна кърпа за почистване. Използвайте гумичката по линиите на контактите, за да почистите всички замърсявания, мазнини или корозивни натрупвания.

Ако почиствате Smart Connector (като при iPad Pro Models, за да прикрепите клавиатурата с марка Apple), уверете се, че сте разтрили добре тези връзки (три точки отстрани). 

За светкавични портове може да се наложи да използвате по-малък инструмент за почистване вътре в порта. Неща като междузъбните четки работят добре. 

Разгледайте тази статия за повече подробности относно почистването на мълниеприемници.

Извадете и заменете

Понякога изключването и повторното свързване на аксесоара върши работа! 

Може да се наложи да извършите това действие повече от веднъж, за да го накарате да работи - така че опитайте няколко пъти, преди да се откажете.

Забравете и променете името на Bluetooth устройството

Ако съобщението „този аксесоар не се поддържа от този iPhone (или iPad / iPod) се случи при свързване с Bluetooth аксесоар, като високоговорители или слушалки, опитайте да забравите устройството и след това да го добавите обратно, докато преименувате това устройство на нещо различно от преди (ако възможен.) 

Друга възможност е да забравите всички Bluetooth устройства и след това да ги добавите обратно едно по едно, като тествате между тях, за да видите дали има едно BT устройство, причиняващо грешката.

Нулирайте някои настройки

Често причината за проблема е настройка. Така че нека опитаме да рестартираме няколко неща и да видим дали това решава и помага на този проблем.

Нулирайте мрежовите настройки

 • Отидете в Настройки> Общи> Нулиране
 • Докоснете Нулиране на мрежовите настройки
  • Трябва да въведете отново всички пароли за WiFi, така че ги имайте на ръка, преди да направите тази стъпка 

Нулирайте всички настройки

Това действие се нулира по подразбиране за всичко в Настройки, включително известия, сигнали и яркост. Извършването на нулиране на настройките не влияе на нито едно приложение или лични данни, като Снимки, Съобщения, Поща и т.н.

Нулирането на всички настройки също връща всички ваши персонализирани и персонализирани функции като функции за достъпност, тапети и аларми обратно към фабричните настройки.

Така че трябва да преконфигурирате всички тези настройки, след като вашият iPhone или iDevice се рестартират.

За нулиране на всички

 • Архивирайте първо преди нулиране на всички настройки, само в случай, че нещо се случи
 • Отидете в Настройки> Общи> Нулиране
 • Докоснете Нулиране на всички настройки 

Посетете Apple Genius или се свържете с екипа за поддръжка на Apple

Изпробвахте всички тези стъпки и все още виждате съобщението „този аксесоар не се поддържа от този iPhone (или iPad / iPod)? Ако е така, време е да се обърнете към Apple Support. 

Когато вашето устройство продължава да изпитва проблеми, препоръчваме ви да насрочите среща за Genius Bar, да посетите оторизиран доставчик на услуги на Apple или да се свържете с екипа за поддръжка на Apple по телефона, онлайн чат или имейл.

Ако вашата клавиатура Smart е на по-малко от 3 години, може да имате право на замяна

Обикновено гаранцията на Apple за аксесоари като iPad Smart Connector Keyboard е една година, но за конкретни проблеми с клавиатурата има програма за удължаване, която работи до 3 години от датата на покупката.

Покритите проблеми включват проблеми със сензора и магнитния конектор, залепване на клавиши, повтарящи се клавиши, липса на реакция и проблеми с връзките за данни.

Това разширение се дължи на качествени сигнали и функционални проблеми, които бяха поставени на iPad Smart Keyboards през 2017 г.

Свържете се с Apple Support за повече подробности. Читателите съобщават за успех при подмяната на клавиатури при уговаряне на срещи с Apple Store Geniuses.

Съвети за читатели 

 • Актуализирах до последната малка версия на iOS и това отстрани проблема ми с получаването на това съобщение при свързване на слушалките ми Bose (жични с адаптер)
 • Опитайте да използвате меко изтриване на молив върху всички контакти, след което го почистете старателно с алкохол. Проблемът ми беше на iPad Pro SmartKeyboard, почистих този Smart Connector (3-те точки от страната на iPad) и 3-те щифта на клавиатурата по този начин (гума, а след това алкохол) и засега няма проблеми!
 • Клавиатурата на Apple Smart (за iPad Pro) работи само ако я откача напълно от iPad и след това рестартирам iPad. След това прикрепям отново клавиатурата и тя работи, мога да я използвам. Рестартирането на iPad с все още прикрепена клавиатура не ми работи
 • Взех малко алкохол за изтриване на чиста кърпа без власинки и почистих тези три контакта на клавиатурата на Apple Smart и отстрани на iPad, който има Smart Connection. Работих за мен за миг! Това съобщение на устройството не поддържа повече аксесоар!
 • За хора с проблеми на смарт клавиатурата на Apple и iPad, опитайте да намагнитите магнитите! За да подновите отслабения магнит, внимателно го вкарайте в контакт с неодимов магнит - просто го втрийте в магнитите на магнитната лента на вашата клавиатура. Обърнете специално внимание на областта, която обикновено губи магнитния си заряд между клавиши 1 и 2
 • Понякога рестартирането на моя iPad работи. Понякога отделянето на клавиатурата от iPad, след това повторното й свързване няколко пъти също работи. Но това е болка!
 • Използвах QTips и малко изопропилов алкохол и почистих контактите. След това оставете всичко да изсъхне, преди да опитате отново
 • Тези съвети ми помогнаха. Опитайте ги!
  • Използвайте другия оригинален кабел за зареждане за вашия iPhone iPad
  • Почистете вашия аксесоар на Apple. Можете да използвате клечка за зъби или подобен инструмент, за да поставите внимателно в порта за зареждане на мълния на вашия iPhone или iPad. След това почистете всички власинки, мазнини или отломки
  • Включете зарядното устройство, когато получите съобщението за грешка, натиснете и задръжте пръста си върху бутона за освобождаване и издърпайте зарядното устройство, докато все още го държите. Продължете да прилагате натиск и включете отново зарядното устройство и вижте дали аксесоарът работи
  • Изключете устройството с прикрепен гнездо, след което рестартирайте
  • Свържете вашия iPhone към аксесоара и игнорирайте съобщението. След това включете самолетния режим и изключете вашия iPhone. Изчакайте 1-2 минути и го включете отново с прикрепен аксесоар

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found