Ето защо Apple ще запази 326 PPI плътност на екрана за iPhone 6

Apple, за разлика от Google, винаги е бил много специфичен с разделителните способности на екрана. Въпреки че следващата итерация на iPhone може да включва по-голям екран, въпросът остава какъв е изборът на Apple относно Разделителната способност на екрана и разбира се Плътността на пикселите.

Има последователни слухове с предполагаеми изображения, които показват, че Apple може да пусне много по-голям iPhone 6 от който и да е от предшествениците си. Според последния доклад на KGI Securities, iPhone 6 може да има 4,7-инчов екран. Въпреки че има съобщения, че Apple обмисля и друго, дори по-голямо екранирано устройство, което може да влезе в категорията Phablet на 5,1 инча, настоящият доклад, представен от Ming-Chi Kuo, показва сравнително малко подобрение в размера на екрана. 4.7-инчов iPhone 6 има смисъл, защото операцията с една ръка, за която Apple винаги е говорила, ще остане вярна и за това устройство на Apple.

Въпреки въпроса за размера на екрана, Apple показа забележителна последователност с разделителната способност на екрана и плътността на екрана, измерена в пиксел на инч (PPI). Очевидно това е свързано с визуалното представяне на приложенията и начина, по който разработчиците ги проектират. Първият iPhone от Apple имаше смешна резолюция 320 × 480, но Apple бързо го удвои до 640 × 960, водеща резолюция на дисплея по това време. Когато Apple пусна iPhone 5, размерът на дисплея премина от 3,5 инча на 4 инча, но компанията просто добави вертикална разделителна способност, като същевременно запази страничната резолюция непроменена, което кара iPhone 5 да изглежда удължен.

По това време Apple започна да насочва разработчиците да използват „Auto Layout“, което беше огромно подобрение спрямо подхода за удвояване на пикселите. Удвояването на плътността на пикселите, макар и значително подобрение във външния вид, доведе до голямо напрежение върху разработването и адаптивността на приложението. Но когато 4-инчовият се превърна в „най-добрия“ размер на екрана вместо 3,5-инчов, Apple позволи на съществуващите приложения да се изпълняват в буквен формат с черни ленти в горната и долната част на екрана като временно решение.

Тъй като Auto Layout премахва всички тези проблеми, както и премахва необходимостта от споразумения за спиране, Apple вече има стабилен стандарт, с който разработчиците на приложения могат да работят.

Ако iPhone 6 има 4.7-инчов екран, се казва, че има резолюция на екрана 1334 × 750. Тези два фактора перфектно запазват 326 PPI плътност, което значително ще помогне на разработчиците на приложения да продължат развитието си, без да се притесняват от разделителната способност на екрана или плътността на пикселите, засягащи външния вид. Следователно следващият iPhone, т.е. iPhone 6, може да има 4.7-инчов дисплей.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found