Ексклузивно: Apple подготвя нов MacBook от начално ниво с LTE поддръжка

Apple се готви да пусне нов лаптоп MacBook от първо ниво, който ще разполага с LTE възможности, според източници. Смята се, че компютърът, за който през цялата 2018 година се шушукаха, ще замени настоящия MacBook Air в състава на компанията, въпреки че остава неясно дали това устройство е нова версия на MacBook или MacBook Air от следващо поколение.

Устройството ще включва и 8-мо поколение процесори Kaby Lake на Intel, значително подобрение както на текущите процесори от 5-то поколение на MacBook Air, така и на процесорите Core-M на MacBook. Освен това Mac ще включва ретина дисплей и ще използва USB-C за I / O и зареждане.

Макар да е неясно, възможно е новото устройство в крайна сметка да замени линията MacBook, представена за първи път през 2015 г. Машините, които се отличават с тънкия си дизайн без вентилатор, са в застой поради липсата на внимание от страна на Intel и забавянията на Core -М процесор.

В резултат на това Apple не успя да намали цената, за да съответства по-точно на историческата гама MacBook Air, която започва от $ 999, спрямо текущата начална цена от $ 1299.

Проблеми с MacBook и Intel

Apple първоначално възнамеряваше да премахне MacBook Air след обявяването на MacBook през 2015 г. Ръководителите се надяваха, че с течение на времето процесорите на Core-M на Intel ще се подобрят в цената и в крайна сметка MacBook ще стане нула за процесорите на Apple, които идват на пазара Mac.

Intel обаче се е сблъсквал с тежки производствени проблеми с всички свои процесори и не е съсредоточил вниманието си върху M-гамата. Докато производителите на персонални компютри първоначално очакваха този чип да бъде лидер на следващото поколение дизайн без вентилатори, Microsoft и съответните му OEM производители вече започнаха да се насочват към ARM-базирани машини.

MacBook Air, който е виждал само незначителни актуализации от 2013 г., остава най-продаваният за Apple. Тъй като устройството остава най-евтиният ноутбук на компаниите, повечето клиенти са склонни да го купят.

Освен това, тъй като MacBook разполага изключително с USB-C и значително по-висока цена, повечето клиенти, които решават между двамата, в крайна сметка избират Air.

Apple планира да започне прехода на Mac към ARM процесори през 2020 г., започвайки с линията MacBook. Въпреки че това означава, че устройството вероятно ще получи значително внимание след няколко години, настоящото му въплъщение засега може да бъде игнорирано.

Apple планира да пусне малко опресняване през 2018 г. на MacBook.

С временен фокус върху ревитализирания MacBook Air, Apple се надява да си възвърне пазарния дял с продукт с конкурентни цени, който е наравно с подобни машини с Windows от техническа гледна точка, както и да се конкурира с Chromebook на Google.

Нов MacBook с LTE

Въпреки че подробностите относно името и продуктовата гама на устройството остават неясни, Apple ще представи нов лаптоп от начално ниво по-късно тази година.

Устройството ще започне под $ 1000 в САЩ, според нас на $ 899, но според някои доклади то е фиксирано до $ 799. Въпреки че всички модели ще имат 13-инчов Retina дисплей, устройството вероятно ще се предлага в множество технически конфигурации.

Най-забележителната техническа конфигурация ще бъде допълнителната LTE поддръжка. Подобно на iPad от Apple, потребителите ще могат да закупят модел на новата машина с технология eSim, която ще й позволи да се свърже с клетъчна мрежа срещу допълнително заплащане.

Тази информация идва както от източник, така и от индикации от Mac macOS Mojave и iOS 12 бета. Подобно на iPad, LTE конфигурациите ще струват $ 129 премия.

Ние също така вярваме, че новото устройство ще използва USB-C изключително за I / O, попадайки в съответствие с останалата част от състава на Mac. Apple е тествала вътрешно устройството в множество цветови вариации, въпреки че не е ясно дали тези вариации ще бъдат налични при стартирането.

Ние вярваме, че дизайнът няма да бъде идентичен с настоящия MacBook Air и вместо това разполага с мрежа от текущия дизайн на Air и дизайна на MacBook.

Очакваме устройството да бъде обявено на събитие тази есен, с пускане преди празничния сезон.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found