5 лесни съвета за придвижване с новите функции в Pages

Apple добави някои страхотни нови функции в Pages for Mac 6.0+, които включват поддръжка за отметки, поддръжка за Touch ID, възможност за използване на математически уравнения и поддръжка за Touch bar на новия MacBook Pro. За тези от нас, които са свикнали с Microsoft Word, Pages предлага оперативна съвместимост за Microsoft Word. Можете да запазвате документи на Pages като Word файлове. Или импортирайте и редактирайте документи на Word направо в Pages . Pages дори поддържа някои от най-популярните функции на Word.

Свободен най-накрая

iMovie, Numbers, Keynote, Pages и GarageBand за Mac и iOS устройства са актуализирани и са достъпни безплатно в магазина за приложения.

Връзки към магазина за приложения: Страници за Mac и Страници за iOS:

В тази статия разглеждаме някои от новите функции на Страници, които можете да започнете да използвате днес.

Как да работите с множество страници в един прозорец

Една от най-добрите функции, които новите страници предлагат, е възможността за лесно редактиране и работа с различни документи, като използвате раздели. Сега не е нужно да отваряте множество страници в различни прозорци, за да започнете. Можете лесно да подредите всичките си работни документи като раздели в един прозорец. За да направите това, отворете многостраничните файлове, с които искате да работите. След това кликнете върху Прозорец в горното меню и изберете „Обединяване на всички Windows“. Това действие групира всички файлове с отворени страници като раздели в един прозорец.

По същия начин, ако искате да се отдалечите от изгледа на раздела и вместо това да отворите страница в самостоятелен прозорец, щракнете върху Прозорец и изберете „Преместване на раздела в нов прозорец“.

Как да използвам Rich Text Format (RTF) в новите страници

Бързо отваряйте документи на Microsoft Word в Pages, както и запазвайте страници, като ги експортирате в Word doc без никакви проблеми. Докато го експортирате в Word, запазете го като .docx или .doc, като изберете опциите за експортиране. Новите страници също предлагат възможност за експортиране на вашия документ на страница като RTF файл, както и импортиране на RTF документи . Тази опция за износ добавя повече оперативна съвместимост, докато използвате други текстови процесори. Кликнете върху Файлове> Експортиране в> Формат на богат текст, за да започнете.

Как да персонализирате дати, часове и валути за вашия регион

Новите страници също ви позволяват да персонализирате опциите за форматиране за дата, час и валута, специфични за вашия регион. За да персонализирате тези опции, щракнете върху Файл> Разширени> Език и регион . Изберете тук езика и региона и ще видите опциите за форматиране на селекцията.

Щракнете върху Готово и това автоматично форматира настройките ви за дата и валута, когато работите в Страници. Тази функция ви спестява време, тъй като не е необходимо да форматирате всяка валута и поле за дата в документа си.

Как да форматирате документ на страница за iOS устройство

Можете лесно да споделите документа си с вашия iPhone или iPad с помощта на iCloud или Airdrop. Ако вашата страница имаше допълнителни медии като филми или изображения, това предизвика хълцане, докато се опитвахте да споделите и отворите страницата на устройството с iOS. Сега можете да компресирате документ на страница, преди да го споделите с вашето iOS устройство.

Тази оптимизация спестява място, както и трансфер по-бързо. За да компресирате страницата си за iOS устройство, щракнете върху Файл> Разширени> Оптимизиране на филми и изображения за iOS

Как да вмъкнете BookMarks в страници за бърз достъп

Лесно е да добавяте отметки в Pages. След като добавите отметки към вашия документ, създавате връзки, които дават на читателите достъп до тази информация с едно кликване. Тази опция е полезна, ако работите по по-дълъг документ и искате да осигурите бърз достъп до определени раздели.

За да добавите отметка към раздел в документа на вашата страница, щракнете върху Документи в горната част и изберете раздела Отметки. Поставете курсора на мястото, което искате да добавите в отметката, и кликнете върху „Добавяне на отметка“. Отметката се добавя към списъка с отметки. Щракнете с десния бутон и преименувайте или изтрийте отметката.

Все още се опитвам да разбера тази нова функция. Полезно е, когато имате дълъг документ и искате да го разделите, като използвате отметки. По този начин можете да изпратите на други читатели съответните връзки за лесен достъп.

Всичко за iCloud

Тъй като имате достъп и работите със Страници на iCloud.com, това прави текстовия процесор по-достъпен за моментите, когато може да нямате достъп до вашето MacBook или iOS устройство. Влезте в iCloud.com с вашия Apple ID и започнете да използвате Pages.

Ако все още не сте изтеглили Страници, продължете и опитайте, тъй като приложението е безплатно и освен това е много сигурно . Той не страда от проблемите със сигурността, които тормозят Microsoft Word.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found