Как да използвам режима Walkie-Talkie на вашия Apple Watch

Кой не обича уоки-токи? Повечето от нас израснаха, виждайки ги в екшън и приключенски филми и предавания! В уоки-токито има нещо толкова забавно - дори самото име предизвиква игра.

И така, наистина ли ни  трябва  причина да не ги обичаме?

С приложението Walkie-Talkie за Apple Watch, Apple носи този младежки дух на съвременната ни аудитория. Сега можем да превърнем нашите часовници на Apple в двупосочно радио и пак да използваме „отново и отново,„ копирате ли “,„ Роджър “, и всички онези други готини линго с уоки-токи!

Walkie-Talkie е може би най-вълнуващата функция на watchOS5, освен възможността за възпроизвеждане на подкасти и въвеждането на иновативни здравни функции.

В тази кратка статия ще ви покажем как можете да настроите и използвате режима уоки-токи на вашия Apple Watch.

Чакахме дълго време за уоки-токи!

Този режим на комуникация беше показан за първи път на Apple Watch, когато беше представена първата итерация. Три години по-късно обаче Apple все още не го спомена - до юни 2018 г.!

Вече има режим Walkie-Talkie на вашия Apple Watch, който ви позволява да изпращате кратки гласови съобщения напред-назад на приятели и семейство, дори непознати!

И точно като истинска уоки-токи, всичко, което трябва да направите, е да натиснете бутон за разговор и да го пуснете, за да прослушате отговор.

Walkie-Talkie изисква и двамата участници да имат някакъв тип свързаност - чрез Bluetooth връзка към iPhone, WiFi или клетъчна мрежа (за приложимите модели на Apple Watch.)

Процесът на това е изключително прост, включително настройка на нещата.

Как да настроите уоки-токи

Първо настройте приложението FaceTime на вашия iPhone и го тествайте, за да сте сигурни, че можете да правите и получавате аудио разговори с FaceTime.

След като приложението Walkie-Talkie се отвори за първи път, ще видите някои предложени контакти. Този списък се състои от тези със съвместими Apple Watch, което ви улеснява да започнете.

Ако искате да добавите нови контакти към списъка, можете да го направите, като превъртите докрай. От там ще видите икона „+“ и можете да добавяте контакти по ваша преценка.

Ако срещнете проблеми с настройването на Walkie-Talkie или постоянно виждате „Грешка при свързване“ или не можете да добавите контактите към настройката на вашата уоки-токи, моля, разгледайте нашето подробно Ръководство за отстраняване на неизправности.

За начало вашият iPhone трябва да работи на iOS 12 и трябва да имате активиран FaceTime, за да използвате Walkie-Talkie

Как да използвам уоки-токи

Сега, когато вашият списък с контакти е готов за работа, ще искате да изпратите няколко съобщения. Можете да го направите, като или отворите приложението Walkie-Talkie, или като настроите конкретно усложнение.

След като отворите приложението, докоснете жълтата „карта“ за избрания от вас контакт. Най-отгоре ще можете да разберете дали този контакт е „достъпен“, правейки живота малко по-лесен.

Човекът от получаващия край на съобщението ще трябва да даде разрешение за приложението.

Това приемане е еднократно, което позволява на разговора да продължи, както е планирано.

След като получателят даде разрешение, съответните Apple Watch вече са надеждни. Това означава, че ще можете да изпращате или получавате съобщения без хълцане.

Изпрати съобщение

Walkie-Talkie е готов за използване! Вие избрахте, вашият контакт е избран, така че какво следва? Просто докоснете големия, жълт бутон с име  TALK .

Walkie-Talkie записва вашето съобщение, докато държите натиснат бутона, и след това го пуснете да пусне съобщението.

Ако трябва да се отдръпнете от разговор за момент, Apple ви покрива. В горния десен ъгъл има бутон за заглушаване, който ще ви позволи да изключите звука.

Не можете или не искате да натискате бутона за разговор непрекъснато?

За хора, които имат затруднения с натискането и задържането на бутона за разговор, Apple добави метод, който използва само едно докосване, без задържане, за да говорят с приложението Walkie-Talkie. 

Докоснете веднъж, за да говорите, докоснете отново, за да завършите разговора с уоки-токи

  1. Отворете приложението  Apple Watch> My Watch
  2. Отидете на  Общи> Достъпност
  3. Превключете на  Tap to Talk
    1. Сега просто докоснете веднъж, за да говорите, след което докоснете отново, когато сте готови

Икона за активно състояние на Walkie Talkie

Друго нещо, което може да забележите, е малка жълта икона в горната средна част на екрана на вашия часовник. Това е активната икона на Walkie-Talkie.

За да започнете сесия на уоки-токи, просто докоснете малката икона и започнете да говорите с приятели или семейство. Ако заключите Apple Watch с парола, въведете го първо, за да продължите.

Иконата за активен статус е нова функция в watchOS5 за определени приложения, като Телефон, Тренировка, Аудио, Карти и Уоки-Токи. 

Подобни икони за състояние се показват, когато вашият Apple Watch се зарежда, като се използва самолетен режим, режим „Не безпокойте“, театрален режим, когато часовникът ви не може да се свърже с вашия iPhone или клетъчен, Water Lock, изчакващи известия и когато вашият Apple Watch е заключен.

Уоки-токи и самолетен режим - работи ли?

Добрата новина е, че приложението ви за уоки-токи наистина работи, когато е в самолетен режим - стига да имате WiFi връзка. Тъй като Walkie-Talkie използва FaceTime Audio, по всяко време можете да използвате FaceTime Audio, можете да използвате Walkie-Talkie! Толкова е просто и прекрасно!

Мога ли да повторя съобщение в уоки-токи?

За съжаление, в текущата версия на Walkie-Talkie не можете да възпроизвеждате никакви съобщения.

Това е така, защото Walkie-Talkie е за кратки и кратки разговори, предаващи мигновени съобщения и информация. Подобно на обикновената уоки-токи - това е бърз начин да се свържете с някой с важна информация.

Уоки-токито работи ли между контакти, които споделят Apple ID?

Знаем, че много семейства споделят Apple ID. Уоки-токи обаче няма да работи, когато членове на семейството споделят и използват един и същ Apple ID на своите часовници на Apple.

Когато опитате и използвате Walkie-Talkie, когато споделяте Apple ID, можете да поканите други, които споделят този Apple ID като контакти. Тези покани обаче не се виждат от никого със същия Apple ID. Така те не могат да видят или приемат поканата на своите часовници на Apple.

Ако вие и членовете на вашето семейство искате да използвате приложението Walkie-Talkie, трябва да настроите различен Apple ID за всеки член на семейството. Предлагаме ви всички да се присъедините към акаунт за семейно споделяне.

Family Sharing поддържа до шест членове на семейството, за да споделят покупки от iTunes, Apple Books и App Store, абонамент за Apple Music Family и план за съхранение в iCloud.

Семейството може също да споделя фотоалбум (и), календар и напомняния и да помага за намирането на липсващите устройства.

Заключение

Apple наистина е помислил за почти всичко с пускането на watchOS 5.

Ако все още сте се заиграли с Walkie-Talkie, звучете в коментарите и ни уведомете.

Ако срещнете някакви проблеми, не забравяйте да ни уведомите и ние ще помогнем в най-добрия случай.

Съвети за читатели 

  • С дъщеря ми споделяме Apple ID. Но създадох нов Apple ID само за FaceTime и Walkie Talkie. Ние все още имаме същия идентификационен номер на Apple за почти всичко на нашите iPad и iPhone. Но използвам новия Apple ID за FaceTime и Walkie Talkie - и той работи!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found