Доброто и лошото на macOS Sierra, Честен преглед

Повече от десетилетие OS X е крайъгълният камък на технологичната индустрия. Откакто стартира през 1998 г. заедно с оригиналния iMac, операционната система непрекъснато става все по-мощна, което води до най-добрата операционна система на земята.

Всяка година от 1998 г. насам Apple обновява OS X, за да достигне нови висоти и непрекъснато да остане на върха на пазара на операционни системи. Тази година обаче е малко по-различна.

Тазгодишната актуализация се нарича macOS Sierra, а не OS X, първата промяна на името на операционната система от доста време. Докато мнозина вярват, че е време Apple да направи пълно опресняване на своята настолна операционна система, новата актуализация, освен смяната на името, е типична актуализация в сравнение с последните няколко години.

Последните няколко актуализации на macOS са съсредоточени около това да накарат iOS и macOS да се хармонизират заедно и да разберат, че ако имате едно, наистина трябва да получите другото. Използвам macOS Sierra от известно време и имам възможност да тествам всички нови функции. Ето всичко, което ми хареса, и всичко, което според мен трябваше да остане същото:

Сири

Доброто - Това е невероятно нещо. Изглежда, че Apple е направила Siri за Mac по-мощна, отколкото на други устройства, което има смисъл, като се има предвид, че Mac има повече мощност. Siri на Mac може да изпълни почти всяка инструкция, която можете да му дадете по телефона, но освен това може да направи по-сложни неща за вашия компютър. Можете да поискате информация за скоростта на процесора ви и дори да поискате файлове.

Bad - Siri и Spotlight изглеждат фрагментирани, и двамата могат да правят предимно едно и също нещо, но без връзка помежду си. В идеалния случай Siri трябва просто да има опция за тип и тя ще бъде същата като Spotlight.

Освен това изглежда, че Siri File Search все още не работи и всеки път, когато стартирах Siri, се появяваше някакво странно приложение, изискващо принудително спиране всеки път, за да го спре да скача.

iCloud

Добре - iCloud Drive сега работи точно както винаги трябва да има. Сега услугата автоматично ще синхронизира десктопа и документите на вашия Mac на вашите устройства и ако имате достатъчно място за съхранение, можете дори да кажете на услугата да синхронизира всичко. През последните няколко дни отидох и получих достъп до неща от телефона си, които обикновено трябваше да използвам на компютъра си, за да получа копие от тях.

Лошото - имах доста проблеми с настройването на новата функция. Когато му казах да започне да синхронизира папката с документи, той премахна предишната ми и постави локалното копие в папката iCloud и след това започна да качва всичко. Нямах достатъчно място за съхранение в iCloud и операционната система не ми позволяваше да премествам нищо, докато синхронизирах, така че трябваше да възстановя от Time Machine, за да поправя всичко.

Apple Watch Unlock

Доброто - Когато носите Apple Watch, вашият Mac вече автоматично ще се отключи и ще може да разбере дали вие или някой друг се опитвате да влезете в компютъра ви. Наистина приятен начин да заобиколите паролата.

Лошото - все още не съм накарал това да работи веднъж. Всички мои устройства Handoff са настроени правилно и е възможно да е изцяло на моя страна, но това просто не се случва. Предполагам, че това ще заработи до момента, в който се появи публиката, но засега не съм го пробвал.

Универсален клипборд

Добрата - универсална клипборда прави вашата клипборда хармонична между устройствата, което означава, че по същество имате една клипборда и всичко се синхронизира с всичко останало. По този начин можете да намерите снимка в интернет на телефона си, да я копирате и да я поставите в нещо на вашия Mac. Той работи точно както бихте очаквали и когато работи, работи чудесно.

Лошото - аз също имах много проблеми с това да работи. Понякога успявах, но беше много изискано. Също така ще наряжа това до бета-носност, но отново не е добро първо впечатление.

Оптимизирано съхранение

Good - macOS сега ще ви помогне да оптимизирате съхранението във вашето устройство. Това се постига чрез четири основни опции - съхранение в iCloud, премахване на iTunes и бъркотията по имейли, автоматично изтриване на кошчето и преглед и изтриване на стари документи

Наистина няма нищо лошо да се каже за тази функция, тя работи и успях да премахна около 50 GB бъркотия от 500 GB данни при първото ми обикаляне.

Ощипвания на вратаря

Лошото - Като разработчик, това наистина е предимно ненужна и лоша промяна за потребителите. Преди това, за да инсталирате неподписани приложения, имаше просто меню, което позволяваше този процес и той беше изключен по подразбиране. Сега процесът стана много по-сложен.

Механизмът за подписване на Apple има някои нелепи правила и някои приложения вече ще трябва да инструктират потребителите да прескачат обръчите, за да инсталират приложения.

iTunes / Apple Music

Доброто - iTunes получи новата актуализация на Apple Music, която ще се присъедини към всички операционни системи през есента и работи доста добре. Новата Apple Music със сигурност е по-добра от старата, а интерфейсът е много по-изчистен и по-лесен за използване.

Лошото - за съжаление iTunes все още отчаяно се нуждае от основен ремонт и малко се е променило от предишните итерации на приложението.

Снимки

Доброто - Приложението Снимки получи същия ремонт като iOS, с по-голям акцент върху разпознаването на лица и обекти и функцията за нови моменти. Всичко това работи доста добре и повечето потребители вероятно ще бъдат доволни от новите актуализации.

Раздели

Ehh - Едно нещо, за което Apple прекара странно средно време по време на своето събитие WWDC преди няколко седмици, беше добавянето на раздели в операционната система. Тези нови раздели трябва да са налични по подразбиране и не изискват допълнително развитие от разработчика.

Въпреки че първоначално разбрах, че за да означават, че те ще бъдат там във всяко приложение, е ясно, че това изисква от разработчика да натисне актуализация за операционната система, просто че това е основна функция като Windows и може лесно да се активира. Аз лично не знам каква е голямата работа; ако дадено приложение би било по-добре с раздели, разработчикът вероятно би ги поставил, за начало.

Apple Pay

Доброто - Apple Pay вече ще работи в Safari на macOS, позволявайки на потребителите да купуват неща чрез удостоверяване с телефона си. Все още няма сайтове, които да изпробват това, но предполагам, че ще работи добре.

Съвместимост

Доброто - Изненадващо, Apple не е преместил нито един Mac извън модела на надстройка с тази актуализация. Всички iMacs и MacBook Pro от 2009+ ще получат актуализацията, а всички останали Mac 2010 и по-нови версии също ще я получат.

С macOS Sierra, Apple очевидно настоява за още по-непрекъснато изживяване между устройствата на Apple. Като прави всичките ви документи достъпни навсякъде и позволява на неща като Apple Watch да отключват вашия Mac, оградената градина на Apple продължава да става по-взаимосвързана.

Разгледайте нашето ръководство за изтегляне на бета версия и се пригответе да вземете macOS Sierra за пробно пътуване днес!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found