iTunes 12.4, Често срещани проблеми и предложения

Apple пусна своя актуализиран iTunes 12.4 през май. Това беше последвано бързо от актуализация на iTunes 12.4.1 през юни в опит да се поправят някои от грешките. Ако сте актуализирали iTunes до 12.4 или 12.4.1, ще прегледаме някои от функциите в тази публикация и ще се справим с някои от често срещаните въпроси и отговори.

За начало някои от навигационните функции са променени в iTunes. С всяка нова промяна идва първоначалното неудобство, но след като се хванете за него, то се получава добре.

Едно подобрение е страничната лента. По подразбиране това сега остава отворено във всички изгледи. Опциите за изглед вече са на върха и можете да изберете да го персонализирате въз основа на вашите предпочитания.

По същия начин Менюто за редактиране ви позволява да изберете кои типове медии са изброени във вашия iTunes интерфейс.

Ако никога не разглеждате музика по жанр, контролирайте + кликнете върху нея и изберете „ Премахване от страничната лента “, за да я премахнете от страничната лента на iTunes. Наскоро добавените елементи вече не се показват в горната част на всеки изглед в библиотеката. Вече са налични в горната част на страничната лента.

За дадена песен във вашата библиотека в iTunes вече можете лесно да проследявате албума или изпълнителя, като щракнете с десния бутон върху песента и изберете „Go To ..“. Това улеснява намирането на съответния албум на парчето. Вижте това ново меню „Go To“ за други опции.

Изглед на списък срещу изглед на мрежа в iTunes 12.4 

Няколко потребители имаха трудности да се адаптират към промяната. След отварянето на iTunes те откриха масивен списък с албуми и не можаха да намерят познатия си изглед на списък. Сравнително лесно е да настроите интерфейса по ваш вкус. iTunes ви позволява да персонализирате вашите изгледи от страничната лента. Важно е да се уверите, че страничната лента е активирана във вашия iTunes.

Кликнете върху Изглед в горната част и се уверете, че в падащите избори е разрешено „Показване на страничната лента“. Оттук можете бързо да кликнете върху „Песни“ и дясната страна на екрана ще се настрои, за да ви покаже вашите песни. Натиснете Command + J заедно и iTunes ще ви покаже диалогов прозорец, който можете да използвате, за да изберете дали искате да виждате елементите си като списък или мрежа, а също така ви позволява да персонализирате размера на произведението, свързано с албумите.

Не можете да импортирате стари плейлисти ИЛИ стари песни, липсващи от iTunes 

Плейлистите са преместени в новия iTunes. Вече можете да получите достъп до тях чрез Файл> Ново. Няколко потребители са забелязали, че когато се опитват да импортират старите си плейлисти (некупени), като отидат на файл> библиотека> Импортиране на плейлист, срещат грешка „библиотеката не е валидна библиотека на iTunes“. Ако получавате това съобщение за грешка, когато се опитвате да импортирате старите си плейлисти, можете да поправите това, като изпълните следните стъпки:

Първо, трябва да опитате да изключите iTunes в облака, което според мен изисква да влезете в Store> Информация за акаунта и да изберете „Deauthorize This Computer“

Сега излезте от iTunes. Погледнете в папката Музика> iTunes> Предишни iTunes библиотеки. Надяваме се, че там има поне един документ с разширението на файла .itl и дата * преди *, когато сте актуализирали до 12.4. След като успеете да намерите файла, следвайте тези стъпки.

  1. Намерете вашия iTunes Library.itl файл във вашата iTunes папка
  2. Плъзнете този файл от папката на вашия работен плот
  3. Използвайте вашия Timemachine и намерете предишния файл Library.itl, който сте имали преди да надстроите iTunes.
  4. Плъзнете този файл в новата папка на iTunes и го преименувайте на Library.itl
  5. Отворете вашия iTunes и сега трябва да можете да импортирате вашите плейлисти.

Apple Music в iTunes 12.4

Ако се абонирате за Apple Music, знаете предизвикателствата, когато става въпрос за смесване на нещата. Смесването на песни на Apple Music с вашата лична колекция често води до много сърдечни болки за няколко потребители. Ако не искате заглавието да се смесва във вашата частна музикална колекция, когато го добавяте към плейлист, можете лесно да го контролирате, като отидете в iTunes General Preferences> Switch OFF „Добавяне на песни към моята музика при добавяне към плейлист“.

Можете също така лесно да премахнете страниците на Apple Music от вашия iTunes, като докоснете предпочитанията на iTunes> Ограничения и персонализирате разделите за Apple Music и Connect.

Надяваме се, че някои от тези съвети са ви били полезни. Ще се радваме да чуем от вас. Кои са някои от функциите в новия iTunes, които обичате и кои са тези, които ви карат да казвате „Сериозно, какво бяхте [защитено от имейл]“

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found