Как да запазите и преименувате щифтовете в новите Apple Maps

Изпитвате проблеми при преименуване на щифт в Apple Maps? Не се притеснявайте, не сте сами. Въпреки че Apple Maps поддържа запазени щифтове и преименуване на етикети, това не е най-интуитивното нещо за намиране.

Щифтовете са, разбира се, полезен начин за запазване на местоположенията във Вашите любими или колекция. Но тази полезност се простира само доколкото вашата организация в Карти стига. Така че ето как да преименувате щифт в Карти.

Какво представляват щифтовете в Apple Maps?

Пиновете са по същество местоположения в Apple Maps, които сами маркирате.

Преди да научите как да преименувате щифтовете в Apple Maps, е полезно да направите кратка справка за това какви са (и кои не).

Отворете Карти на вашия iPhone или iPad. След това просто докоснете и задръжте място. Ако там няма бизнес или обект на интерес, трябва да видите да се появи щифт с името „Маркирано местоположение“.

Не сте на правилното място? Просто докоснете и го плъзнете на ново място. Имайте предвид, че можете да имате само по един щифт наведнъж. Докосването и задържането на нов локал ще премахне предишния ви пин.

Пиновете са полезни за навигация, тъй като можете просто да пуснете пин някъде и да получите упътвания до това място, без да въвеждате действителен адрес.

Те са временни по дизайн, но можете да запазите щифтове в колекция или в любимите си за по-късна справка.

Как да преименувате щифт в Apple Maps

По подразбиране щифтовете ще бъдат наречени „маркирано местоположение“, освен ако не сте фиксирали точка на интерес. Но не е нужно да се задоволявате с този неясен етикет. Всъщност можете да го преименувате.

Най-лесният начин да преименувате изпуснат щифт е да го запазите в колекция.

Най-лесният начин да преименувате щифт е да го запазите в колекция.
 • Пуснете щифт в Apple Maps.
 • Докоснете щифта, за да изведете екрана с опции.
 • Плъзнете нагоре по това меню, за да видите още опции.
 • От тук просто кликнете върху бутона Добавяне към ...
 • Това ще ви подкани да запазите щифта в съществуваща колекция или да създадете нова.
 • След като изберете едно от тези две, ще видите опцията за добавяне на име за фиксираното ви местоположение.
Ако пътувате често до пин, можете също да го преименувате като любим.

Като алтернатива можете също да запазите щифт в Любими и да го преименувате по-късно. Ето как.

 • Пуснете щифт в Apple Maps.
 • Докоснете щифта, за да изведете екрана с опции.
 • Плъзнете нагоре по това меню, за да видите още опции.
 • Докоснете Добавяне към любими.
 • Сега, следващия път, когато отворите прозорец на Maps, щифтът ще бъде там.
 • В близост до раздела Любими щракнете върху Вижте всички.
 • Докоснете иконата „i“ до вашето маркирано местоположение.
 • След това докоснете текстовото поле Label, за да редактирате името му.
 • Натиснете Готово, когато приключите.

Колекции срещу предпочитани в Apple Maps

Така че можете да използвате колекции или любими, за да преименувате щифтове в Apple Maps. Но кой да изберете?

Всъщност няма значение, но си струва да знаете за какво е предназначена всяка функция. Колекциите са списъци с места, към които можете да се обърнете по-късно, което ги прави чудесни за конкретни категории като „ресторанти, които да опитате“ или „места за посещение в Сан Диего“.

  От друга страна, любимите са предназначени да бъдат места, до които често пътувате. Това включва вашия дом и работа. Поради това си струва да изключите произволни местоположения от списъка с любими, освен ако не искате да ги виждате всеки път, когато отворите отново Apple Maps.

  Няколко допълнителни съвета

  Можете да добавите липсващо местоположение или да съобщите за корекция в менюто „i“.

  Както споменахме по-рано, фиксираните места често носят името на какъвто и да е бизнес, който се намира там. Пуснете щифт върху Costco и на етикета ще пише „Costco“.

  Същото важи и за адресите. Ако пуснете щифт на място, което има физически пощенски адрес, може да видите, че този адрес се появява като негово име. (Можете да преименувате щифта и в двата случая.)

  Също така си струва да се отбележи, че щифтовете могат да бъдат полезни за запазване на адреси или местоположения, които липсват в Apple Maps. Но това не е единствената ви възможност за коригиране на грешки в Карти.

  Можете също да добавите липсващо място или да препоръчате корекция директно в приложението Maps. Просто кликнете върху иконата „I“ в основното меню на Apple Maps. Оттам можете да изберете Добавяне на липсващо място или Докладване на проблем.

  В някои региони Apple също така извлича данни от трети страни като TomTom или OpenStreetMaps. Теоретично бихте могли да добавите липсващо място или нов адрес към тези местоположения. Но тъй като Apple работи сама за източници на всички свои картографски данни, компанията може да откаже тези доставчици на данни на трети страни в бъдеще.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found