Как да отключите началния екран на iPhone в iOS 10

След като актуализирах до iOS 10, не мога да отключа iPhone, за да стигна до началния си екран.

Какво става, по дяволите?

Откакто за първи път купих iPhone, винаги плъзвах надясно, за да въведа паролата си.

Но след актуализацията ми до iOS 10, плъзгането надясно за отключване не работи

Когато плъзгам надясно, вместо да отключвам екрана, получавам приложението на камерата или екрана с приспособления, показващи нови съобщения, следващата ми среща в календара, последните новини и други приспособления.

И така, как точно да отключа началния екран на iPhone в iOS 10?

Отговорът всъщност е в долната част на екрана

Това е кратко съобщение, което ни казва или „ натиснете начало, за да отворите “, или „ натиснете дом, за да отключите “. Така че направих това и ето, появява се екранът ми за парола!

Това е настройка за натискане на начален екран, за да отключите началния екран на iPhone

Добре, така че изглежда, че моите настройки по подразбиране ще трябва да се променят - отиде се плъзга надясно, за да се отвори и отключи. Тук да останеш (засега) натиска начало, за да се отвори.

Ако използваме Touch ID, сега сканираме пръста си и СЛЕД натискаме бутона за начало, за да отключим.

Всичко това се чувства погрешно. Мускулната ми памет просто иска да прекара пръст надясно и да е готова. Така че ще отнеме известно привикване и препрограмиране на моите настройки по подразбиране.

Искате ли малко от стария път обратно?

Ако просто не можете да свикнете с този нов „натиснете начало, за да отворите“, има начин да си го върнете част от него. И много потребители на iOS 10 наистина искаха тази функция обратно. Така че Apple слуша и в неговото въплъщение на iOS 10.0.1 има възможност да се върнете към стария стил на отключване на нашите iPhone, iPad или други устройства с iDevices за Touch ID.  

Когато тази функция е активирана, просто докоснете клавиша за начало, за да отключите или отворите вашия iPhone или друг iDevice. Не е необходимо да натискате. За напомняне, тази функция работи само на iDevices с Touch ID, така че ако използвате по-стар модел, в този момент сте останали с натискане на home, за да отключите / отворите.

Така че, ако искате, се връщате към стария метод за отключване на началния екран на iPhone в iOS 10 чрез:

Отидете в Настройки

  • Щракнете върху Общи
  • Изберете Достъпност
  • Изберете Бутон за начало
  • Включете  пръста за почивка, за да отключите (слайдовете се показват в зелено)

За повече информация относно тази нова функция, вижте статията на Бинямин „iOS 10 - Отключване срещу отваряне в iPhone“.

И съжалявам, но засега изглежда, че Apple не връща „Плъзнете надясно, за да отключите“. Изглежда тази функция и жакът за слушалки вече са част от iHistory. А някои от нас са просто тъжни да видят как те отиват. Включих и мен!

Обобщение

Удивително е колко автоматични и вкоренени са нашите жестове на iPhone. Плъзнете надясно, за да отключите и отворите нашите iPhone, просто се почувствахте правилно. Но времената се променят.

Така че нека приемем промяната и се научим отново на тази основна функционалност. Всички повтарят новата ни мантра: натиснете home, за да отворите 

Да, това е неудобно. Да, ще отнеме известно време, за да свикнете.  

Нека вместо това се съсредоточим върху компромиса. Сега получаваме чисто нова секция Spotlight с адаптивни джаджи, така че имаме опции да направим тази секция Spotlight наистина уникална за нас. И това всъщност е доста страхотно.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found