Отстраняване на неизправности в HomeKit: Когато вашите Philips Hue лампи не работят

Apple HomeKit се появи на сцената през 2014 г. заедно с iOS 8. Оттогава списъкът на съвместимите с HomeKit продукти непрекъснато нараства. Това разширяване е най-забележимо при интелигентни осветителни продукти на компании като Philips Hue. Когато се използва с рамката на Apple HomeKit, можете да управлявате осветлението в дома си от приложението Home на iPhone и iPad. Когато това работи, това е красива гледка. За съжаление, когато става въпрос за HomeKit, възникват проблеми.

В тази статия ще откриете най-често срещаните проблеми, свързани с осветлението HomeKit и Philips Hue и какво можете да направите, за да ги разрешите.

Какво е Apple HomeKit?

С HomeKit потребителите на iOS устройство могат да конфигурират, комуникират и контролират интелигентни домакински уреди като термостати, ключове и контакти, високоговорители и много други. В комбинация с функцията за автоматизация на приложението Home, тази интеграция може да бъде допълнително персонализирана, така че аксесоарите да реагират на промените в дома.

Например, благодарение на автоматизацията, можете да включите / изключите осветлението или отоплителната система в зависимост от вашето текущо местоположение. Или можете да активирате ключалките на вратите си, когато излизате от дома.

Не всички продукти за интелигентен дом работят с HomeKit обаче. Продуктите, които включват етикет HomeKit върху кутията и самото устройство. За инсталирането е необходим уникален номер на този етикет. Кодът отключва клавишите за вашето iOS устройство, за да разговаряте с аксесоара и да извършвате магията му.

Препоръчани статии:

 • Най-добрите Apple HomeKit съвместими подаръци за вентилатора на Apple
 • 15 начина за най-добро използване на Siri на вашия Apple Watch
 • Как да използвам външен графичен процесор с приложения на вашия компютър Mac

Мръсна малка тайна

Интелигентните домашни продукти, независимо дали са съвместими с HomeKit, имат едно общо нещо; те се контролират от отделни приложения. В по-голямата си част това са приложения „всичко в едно“ от производителите на устройства. В случая с Philips Hue има безплатно приложение Hue.

Имайки предвид това, технически не е нужно да използвате приложението на Apple Home, за да контролирате продуктите си, съвместими с HomeKit. Причината за това обаче е достатъчно проста за разбиране. Това дава възможност да наблюдавате и управлявате всичките си съвместими с HomeKit аксесоари от едно място и да използвате автоматизация, когато е необходимо. В противен случай бихте използвали различни приложения за множество продукти, което може да се окаже объркващо, в зависимост от броя продукти, които притежавате.

Отстраняване на неизправности: Какво може да се случи

Най-очевидният проблем, с който може да се сблъскате с вашата осветителна система Philips Hue (или който и да е продукт, свързан с HomeKit) е, че те спират да работят от приложението Home. Самите светлини почти сигурно ще работят ръчно; ако не го направят, вероятно крушката трябва да бъде сменена. Опитайте следните съвети за отстраняване на неизправности, за да разрешите проблема.

Проверете превключвателя

С осветителните продукти на Philips Hue (и необходимия Hue Bridge) можете да регулирате и контролирате осветлението си от всяка точка на света. Ако обаче не са включени в контакта или ключът за осветление е изключен, те не работят. Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че мощността тече към вашите светлини.

Да, това е безпроблемно, но това е най-голямата причина за проблемите с интелигентната светлина. Можете да обвините човека от вашето домакинство, който отказва да използва приложение за управление на осветлението.

За щастие приложението Home маркира съответно изключени светлини, така че ще видите от първа ръка, когато това е проблемът.

Проверете вашия фърмуер и версия на iOS

Трябва също така да се уверите, че използвате най-новата версия на софтуера за продуктите, които използвате. В случай на вашите Hue светлини, това означава проверка на фърмуера за всяка крушка. Трябва също да проверите коя версия на iOS използвате на вашия iPhone или iPad и да се уверите, че е актуална.

 1. В раздела Настройки в приложението Hue докоснете Актуализация на софтуера. По подразбиране тези актуализации трябва да се инсталират автоматично, но както всички технологии, нищо не работи правилно 100 процента от времето.
 2. За да проверите версията на iOS на вашето устройство, влезте в приложението Настройки под Общи> Актуализация на софтуера.
 3. Стартирайте актуализациите, ако е необходимо.

Влезли ли сте във вашия iCloud акаунт?

За да използвате HomeKit и приложението Home, устройството ви с iOS трябва да е влязло във вашия акаунт в iCloud.

 1. Влезте в приложението Настройки на вашето устройство и докоснете акаунта си в горната част на екрана.
 2. След това потвърдете, че сте влезли във вашия акаунт в iCloud. Ако сте, трябва да видите връзка за iCloud във втория раздел на страницата. Ако не сте, докоснете, за да влезете.
 3. Можете да потвърдите, че приложението Home работи с вашия акаунт в iCloud, като докоснете iCloud от тази страница и потърсите превключвателя на приложението Home.

Ами другите аксесоари на HomeKit?

Можете ли все още да контролирате други аксесоари от приложението Home? Ако можете, има нещо нередно във вашата настройка на Philips Hue. В противен случай може да имате по-голям проблем и може да се наложи да нулирате HomeKit.

На този етап бих препоръчал първо да рестартирате Philips Hue Bridge. За да направите това, изключете устройството от контакта и му дайте няколко минути да се рестартира. След като Bridge отново е онлайн, проверете дали можете да управлявате осветлението чрез приложението Hue. След това опитайте да направите същото в приложението Home.

Рестартирането на Wi-Fi във вашия дом е друго предложение. Този процес е различен, в зависимост от типа рутер, който притежавате. Изключването на устройството от контакта за поне една минута трябва да работи с повечето продукти.

Работят ли светлините чрез приложението Hue?

Ако можете да използвате светлините на Philips Hue от приложението Hue, но не през приложението Home, проблемът е свързан с HomeKit. Ако не, време е да нулирате инсталацията на Philips Hue Bridge. За това е необходимо фабрично нулиране.

 1. Отидете до вашия Philips Hue Bridge и се уверете, че не го изключвате. Вместо това намерете бутона в долната част на устройството с надпис „възстановяване на фабричните настройки“.
 2. С помощта на малка клечка или писалка натиснете бутона за пет секунди.
 3. Вашият мост вече е възстановен до фабричните настройки. След като устройството се рестартира, влезте в приложението Hue и следвайте указанията, за да свържете отново светлините си.

Все още не работи?

Все още ли не работят лампите ви през приложението Home? Време е да рестартирате HomeKit. След като извършите тази последна стъпка, ще трябва да реконструирате инсталацията си HomeKit, която включва още веднъж добавяне на всяко съвместимо с HomeKit устройство към вашата система. Тъй като този процес може да отнеме много време, в зависимост от броя на притежаваните от вас устройства, задължително е да се уверите, че сте изпробвали всяка стъпка за отстраняване на неизправности преди това, преди да продължите напред.

Добро правило : Ако не можете да управлявате осветлението чрез приложението Home, но други съвместими с HomeKit устройства работят от това място, проблемът почти сигурно е от страната на Philips Hue. Ако случаят е такъв, не нулирайте HomeKit .

Преди да нулирате HomeKit, опитайте тази последна техника за отстраняване на неизправности:

 1. Отидете в приложението Настройки под Поверителност> HomeKit.
 2. Превключете в изключена позиция Hue.
 3. Рестартирайте вашето iOS устройство.
 4. След като устройството ви се върне онлайн, върнете се на горепосочената страница и превключете Hue на включена позиция.
 5. Вижте дали това е решило проблема.

Ако моментът е дошъл и нямате друг избор освен да нулирате HomeKit, следвайте тези стъпки:

 1. В приложението Home кликнете върху иконата Home горе вдясно.
 2. Превъртете, докато видите Премахване на дома. Докоснете го и потвърдете, че искате да изтриете дома си.
 3. След като го направите, ще трябва да пресъздадете настройките на HomeKit за местоположението си от приложението Home.

Когато се съмнявате

Тези съвети за отстраняване на неизправности на HomeKit трябва да ви помогнат да разрешите всеки проблем, който имате с осветителните продукти Philips Hue. Ако все още имате проблеми, трябва да се свържете с производителя. Също така трябва да оставите коментарите си по-долу и да ни уведомите как сте се справили.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found