Функцията за сън на MacBook не работи, как да поправите

Няколко потребители установиха, че техният MacBook не спи, когато изпробва командата > Sleep. Потребителите също се оплакват, че машината им не влиза в режим на готовност при затваряне на капака.

След актуализация на macOS?

Тази ситуация често се случва след надстройка на macOS. Въпреки че този проблем може да се случи във всеки модел на MacBook, видяхме, че този проблем обикновено се случва по-често на по-стари MacBooks (2013 и по-стари).

Може да има много причини, поради които тази функция може да не работи за вас. В тази статия ще ви предоставим кратък съвет, който може да ви помогне при решаването на този проблем.

Нулиране на SMC и PRAM (NVRAM)

Ако вече сте опитали SMC нулиране и PRAM нулиране, следвайки указанията на Apple и все още се сблъсквате с проблема, прочетен нататък, в противен случай ви предлагаме да извършите функциите за нулиране, преди да тръгнете по маршрута на терминала, както е обяснено в тази статия.

Първо заспиване с терминал

По някаква странна причина настройките за сън и готовност се променят по време на надстройка. Можете да проверите настройките, като отворите приложението Terminal на вашия MacBook.

Стъпка - 1 Отворете терминална сесия и въведете pmset –g custom

Стъпка - 2 Тази полезна още по-малко известна помощ за команда управлява настройките за управление на захранването, като например празен ход на времето на сън, събуждане по административен достъп, автоматично рестартиране на загуба на мощност и т.н. В резултатите от командата, погледнете за зимен сън и готовност

Стъпка - 3 Настройката по подразбиране за хибернация е 3, а режимът на готовност е 1. Понякога настройката в режим на готовност се превръща в 0 и това е, което ще трябва да промените.

Стъпка - 4  За да промените стойността на настройката, въведете sudo pmset standby 1 и натиснете Enter.

Стъпка - 5 Рестартирайте вашия MacBook

Надяваме се, че това ще реши проблема ви. Вашият MacBook вече ще влезе в режим на готовност, когато затворите капака и се събудите, когато го отворите. Докато използвате командата pmset, можете също да проверите настройката за lidwake. Тази настройка помага да се събуди машината, когато се отвори капакът на лаптопа (или мидата) (стойност = 0/1) и трябва да е на 1.

Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако това е решило проблема ви с вашия MacBook. Или ако е работило нещо друго!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found