Как да определим iPad модели

Наскоро Apple обяви друго поколение iPad. Това означава, че има много модели iPad - от първия iPad 1 до по-късния iPad 2, 3-то, 4-то и 5-то поколение iPad (със и без дисплеи на ретина), iPad Pros и iPad Minis и, разбира се, вече преустановеният iPad Air. Проследяването е трудно!

Що се отнася до това как изглеждат, всички те изглеждат много сходни. В кутията на самото устройство то не показва номера на модели като „iPad 5“; по-скоро просто пише iPad. Така че въпросът е как да разберете какъв модел iPad имате, без да правите много изследвания, за да разберете. Тази статия очертава отделни, видими характеристики на всеки модел, за да можете бързо да решите и да разграничите кой от моделите на iPad притежавате. Това е особено полезно за нови потребители на iPad, които искат да купят или вече са закупили нов iPad за вас (използван от някой друг преди вас.) Тези съвети са полезни и за новия собственик на iPad, тъй като дори съвсем нов устройството не е маркирано със своето генериране.

Определете iPad модели: iPad 1 срещу други модели

Най-голямата разлика между първите iPad и други модели iPad е, че iPad 1 няма вградена камера, докато всички останали модели iPad имат. Така че проверете за камера; ако вашият iPad няма такъв, това е iPad 1.

iPad 2 срещу други модели iPad

Ако вашият iPad има камери (както отпред, така и отзад), това е или iPad модел 2 и по-нови, iPad Air, iPad Pro или Mini. С изключение на iPad 1, всички останали модели iPad също си приличат. Най-лесният начин да разберете е като погледнете в Settings> General> Keyboard; ако има опция „Диктовка“, това е iPad 3 или по-нова версия, iPad Pro или iPad Mini. Ако устройството работи с поне iOS 6, проверете Настройки> Общи и ако видите опция Siri, това е iPad 3 или по-нова версия. Накратко, ако виждате опция „Диктовка“ или „Siri“, това НЕ Е iPad 2.

iPad 3 срещу други модели iPad

И така, купихте си iPad и той има както камери, така и Siri. Това означава, че сме го стеснили до iPad 3 или по-нова версия. И така, как да разграничим допълнително от тук? Една от най-видимите функции на iPad 4 и по-нови версии, всички iPad Pros и всички iPad Minis е връзката „Lightning“. Всички по-стари модели iPad (поколения 1-3) имат 30-пинова връзка. Ако видите връзката „Lightning“, това е iPad с дисплей Retina, който е най-новият модел с едно изключение: iPad Mini от първо поколение. Първият iPad Mini разполага с разделителна способност на дисплея 1024 × 768 пиксела при 163 ppi, подобно на по-старите модели iPad.

Номера на моделите

Вашият iPad има номер на модел, отбелязан на гърба. Това се отнася за всички iDevices. Премахнете калъфа си, ако е приложимо, обърнете iPad и потърсете реда, започващ с Model.

Погледнете Настройки

Друг лесен начин да разберете какъв точно модел iPad (или който и да е iDevice) имате, е да разгледате настройките си. Отидете в Настройки> Общи> Информация и потърсете Модела. Този информационен панел ви предоставя и по-задълбочена информация като вашия сериен номер, версия на iOS, налично хранилище, както и общ капацитет.

Обобщение

Моля, обърнете внимание, че всеки модел iPad се различава значително по отношение на техническите възможности. Не изброихме всички функции, които различават iPad един от друг. Тази статия просто очертава най-лесните начини за разграничаване на моделите iPad един от друг (добавянето на повече информация просто допълнително ще усложни процеса). За подробен отчет на всички характеристики на модела iPad вижте статиите на Apple за характеристиките на модела iPad.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found