Как да поправим проблеми с Wi-Fi, LTE свързаност на iPhone XS и XS Max

Има малка шепа проблеми, измъчващи новите устройства на iPhone XS и iPhone XS Max на Apple. Въпреки че няма много, те все още са доста значими.

Един от тези проблеми се състои в посредствена или дори бавна LTE и Wi-Fi производителност.

Това е странно, тъй като iPhone XS и XS Max имат значително подобрен LTE хардуер - включително 4 × 4 MIMO. Това означава, че на хартия те трябва да бъдат значително по-бързи, когато става въпрос за скорости на изтегляне и качване.

Проблемът е, че изглежда не е така навсякъде.

Проблемът

По същество някои потребители съобщават за бавни скорости на Wi-Fi или LTE на новите си устройства iPhone XS и XS Max. Тези отчети могат да се видят в Reddit, общностите за поддръжка на Apple и социалните медии.

За да бъдем ясни, изглежда, че тези проблеми не засягат всички iPhone XS и XS Max устройства. И е трудно да се каже колко широко разпространени са те.

Ето какво трябва да знаете за проблемите с Wi-Fi и LTE.

Проблемът с Wi-Fi

По принцип някои устройства iPhone XS и XS Max ще предпочитат 2.4GHz Wi-Fi мрежа пред по-бърза 5GHz Wi-Fi мрежа.

Тази грешка изглежда е агностична на превозвача. Но отново не изглежда да влияе на всички нови iPhone.

Как да поправим бавен Wi-Fi на iPhone XS

За щастие, ако срещнете проблема с Wi-Fi, поправката е доста лесна.

Apple е закърпила грешката в Wi-Fi в последната си актуализация на iOS 12.0.1, която също адресира проблеми с таксуването и няколко уязвимости в сигурността. Но освен ако не сте активирали автоматични актуализации, може да не сте виждали или инсталирали iOS 12.0.1.

Ако случаят е такъв, можете да намерите актуализацията, като отворите Настройки -> Общи -> Актуализация на софтуера .

СВЪРЗАНИ:

  • 12 страхотни iOS 12 съвета, за които може да не знаете
  • Как да поправите iPhone или iPad, които не се таксуват след последната актуализация
  • Изчерпателно ръководство за iOS 12 Отстраняване на неизправности

Изданието LTE

Що се отнася до клетъчната грешка, това основно включва по-лоша услуга и по-малко барове - особено в крайните зони.

Изглежда, че този проблем засяга най-вече клиентите на Verizon, въпреки че има спорадични съобщения за клиенти на AT&T и T-Mobile, които изпитват проблема.

IOS 12.0.1 решава ли проблема с LTE?

Докато бележките за iOS 12.0.1 конкретно споменават грешката в Wi-Fi, те нямат никакви индикации за проблема с LTE.

По същия начин, събирането на потребителски отчети от PiunkaWeb показва, че iOS 12.0.1 не се занимава с бавни LTE скорости за засегнатите клиенти. С други думи, той не съдържа корекция на проблема.

Не е ясно какво причинява посредствените LTE скорости и липсата на кръпка в iOS 12.0.1 предполага, че Apple все още разглежда проблема.

Надяваме се, че това не е хардуерен проблем, свързан с изключителното използване на модеми на Intel в новите iPhone на Apple. Но благодарение на няколко анекдотични потребителски съобщения за поправки изглежда, че е по-скоро проблем от страна на софтуера.

Как да поправим бавен LTE на iPhone XS

Според доклад на потребител - който говори за проблема със служителите за поддръжка на Apple - изглежда има решение на проблема. Но това е малко решение за изгорена земя.

Поради това има няколко неща, които трябва да опитате, преди да опитате.

  • Можете например да опитате да включите и изключите самолетен режим, за да видите дали позволява на вашия iPhone да нулира своите антени. По същия начин можете да включите и изключите LTE, като отворите Настройки -> Клетъчни -> Опции за клетъчни данни .
  • Ако тези методи не намаляват бавността, можете да опитате да нулирате мрежовите си предпочитания. Ще трябва да се свържете отново с Wi-Fi мрежа, но може просто да поправи грешката. Просто отидете в Настройки -> Общи -> Нулиране и натиснете Нулиране на мрежовите настройки .

Ако всичко друго се провали, можете да преминете към докладваната корекция.

По принцип ще трябва да възстановите напълно устройството си с iOS до фабричните настройки, без да използвате резервно копие.

Това, разбира се, е малко болка. Всички ваши данни, информация и настройки ще бъдат изтрити в процеса. Въпреки че си струва да се отбележи, че много от вашите данни може вече да се съхраняват в облака - като приложения, бележки, iMessages и медии в iCloud Photo Library.

Съобщава се, че работи, така че си струва изстрел, ако сте отчаяни.

  • Включете вашия iPhone към компютър или Mac с инсталиран iTunes .
  • На вашия компютър изберете вашия iPhone от лентата с менюта.
  • Щракнете върху бутона Restore iPhone .
  • В следващия ред щракнете върху Възстановяване .

Ако нямате достъп до компютър, може да имате късмет и просто да отидете в Настройки -> Общи -> Нулиране и натиснете Изтриване на цялото съдържание и настройки . Не сме виждали никакви анекдотични доклади за този метод, но той по същество прави едно и също нещо (с изключение на прясно инсталиране на най-новата версия на iOS).

Много хора предпочитат „чист лист“, когато получат нов iPhone - и това е подобно на това. Може да отнеме известно време, за да въведете отново всичките си настройки и да върнете данните си обратно на вашето устройство.

Но ако бавните LTE скорости ви подлудяват, това може да е просто решението, докато Apple не поправи корекция в бъдеща актуализация на iOS 12.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found