Как да изпращате и получавате SMS съобщения на OS X Yosemite

SMS съобщения с OS X Yosemite и iOS 8.1

За всеки, който използва OS X Yosemite и също има iPhone , вече е възможно да използвате вашия Mac за изпращане и получаване на SMS съобщения като част от функция, която Apple нарича  Continuity .

В по-старите версии на OS X можете да изпращате iMessages само на хора с iOS устройство, но винаги е било доста разочароващо, че всички приятели със „зелен балон“ ще се показват само на вашия iPhone.

Новата функция в Messages е изключително полезна и аз откривам, че я използвам през цялото време, когато iPhone е на бюрото - главно защото обикновено е по-бързо да въведете бърз SMS отговор в известието за плъзгане на Mac. Много хора се чудят как отговарям на SMS съобщения толкова бързо - и това е моята тайна !!

Това кратко ръководство ви показва как да изпращате SMS съобщения чрез OS X Yosemite и iPhone. Принципът важи еднакво за iPad или iPod Touch - всъщност процесът на настройка е също толкова прост.

Как работи?

За да работи „релето“ на SMS, вие Mac и iPhone трябва да използвате един и същ Apple ID и да сте в една и съща мрежа. Приложението Messages също ще синхронизира вашите редовни SMS съобщения (освен че ви позволява да ги изпращате и получавате), така че вашият списък със съобщения изглежда идентичен на всичките ви устройства.

Обикновено, когато изпращате съобщение за контакт от вашия Mac, той ще се опита първо да изпрати iMessage (като провери имейл адреса или телефонния номер на човека с базата данни на Apple). Ако лицето не използва iMessage или има устройство, което не е от Apple, вашият Mac просто ще изпрати обикновен стар SMS, предаден чрез вашия iPhone.

Имайте предвид, че на вашия iPhone трябва да имате инсталиран iOS 8.1. Ако не го направите, разгледайте нашата публикация за това как да актуализирате вашия iPhone.

Първи стъпки

Стъпка 1 - влезте в същата Wi-Fi мрежа

Първото нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че както вашият Mac, така и iPhone са в една и съща Wi-Fi мрежа - в противен случай няма да работи. Ако приемем, че и двете устройства са в една и съща мрежа (или поне че вашият Mac е включен в същия рутер, към който е свързан вашият iPhone), останалата част от процеса идва много лесно.

Стъпка 2 - уверете се, че сте влезли в iCloud

И вашият Mac и iPhone трябва да са влезли в един и същ акаунт в iCloud. Повечето хора така или иначе използват един и същ акаунт, но ако изобщо не използвате iCloud, следвайте предишната ни публикация за по-подробни инструкции за настройка.

За да проверите бързо състоянието на iCloud на вашия Mac и iPhone:

  • Отидете на  Системни предпочитания и изберете  iCloud . Вашият iCloud адрес е показан до вашето име вляво
  • На вашия iPhone изберете  Настройки  ->  iCloud и потвърдете използвания имейл адрес

И двата имейл адреса на iCloud трябва да бъдат идентични - но ако не, просто излезте от iCloud на едно устройство и влезте отново с правилния Apple ID.

Уверете се, че и двете устройства са влезли в iCloud със същия Apple ID.

Стъпка 3 - активирайте препращането на текстови съобщения

На вашия iPhone отидете в  Настройки  и след това докоснете  Съобщения -> Препращане на текстови съобщения .

Ще бъдат показани всички ваши устройства наблизо, с плъзгащ се бутон за включване на пренасочването, както е показано по-долу.

След това изберете желаното устройство - в този случай това е само името на вашия Mac.

Настройването на SMS съобщения на вашия Mac и iPhone е много прост процес.

Стъпка 4 - въведете кода за проверка на вашия iPhone

Малко след като активирате Препращане на текстови съобщения за вашия компютър, както е описано по-горе, на екрана на вашия Mac ще се появи 6-цифрен код за потвърждение.

Запомнете номера и го въведете във вашия iPhone, когато бъдете подканени:

На вашия iPhone въведете кода за потвърждение, който изскача на вашия Mac.

Стъпка 5 - Вземете текстови съобщения!

След като потвърдите 6-цифрения код, вашият Mac и iPhone щастливо ще синхронизират всички съобщения (както iMessages, така и SMS съобщения). Вече можете да създадете редовен SMS на вашия Mac. Наистина е толкова просто!

Имайте предвид, че както при iPhone, SMS съобщенията се показват със зелени мехурчета:

Изпращането и получаването на SMS съобщения на вашия Mac е изключително полезно.

Повече подробности за това как да използвате непрекъснатостта за телефонни разговори можете да намерите  в по-ранната ни публикация тук.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found