Използване на вашия стар Mac за вашите деца, неща, които трябва да обмислите

Въпреки че повечето хора в наши дни позволяват на децата си да използват семейния iPad, за да играят игри и да имат достъп до други приложения, децата също се насочват повече към използването на Mac. В края на краищата в умиращата компютърна индустрия продажбите, базирани на Mac, бяха най-високите през последните години. Интериорните дизайнери също гравитират, предлагайки чиста работна станция, която може да се използва от членовете на семейството. Това се превръща в проблем за сигурността на семейството и децата, ако не отделите време за основно наблюдение на компютърната дейност на децата ви.

Apple наистина улесни много начина, по който родителският контрол може да бъде бързо настроен и да предостави цялата информация, която ви е необходима, за да наблюдавате и управлявате без много караници. С всички вълнуващи игри, които се предлагат в наши дни, вие искате да предприемете основните стъпки, за да управлявате не само времето за използване на Mac, но и да проверите настройките на App Store, за да не останете с огромна сметка от Apple!

Така че, ако сте един от родителите, който има iMAC / MAC във вашата семейна стая за споделяне между вашите деца и останалата част от семейството, може да искате да преразгледате опциите около родителския контрол на вашия OSX. И между другото, мога да се закълна, че работната ми станция не изглежда така !! Иска ми се да го направи. Може би ще направим статия за това, за да проучим как да запазите безпорядъка на работната си станция безплатен. Вашите съвети са оценени.

OSX включва обширна колекция от управлявани предпочитания, които ви позволяват да ограничите това, което потребителите могат и не могат да правят. Моля, не забравяйте, че родителският контрол не се прилага за администраторския потребител. Моля, следвайте стъпките по-долу, за да настроите родителския контрол. Също така ще подчертаем няколко приложения за Mac, които могат да ви предоставят допълнителна функционалност.

Стъпка -> 1.  Щракнете върху иконата на Apple вляво в горната част на екрана и изберете Системни предпочитания и след това щракнете върху Родителски контрол.

Стъпка -> 2. Щракнете върху бутона за заключване в долната част на екрана и въведете вашите идентификационни данни. След като завършите стъпката, заключването ще се покаже като „Отключено“ и вие вече трябва да започнете да настройвате родителския контрол за вашите малки потребители.

Стъпка-> 3. Ако вече имате малките си настроени със собствени потребителски идентификатор и парола за достъп до компютъра, перфектно. Ако не, можете да добавите знака „+“ и да създадете потребителски акаунти.

След като създадете един акаунт, можете да копирате настройките за другите детски акаунти. Можете да използвате изскачащото меню Action (икона на зъбно колело) в долната част на списъка с потребители на родителски контрол, за да копирате и поставите сложни настройки от един потребител на друг . Можете също така да разрешите възможността за родителски контрол да се управлява дистанционно от друг компютър с Mac OS x, като използвате „Разрешаване на отдалечена настройка“. Това предоставя начин за управление на родителския контрол от вашия личен Mac.

Наличните опции за управление на родителския контрол са организирани в следните функции. Ние покрихме опции от El Capitan, както и от OS X Yosemite, така че ще видим подходящите в зависимост от вашата OS X. El Capitan има още няколко опции около родителския контрол от своя предшественик. Моля, не се колебайте да проучите характеристиките на различните опции. Ние подчертахме някои от основните неща, които можете да направите, като използвате тези удобни опции.

Приложения -  Можете да изберете опциите, свързани с вашите приложения за Mac на този панел. Вашият избор може да варира в зависимост от това, което искате да ограничите. Можете да решите въз основа на възрастта на детето си, като изберете „Разрешаване на приложения от App Store“. Той ще ви покаже падащо меню на възрастите и можете да изберете подходящо.

Уеб - Можете да включите автоматично филтриране на съдържанието на уебсайтове в сафари или да управлявате ръчно списъка с разрешени уебсайтове или комбинация от автоматично и ръчно разрешени уебсайтове.

Магазини -  Изключете iTunes и iBooks магазините, ограничете явно сексуално съдържание и ограничете възрастовите оценки за съдържанието в този раздел. Ще видите тази опция, ако използвате El Capitan на вашия iMac.

Ограничения във времето - Задайте граници за използване на делнични дни и почивни дни. Това е един от любимите ни! Опитахме се да ограничим „Game Center“, но никой орган не искаше да използва Mac. Сега, комбинирайки ограниченията на Game Center и ограниченията на времето, ние сме в състояние да управляваме това правилно.

Хора -  Това е важен раздел, тъй като можете да управлявате и наблюдавате с кого общува вашето мъниче. Можете да изберете да ограничите „Поща“ и „Съобщения“ до разрешени контакти.

Поверителност - Ограничете промените в настройките за поверителност, като по този начин не позволявате на потребителите да избират кои приложения и услуги имат достъп до потенциално лична информация

Бутон за регистрационни файлове - Поддържа Safari, Messages и дневниците за използване на приложенията. Дневниците показват както разрешен, така и опит, но отказан достъп.

В повечето случаи можете да се измъкнете с основните настройки за родителски контрол на вашия iMac. Ако искате да проучите повече функции чрез други приложения за Mac, ето няколко заслужава да се споменат, които могат да ви спестят време и са достъпни безплатно.

Три безплатни приложения за родителски контрол и не само

Кидлогър

KidLogger е регистратор на ключове, монитор на активността и автоматично заснемане на екрана - всичко това в едно безплатно приложение. Приложението регистрира всяко натискане на клавиш, което вашето дете, приложенията, които то или тя е отворило, историята на уебсайта и дори конкретни подробности като текст в клипборда. Това отвежда твърде далеч, но изборът ви трябва да зависи от вас и вашата уникална ситуация.

MinorMonitor

Minormonitor ви помага да следите лесно дейностите на детето си във Facebook и Twitter. Някои от неговите функции включват да ви уведомяват, когато има новодобавен „приятел“, който има малко или никакви общи приятели с детето ви. Той също така наблюдава социалните дейности на вашето дете като актуализации на състоянието, споделени снимки, чекиране и дори лични съобщения.

K9 Уеб защита

K9 Web Protection има три забележителни функции: филтриране, наблюдение и времеви ограничения. Функцията за филтриране, която може да блокира цели категории съдържание, се подобрява във вградената функция за родителски контрол на вашия Mac, която блокира само определени сайтове и приложения. Функцията „Безопасно търсене“, която блокира резултатите за явни или обидни теми, също може да бъде персонализирана, така че да е задължителна опция, независимо от използвания браузър. “NightGuard” ви позволява да зададете комендантски час, блокиращ достъпа до мрежата през определени часове.

Моля, уведомете нас и нашите читатели за вашите съвети и трикове, които работят за вас, когато става въпрос за родителски контрол около използването на вашите Mac.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found