Ето защо не можете да използвате вашия iPhone като тракпад в iPadOS

Пускането на iPadOS носи съвместимост с тракпад на iPad. Тъй като вече има приложения на трети страни, които преобразуват iPhone в компютърен тракпад, какво ни пречи да използваме нашия iPhone като тракпад в iPadOS?

Колкото и вълнуваща да е идеята, засега това не е нищо повече от научна фантастика. Бихме се радвали да можем да извадим своя iPhone, за да го използваме като iPadOS тракпад в кафенето, но очевидно все още не сме там. В тази публикация обяснихме защо.

Използване на тракпад с iPadOS

Възможността за използване на тракпад с вашия iPad беше една от най-очакваните функции на iPadOS. Лесно е да се настрои, просто трябва да намерите правилните настройки за достъпност. Въпреки че потребителският опит оставя малко нещо за желание.

Apple не промени нищо в начина, по който iPadOS работи, когато е свързана мишка или тракпад. Просто щракнете, за да симулирате докосване на пръста си до екрана, което прави действия като превъртане и плъзгане малко неудобни.

Все пак работи! Но не можете да използвате вашия iPhone като тракпад в iPadOS, защото iPad не го разпознава по този начин.

На екрана се появява цветен показалец, след като свържете тракпад или мишка към вашия iPad.

Как да свържа тракпад към iPad с iPadOS?

Ние разгледахме тези инструкции по-подробно с друга публикация, но ако имате физическа мишка или тракпад, за да се свържете с вашия iPad, можете да го направите тук:

  1. На вашия iPad отидете в Настройки> Достъпност> Докоснете.
  2. Докоснете AssistiveTouch и включете превключвателя AssistiveTouch.
  3. Превъртете надолу и докоснете Устройства, след което сдвоете или изберете своя тракпад.

Използване на вашия iPhone като тракпад

Безплатна версия на Remote Mouse е достъпна за изтегляне от iOS App Store. Изображение от отдалечена мишка.

Има няколко приложения на трети страни, които ви позволяват да използвате вашия iPhone като мишка или тракпад с компютър. Всяко приложение предлага малко различни функции, но всички те работят по същество по един и същи начин.

Най-популярното от тези приложения е Remote Mouse, от Яо Руан. Той е достъпен безплатно от iOS App Store, с Pro версия за продажба с повече функции. Можете да го използвате, за да контролирате всякакви приложения на вашия Mac или PC.

Но не можете да използвате Remote Mouse за управление на вашия iPad.

Защо не мога да използвам iPhone като тракпад в iPadOS?

Причината Remote Mouse и други приложения на трети страни да не могат да се свържат с iPadOS е, че те трябва да използват конкретни сървъри или компютърни приложения. Нито едно от двете не е налично за iPadOS.

Когато свързвате вашия iPhone към компютър, е лесно да изтеглите софтуера, който ви е необходим, за да промените настройките на вашия сървър. Но това не е възможно за вашия iPad, така че не разпознава вашия iPhone като мишка или тракпад.

Също така трябва да изтеглите сървър за отдалечена мишка на вашия компютър. Изображение от отдалечена мишка.

Някой ден в бъдещето, може би

Теоретично е вероятно разработчикът да създаде приложение за iPadOS, което се сдвоява с приложение на вашия iPhone, за да ви позволи да го използвате като тракпад. Но пясъчният подход на Apple към софтуера прави това малко вероятно, тъй като ще трябва да промени основната система на iPadOS.

Надяваме се, че Apple разработва вградена функция за това, така че не е нужно да правите джейлбрейк на вашето устройство, за да го направите. Но дотогава просто трябва да изчакаме.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found