Увеличете размера на екрана на Apple Watch с Zoom

Ако имате проблеми с четенето на дисплея на вашия Apple Watch и приложенията изглеждат твърде малки, функцията Zoom може лесно да увеличи размера на екрана на Apple Watch. Тази функция е полезна, ако имате зрително увреждане или просто ви е трудно да видите какво трябва да видите на Apple Watch.

Ще ви покажем как да използвате Zoom за Apple Watch, за да четете ясно текст, имейли и приложения.

Допълнителни уроци за Apple Watch :

 • Как да персонализирате показателите на Apple Watch, за да проследявате тренировките си
 • Използвайте Apple Watch Activity Sharing, за да се състезавате и сравнявате с приятели
 • Как да използвам автоматично проследяване на съня на Apple Watch

Активирайте функцията за мащабиране на вашия Apple Watch

Включването на функцията Apple Watch Zoom е мястото, където всичко започва. Просто следвайте тези стъпки на вашия Apple Watch.

 1. Отворете настройките на вашия Apple Watch.
 2. Изберете Общи > Достъпност .
 3. В раздела Vision в горната част докоснете Zoom .
Функцията Zoom ви позволява да зададете ниво на увеличение по подразбиране за Apple Watch.

Активирайте функцията за мащабиране на вашия iPhone

Можете също така да активирате функцията за мащабиране за вашия Apple Watch, използвайки вашия iPhone. А включването на функцията тук също ви позволява да регулирате нивото на мащабиране.

 1. Отворете приложението Watch на вашия iPhone.
 2. Докоснете раздела My Watch в долната част.
 3. Изберете Общи > Достъпност .
 4. В раздела Vision в горната част докоснете Zoom .
 5. Преместете плъзгача, за да активирате функцията за мащабиране . Докато сте на този екран, можете също да регулирате максималното ниво на увеличение . Можете да увеличите мащаба с 15 пъти нормалния размер.
Можете също така лесно да активирате функцията за мащабиране на вашия iPhone.

По избор активирайте функцията за намаляване на движението

Функцията Reduce Motion на Apple Watch не само ограничава анимациите, но и автоматичното преоразмеряване на екрана ви, когато отваряте приложения.

Ако искате да активирате и тази функция, тя пада под функцията за мащабиране в раздела за достъпност както на вашия Apple Watch, така и на приложението Apple Watch. Докоснете Намаляване на движението и след това преместете плъзгача, за да го включите.

Ако изпитвате чувствителност към движение на екрана или движение, можете да намалите движението на вашия iPhone, за да ги изключите.

Използвайте Zoom, за да увеличите размера на екрана на Apple Watch

Сега, когато сте активирали Zoom, останалото е лесно. Освен това ще видите увеличението на лицето на Apple Watch, менюто си и когато имате отворени приложения.

Докоснете двукратно с два пръста на екрана на Apple Watch. Веднага ще го видите да го увеличите до нивото, което сте избрали.

Веднъж активирано, Zoom увеличава потребителския интерфейс.

Можете да използвате два пръста, за да преместите екрана там, където имате нужда. Можете също да използвате Digital Crown, за да се придвижвате. Използвайки Digital Crown, екранът ще се движи бавно от горе вляво в долния десен ъгъл, докато превъртате колелото надолу. И обратното се случва, когато превъртите колелото нагоре.

За да намалите мащаба, просто докоснете два пъти отново с два пръста.

Потребителите, които имат проблеми с използването на икони на приложения в Apple Watch и предпочитат по-конвенционален начин да виждат приложения, също могат да се възползват от изгледа на списъка в Apple Watch.

Използвайте изглед на списък за екрана на Apple Watch

Началният екран може да показва приложения в изглед на мрежа или списък. За да използвате изгледа на списъка, изпълнете следните стъпки:

 1. Натиснете Digital Crown, за да отидете на началния екран.
 2. Натиснете здраво дисплея, след това списъчен изглед.

Можете също да организирате приложенията си според вашите предпочитания, като следвате Ръководството на Apple.

Вижте вашия Apple Watch по-добре

Хубавата част от функцията за увеличение на Apple Watch е, че можете да увеличавате и намалявате много лесно. И тъй като можете да регулирате нивото на мащабиране, можете да намерите точния размер, който работи най-добре, за да видите вашия Apple Watch по-добре.

Тази функция вече ли сте проверили на вашия Apple Watch или ще опитате сега? Споделете вашите мисли за това в коментарите по-долу!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found