Siri не може да играе от Spotify, Ето какво можете да направите

През последните няколко години Apple Music и Spotify се борят с тях в App Store за контрол върху вашите нужди за възпроизвеждане на музика. През последните месеци имаше публични спорове напред и назад относно „оградената градина“ на Apple и как Spotify искаше. Сега можете да използвате Siri, за да играете Spotify на вашия iPhone.

Apple най-накрая отговори в известна степен, като отвори част от градината. В актуализацията на  версия 8.5.26 потребителите на Spotify в iOS вече могат да използват Siri за контрол на Spotify. Това включва вашите iPhone, iPad, CarPlay, AirPods и HomePod чрез airPlay. Актуализацията също така предлага Spotify на Apple TV, което е желание от много години.

Как да настроите Spotify със Siri (и обратно)

След като изтеглите най-новата актуализация, първата предпоставка е, че ще трябва да сте член на Spotify Premium. Изглежда, че различните гласови команди са деактивирани за тези, които използват Spotify без платен абонамент.

Оттам ще трябва да накарате Spotify и Siri да работят заедно. За да направите това, просто помолете Siri да пусне нещо в Spotify като „Hey Siri, play Taylor Swift on Spotify“. След това ще получите подкана от Siri с молба за достъп до данните на Spotify. Докоснете бутона „Да“ и музиката ще започне да се възпроизвежда.

Друг начин да накарате Spotify и Siri да работят ръка за ръка е чрез приложението Настройки.

 1. Отворете  приложението Настройки на вашето устройство с iOS
 2. Превъртете надолу и изберете  Spotify под списъка с приложения
 3. Докоснете  Siri & Search
 4. Активирайте  използването с Ask Siri

Това ще позволи на Spotify да работи със Siri и след това ще можете да слушате любимата си музика само с гласа си.

Какво можете да правите с активирани Siri и Spotify?

Изненадващо, Apple отвори вратата за двамата стрийминг гиганти да работят заедно в някакво качество. След като накарате Siri да работи със Spotify, има множество гласови команди, които можете да използвате.

Ето само няколко примера за това, което можете да направите:

 • Пускайте моята музика на Spotify
 • Пуснете любимите ми песни в Spotify
 • Пуснете [Song Name] на Spotify
 • Пуснете [Име на изпълнител] на Spotify
 • Пуснете [Име на плейлиста] на Spotify
 • Пуснете най-новия албум от [Име на изпълнителя] на Spotify
 • Пуснете музика [жанр] на Spotify

Това очевидно са само няколко неща, които можете да направите, когато става въпрос за възпроизвеждане на музика, по-конкретно. Тъй като някои хора използват Spotify като швейцарски армейски нож за възпроизвеждане на медии, можете също да използвате Siri, за да стартирате подкасти. Простата команда на „Пусни [Име на подкаст] на Spotify, ще стартира любимия ви подкаст.

И накрая, имате музикални контроли, които могат да се използват, които също могат да ви бъдат полезни само за малко. Те варират от възпроизвеждане / пауза, пропускане, спиране и дори включват повишаване или намаляване на силата на звука.

Какво няма да работи?

Не би трябвало да е изненадващо, че Apple не просто отвори шлюзовете за Spotify и направи всичко възможно. Все още има няколко команди, които не са налични, въпреки че са предоставени много други.

Те включват:

 • Харесайте тази песен
 • Добавете [Име на песента] към опашката ми
 • Добавете [Име на песен] към моя плейлист с име [Име на плейлиста]

Очакваме и се надяваме, че бъдеща актуализация ще промени това за всички. Но засега ще трябва да се възползваме от това, което ни е дадено.

Може би най-големият пропуск все още е неспособността на собствениците на Apple Watch да предават музика безжично. Това вероятно ще премине към върха на списъка с желания на всички, особено след като скорошно приложение беше премахнато от App Store, за да направи това възможно чрез заобиколно решение.

Заключение

Apple и Spotify, които работят заедно, са доста изненадващи. Особено, когато се замислите колко време е отнело на Apple Music да се доближи до редиците на Spotify в света на поточното предаване на музика.

Ако откриете някакви полезни команди, които потребителите на Spotify трябва да знаят, звучете в коментарите по-долу. Междувременно ни уведомете, ако наскоро сте преминали към Apple Music и сега ще превключвате обратно, и защо.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found