Известия за iOS 12, по-удобни и богати на функции

От години Android е далеч по-напред от iOS в играта за уведомяване. Потребителите на Android от известно време се радват на функции като групирани известия и определяне на приоритети. Управлението на известията е болезнено място за много потребители на iPhone и iPad. Apple обаче най-накрая ще предприеме някои значителни стъпки напред, когато iOS 12 падне тази есен.

По време на основната презентация на WWDC, годишната конференция на разработчиците на Apple, компанията прекара доста време на сцената, за да прегледа новите функции, идващи в известията. Макар и отдавна закъснели, предстоящите промени в известията ще бъдат възхитителни.

iOS 12 Групирани известия и приоритизиране

Може би най-разочароващият аспект на известията в iOS е липсата на организация. Понастоящем известията са безкраен списък, показан в обратен хронологичен ред. Известията от едно и също приложение по никакъв начин не се групират или приоритизират.

В iOS 12 известията от едно и също приложение се групират заедно. Тази промяна сама по себе си прави свят различен. За щастие обаче Apple не спря дотук. Известията също ще бъдат приоритизирани според важността. Например известия от приложението Messages и предупреждения за предстоящи събития в календара с извеждат се над известия от Instagram и Twitter.

Ако искате да взаимодействате с конкретни известия в стека, просто го докоснете. Това ще разшири известията, като ви позволи да действате по конкретни.

Освен това, когато разширите куп известия, получавате няколко опции. Има икона „X“, която ви позволява да изчистите стека изцяло.

Има и бутон „Показване на по-малко“, ако все още не сте готови да проверите вашите известия. Това ви дава малко повече контрол, без да се налага да изчиствате всички известия наведнъж.

Общото взаимодействие с тези купища известия също е малко по-задълбочено. Вместо дълбоко гмуркане в менюто с настройки, можете да персонализирате известията от заключения екран.

Управление на групирани известия

Когато плъзгате група вляво, получавате три опции: Управление, Преглед и Изчистване на всички. Разделът  Управление ви показва още няколко опции за „Доставяйте тихо“, „Изключване ...“, „Настройки“ и Отказ.

Ако решите да искате вашите известия да се доставят „тихо“, това пак ще има известия на заключения екран. Въпреки това няма да бъдете уведомени на вашия iPhone или Apple Watch, когато пристигнат.

Когато изберете  Преглед от групата, ще ви се покаже най-горното известие. Тогава очевидно опцията  Clear All просто ще премахне съвсем стека от известия.

Управление на заключен екран

Друго разочароващо нещо с известията е управлението. В момента, ако получавате известия от приложение, което не искате, трябва да отидете да ровите в приложението Настройки, за да ги изключите. Ще можете да управлявате настройките за известяване директно от заключения екран.

Тиха доставка

Друго отлично допълнение към известията е тихата доставка. Можете да изберете известията от конкретно приложение да се показват в Центъра за известия, без да получавате предупреждение. Това е чудесно за онези приложения, които не искате да ви притесняват, но все пак искате да виждате известия от време на време.

Предложения за Siri

Предложенията на Siri може да са една от най-полезните нови функции за уведомяване. На заключения екран Siri активно ще предлага действия, които може да искате да извършите. Предложенията се основават на това как редовно използвате устройството си и взаимодействате с известия. Например, ако пропуснете повикване и отхвърлите предупреждението, Siri може да ви предложи да върнете обаждането следващия път, когато погледнете вашия iPhone.

Няма време? Вижте нашето видео!

Обобщавайки

След години просия, известията вече няма да бъдат проблем за потребителите на iOS, които идват тази есен. Уведомете ни по-долу в коментарите дали Apple го е заковал с известия или има функции, които смятате, че са пропуснали.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found