Как да настроите и възпроизведете подкасти на Apple Watch с помощта на watchOS 5

watchOS 5 направи използването на подкасти на Apple Watch едно много възхитително изживяване. На Apple Watch Series 3 и по-нови версии с wi-fi или клетъчна връзка вече можете да предавате поточно подкасти без вашия iPhone. В тази кратка статия ще разгледаме някои от основите около това как да настроите и пуснете подкасти на Apple Watch и да подчертаем някои често срещани съвети и трикове по пътя.

Функцията за подкасти на Apple Watch го прави изключително удобен за сдвояване на вашите Airpods с вашия Apple Watch и вземане на вашите подкасти в движение, когато сте на разходка или бягане.

Ако сте фен на приложението Audible, watchOS 5 вече отваря възможността да предавате звуково съдържание директно на вашия Apple Watch. Тя ви позволява да синхронизирате звуковото съдържание от вашия iPhone с Apple Watch

Така че нека да започнем ...

Сдвоете Apple Watch с Airpods, Bluetooth високоговорители или слушалки

Текущият високоговорител на Apple Watch поддържа само Siri, Voice Calling и Notifications.

Понастоящем възпроизвеждането на музика / аудио не се поддържа за съжаление, така че ще трябва да го сдвоите с външно Bluetooth устройство, за да слушате вашите подкасти или Apple Music.

СВЪРЗАНИ:

 • Apple Watch, Ръководство за отстраняване на неизправности
 • Функцията Walkie-Talkie не работи на Apple Watch, подробно ръководство за отстраняване на проблемите
 • watchOS 5 Известия, Ето какво трябва да знаете
 • watchOS 5 Инсталирайте грешки, поправете го сега
 • Как да използваме Siri Raise, за да говорим на вашия Apple Watch

Започнете, като отворите приложението Настройки на вашия Apple Watch. Докоснете Bluetooth и след това под Устройства докоснете Bluetooth устройството, към което искате да свържете вашия Apple Watch и да стартирате.

Ако наскоро сте актуализирали до watchOS 5 и раздела за устройствата продължава да показва „Търсене ...“, без да можете да намерите устройството, извършете принудително рестартиране на вашия Apple Watch и опитайте отново.

След като свържете вашия Apple Watch с външни Bluetooth слушалки или високоговорител, сте готови да започнете следващия процес на настройка.

Настройте избора на подкаст с помощта на вашия iPhone

На вашия iPhone отворете приложението Watch. Докоснете раздела My Watch в долната част на екрана. Превъртете надолу и натиснете Подкасти.

Тук ще намерите две опции.

 • Слушайте сега (включено по подразбиране)
 • Персонализиран

Предлагаме ви да започнете с Custom. Тази настройка ви позволява да изберете предаванията, които искате да слушате с помощта на вашия Apple Watch. Използвайки раздела Избор на предавания, включете конкретните предавания, които искате да слушате. Тези предавания се подават от вашия iPhone.

Подкастите се изтеглят, когато Apple Watch е свързан към захранването и е поставен близо до вашия iPhone. След като пуснете епизод от шоуто с вашия Apple Watch, вашият iOS го премахва от вашия Apple Watch.

След като завършихте основните настройки на вашия iPhone, е време да изследвате подкастите с помощта на вашия Apple Watch.

По подразбиране Apple Watch синхронизира скорошни епизоди от всички подкасти, за които сте абонирани. За да синхронизирате конкретни подкасти, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете приложението Apple Watch на вашия iPhone.
 2. Докоснете Моят часовник, след което докоснете Подкасти.
 3. Изключете Listen Now, след това включете превключвателите за тези подкасти, които искате да синхронизирате с вашия Apple Watch.

Докато проучвате настройките, не забравяйте да проверите опциите за огледално отразяване. Ако сте настроили подкастите си за iPhone, изтегляте ли всички епизоди на шоу? Изтегляте ли само най-новото и запазвате един епизод. Ще бъде полезно, ако проверите настройките на вашия iPhone, като докоснете Настройки> Подкасти> Изтегляне на епизоди .

Настроили сме това да изтегля само нови епизоди и да изтрива възпроизведените епизоди. Вижте вашите предпочитания.

Другата настройка, която трябва да проверите, е настройките за обновяване на фоновото приложение в приложението My Watch на вашия iPhone. Настроили сме го на ON за подкасти, за да се избегнат проблеми със синхронизирането между iPhone и Apple Watch.

Липсва приложение за подкасти в Apple Watch след актуализация на WatchOS 5

Няколко потребители съобщиха, че след актуализирането на Apple Watch до watchOS 5 и своя iPhone до iOS 12, изглежда не могат да намерят приложението Podcast на своя Apple Watch.

Ако се сблъскате с този проблем, предлагаме следните стъпки. Опитайте всеки един от тях, докато работи.

 • Рестартирайте iPhone и Apple Watch и проверете за приложението Podcasts на часовника си
 • Ако сте деинсталирали приложението Podcasts на вашия iPhone, ще трябва да го инсталирате отново и след това да рестартирате Apple Watch и да видите дали приложението се показва
 • Може да се наложи да нулирате и изтриете Apple Watch и да започнете отначало. Тази последна опция изглежда работи за много читатели, които изпитват този постоянен проблем. Използвайки приложението си iPhone Watch, докоснете My Watch> General> Reset> Erase Apple Watch Content and Settings

Как да възпроизвеждате подкасти на вашия Apple Watch

Докоснете приложението Podcasts на вашия Apple Watch, за да започнете. След като приложението се отвори на часовника ви, можете да избирате от:

 • Слушай сега
 • Показва
 • Епизоди
 • Станции

За да започнете, можете да докоснете Епизодите. Използвайте короната, за да превъртите списъците или просто превъртете, за да намерите епизода, който искате да играете. Този раздел трябва да ви покаже всички неиграни епизоди от предаванията, които сте избрали с помощта на селекцията „Персонализирани“ на приложението си iPhone Watch, както е показано в предишния раздел.

Докоснете някое от предаванията и то ще започне да играе. Използвайте иконата за сила на звука на часовника, за да регулирате звука на високоговорителя. Изберете различните контроли за подкаст, за да персонализирате вашето изживяване при слушане.

Източник: Apple

Можете да възпроизвеждате своите подкасти, докато използвате приложението за тренировка. Без проблеми! Ако търсите приложения на трети страни, новото приложение Overcast си струва да проверите.

Няма време? Вижте нашето видео!

Опаковане!

Надяваме се, че тази кратка статия ви е била информативна.

Моля, уведомете ни, ако имате въпроси в коментарите по-долу.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found