Сложността на календара не работи с watchOS 6 и Apple Watch? Поправи го сега

Е, Fall е официално тук и това означава, че собствениците на iPhone, iPad и Apple Watch започват да се докосват до новия софтуер и хардуер. Представени са моделите iPhone 11 и Apple Watch Series 5, заедно с iOS / iPadOS 13, заедно с watchOS 6.

Има много нови функции в тези версии на софтуера, като iOS 13 / iPadOS е една от най-големите, които някога са излизали на мобилната платформа. Същото може да се каже и за watchOS 6, тъй като отваря вратите за нови възможности, като същевременно е дори по-полезен от всякога.

Какво е новото с watchOS 6?

Тъй като Apple Watch се превръща в достоен интелигентен спътник на китката ви, се правят значителни подобрения в областта на здравето. С watchOS 6 получаваме няколко нови функции, фокусирани върху здравето, за да могат всички да се възползват:

 • Тенденции в активността - Сравнете последните 90 дни активност с предходните 365 дни. Ще ви обучи ли да се подобрите, ако има тенденция към намаляване.
 • Приложение за шум - Представя се ново приложение за шум, което ще ви предупреди, ако заобикалящата ви среда или слушалките са твърде силни. Това може да ви помогне да намалите музиката с няколко степени, за да запазите слуха си в дългосрочен план.
 • Проследяване на цикъл - За дамите, които използват Apple Watch, вече можете да проследявате менструалните си цикли с помощта на часовника. Има различни данни, които можете да въведете сами.
 • Общ преглед на здравето - Това не се предлага специално с Apple Watch, но iOS 13 добавя нова страница с общ преглед на здравето. Това е страница с обобщение с всички здравни функции и данни, които сте проследявали.

Забавлението обаче не спира дотук, тъй като Apple най-накрая добави App Store към Watch с watchOS 6. Това улеснява изтеглянето на приложения само за Watch, заедно с възможността да се възползвате от новото приложение на Apple Books Watch.

Има много нови функции и ние сме развълнувани да видим какво означава това за бъдещите версии на Apple Watch и watchOS.

Сложността на календара не работи? Какво можеш да направиш?

Не всичко обаче е рози и маргаритки за собствениците на iPhone и Apple Watch. С актуализацията за watchOS 6 и iOS 13 имаше някои шумотевици с основни функционалности, които не работят правилно. Един такъв случай е усложнението на календара, налично на вашия часовник.

Потребителите заявиха, че след актуализиране до iOS 13 и watchOS 6, усложнението на календара вече не работи правилно и няма да показва предстоящи събития. Докосването на усложнението ще отвори приложението Календар, показващо цялата подходяща информация, но усложнението все още отказва да работи правилно.

Проблемите продължават да се появяват, дори след сдвояване и повторно сдвояване на часовника с вашия iPhone. За щастие трябва да предприемете няколко стъпки, за да накарате това да работи отново.

Рестартирайте / нулирайте часовника си

Първият метод, който трябва да предприемете, е такъв, който не бива да ви изненадва. Ще искате да включите цикъла на захранването или да рестартирате часовника си, за да премахнете грешките. За да направите това, ще искате да натиснете едновременно короната и страничния бутон.

След няколко секунди часовникът ще се рестартира и след това можете отново да тествате усложнението на Календар. Друга стъпка, която можете да предприемете, е да нулирате данните за синхронизиране.

За да направите това, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете приложението Watch на вашия iPhone
 2. Превъртете надолу и изберете  Общи
 3. Превъртете до дъното и докоснете  Нулиране
 4. Изберете  Reset Sync Data

Това ще изтрие вашите контакти и данни от календара от вашия Apple Watch. След като данните бъдат премахнати, Watch автоматично ще синхронизира отново данните от вашия iPhone.

Премахнете профилите на устройството

Един от методите, който изглежда има някакво сцепление, е да премахнете всички профили на устройства. Те могат да бъдат инсталирани от специален софтуер или от Apple (ако сте част от бета програмата). Изглежда обаче, че причинява проблеми със съвместимостта, което от своя страна би обяснило проблемите с усложненията в Календар.

За да намерите и премахнете тези профили, изпълнете следните стъпки:

 1. От своя iPhone отворете  приложението Настройки
 2. Изберете  Общи
 3. Превъртете надолу и докоснете  Профили и управление на устройства
 4. Изберете профила, който се опитвате да премахнете
 5. Докоснете Премахване на профил
 6. Въведете вашата парола

След като въведете паролата си, вашият iPhone ще се рестартира, за да премахне напълно профила. Оттук можете да се върнете и да нулирате данните за синхронизиране, за да получите всичко свежо. След това се върнете и добавете отново профила, за да видите дали сложността на календара ще работи.

Заключение

Проблемът с основните версии на софтуера е, че винаги има някои грешки, които проскърцват. Това е независимо от броя на бета версиите и може да стане доста разочароващо, ако използвате часовника ежедневно.

От друга страна, Apple е фантастична да получава обратна връзка и да действа по нея, ако достатъчно потребители изпращат обратна връзка, когато нещо е блокирано. Ако сте срещнали същия проблем с вашето усложнение в Календар, опитайте стъпките по-горе. В случай, че не работят, обърнете се към Apple Support и ги уведомете, че имате проблеми.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found