Опитайте да използвате режим Night Shift на iPhone, iPad и Mac за по-добър сън

Режимът Night Shift е чудесна функция, която променя цветовете на дисплея на вашето устройство на по-топли нюанси. Този тип смяна на цвета, особено преди лягане, намалява ярката светлина, която може да затрудни заспиването.

Можете да планирате режим Night Shift или да го включите ръчно на вашия iPhone, iPad и Mac. Ако не сте запознати с тази функция, този урок ще ви преведе как да активирате режима Night Shift на вашите устройства.

Свързани :

 • Не можете да намерите преки пътища на Flashlight или Night Shift в iOS 11?
 • Как да използвате режим Night Shift & Low Power наведнъж в iOS 9.3
 • Night Shift Mode не работи на iOS 9.3? Ето поправка

Активирайте режима Night Shift на вашия iPhone или iPad

За да използвате режим Night Shift на iOS, ще ви трябва модел не по-стар от iPhone 5s, iPad Pro, iPad от пето поколение, iPad Air, iPad mini 2 или iPod touch от шесто поколение.

Планирайте режим Night Shift в iOS

 1. Отворете настройките и изберете Display & Brightness .
 2. Докоснете Night Shift .
 3. Преместете плъзгача, за да активирате Scheduled .
 4. Докоснете полето От и До, за да регулирате времето. След това можете да изберете от залез до изгрев или да зададете персонализиран график . Sunset to Sunrise ще използва вашето местоположение, за да определи времето за режим Night Shift.
 5. Когато приключите, можете да докоснете стрелката горе вляво, за да се върнете към настройките си или просто да затворите приложението.
Планирайте режим Night Shift на iPhone, за да помогнете за намаляване на напрежението в очите.

Включете режима Night Shift ръчно на iOS

Ако предпочитате да активирате режима Night Shift ръчно, имате два начина да го направите на вашето iOS устройство.

Първо, можете да следвате горните стъпки за настройване на график и просто да активирате плъзгача до Ръчно активиране до утре . Това ще активира режим Night Shift до следващата сутрин.

Можете ръчно да активирате режим Night Shift. Най-топлата настройка предлага най-добри резултати за повечето потребители.

Като алтернатива можете да активирате режима Night Shift, като използвате вашия Контролен център . Плъзнете, за да отворите Центъра за управление на вашето устройство, след което докоснете и задръжте приспособлението за яркост. След това докоснете, за да включите Night Shift.

Ще забележите значително увеличаване на живота на батерията, докато екранът е по-затъмнен.

Включете режима Night Shift на вашия Mac

За да използвате режима Night Shift на вашия Mac, има две изисквания. Първо, трябва да имате macOS Sierra 10.12.4 или по-нова версия. Второ, трябва да имате Mac с поддържан дисплей; можете да проверите сайта за поддръжка на Apple за вашия модел.

Планирайте режим Night Shift на Mac

Ако искате режимът Night Shift да се включва автоматично всеки ден, просто следвайте тези стъпки, за да настроите график.

 1. Щракнете върху иконата на Apple > Системни предпочитания от лентата с менюта.
 2. Отворете дисплеите .
 3. Щракнете върху Night Shift
 4. В падащото поле График можете да избирате от Персонализиран или Залез до Изгрев . Опцията Custom (Персонализирана) ви позволява да изберете часовете, в които Mac да преминава в режим Night Shift, докато Sunset to Sunrise използва вашето местоположение, за да определя часовете, за да активира автоматично режима Night Shift.
 5. Когато приключите, можете да затворите прозореца за настройки на дисплея.
Планирайте режим Night Shift на вашия Mac за по-добър сън.

Включете режима Night Shift ръчно

Ако предпочитате да активирате режима Night Shift ръчно, имате няколко начина да го направите на вашия Mac.

Първо, можете да следвате горните стъпки за настройване на график и просто да поставите отметка в квадратчето до Ръчно . Това ще активира режим Night Shift до следващата сутрин.

Активирайте режима Night Shift ръчно на Mac.

Следващият начин да включите ръчно режима на нощна смяна е с центъра за уведомяване. Щракнете върху иконата, за да отворите центъра за известия от лентата с менюта и след това плъзнете надолу по екрана. Преместете превключвателя, за да включите Night Shift . Можете да направите това както в изгледите днес, така и в известията.

Активирайте режима Night Shift в центъра за уведомяване на Mac.

Заспи по-лесно

Ако вземете устройството си в леглото през нощта, независимо дали ще четете книга, проверявате имейли или играете игра, активирането на режим Night Shift е полезно. Отнема яркостта на екрана, която може да повлияе на способността ви да заспите нормално.

Ще активирате ли режим Night Shift на вашия iPhone, iPad или Mac? Ако е така, уведомете ни какво мислите за функцията.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found