Как да подготвите вашия използван iPhone, iPad или iPod touch за продажба - Apple Toolbox

Търсите ли да продадете своя iPhone, iPad или iPod? Много хора искат да препродадат своите устройства по различни причини. Например, сега, когато датата на пускане на iPad 3 се приближава, много потребители може да искат да продадат или да раздадат използваните си iPad (1 или 2), за да освободят място за новия iPad. Трябва обаче да вземете подходящи предпазни мерки, за да сте сигурни, че вашите лични и поверителни данни са в безопасност. Освен това може да искате да запазите вашите важни данни и мултимедийни файлове (т.е. приложения и т.н.). Тази статия обяснява какво да правите, преди да продадете устройството си. Ако е възможно, изпълнете следните стъпки:

1. Синхронизирайте устройството си с iTunes

Уверете се, че имате най-новата версия на iTunes. Можете или да опитате USB (отворете iTunes, свържете вашия iPad към компютъра си чрез USB кабел, след това изберете вашето устройство в iTunes под Устройства; след това щракнете върху прилагане за синхронизиране) синхронизиране ИЛИ Wi-Fi синхронизиране (отворете iTunes свържете вашия iPad към вашия компютър чрез USB кабел, след това изберете вашето устройство в iTunes под „Устройства“, след което изберете „Синхронизиране с това [устройство] през Wi-Fi“. Винаги, когато компютърът и вашето устройство са в една и съща мрежа, вашият iPad ще се появи в iTunes и можете да синхронизирате то.).

2. Архивирайте данните си

Вероятно ще искате да запазите вашите приложения, настройки и други данни и мултимедия от текущото ви устройство, за да можете да ги прехвърлите на новото си устройство. Това е много лесно да се направи.

Наскоро публикувахме статия за това как да направите резервно копие на вашето iOS устройство. За да научите повече за архивирането, можете да се обърнете към тази статия: Как да направите резервно копие на вашето iOS устройство

3. Деактивирайте iMessage

Уверете се, че iMessage е изключен: Настройки> Съобщения> iMessage

4. Изтрийте всичко

След като направите резервно копие, можете да върнете iPad обратно към фабричните му настройки. Много е лесно да направите това, но това може да отнеме известно време (устройството ви трябва да се зареди напълно преди да започне този процес или да поддържа устройството ви свързано с източник на захранване). Просто докоснете Общи> Нулиране> Изтриване на цялото съдържание и настройки. Това ще изтрие всичко, включително песни, видеоклипове, контакти, снимки, информация от календара и всички други данни.

5. Настройте устройството си като ново

След като устройството ви бъде изтрито, екранът ви ще покаже три опции:

„Настроен като нов“

“Настройка от iCloud”

“Настройка от iTunes”

Когато бъдете подканени да настроите вашето устройство, изберете “Set up as new”.

6. Извадете вашата SIM карта

Изтриването на вашето съдържание и настройването му като ново устройство няма да деактивира вашия клетъчен акаунт или план за данни. Извадете SIM картата, ако имате Wi-Fi + 3G модел и ако вашият оператор разчита на SIM карти. За да направите това, изключете устройството, като задържите бутона Sleep / Wake, докато се появи „плъзнете за изключване“, плъзнете, за да изключите, след което извадете SIM картата.

Ако вашият оператор, който НЕ използва SIM карти (напр. Verizon), деактивирайте вашето устройство, като се обадите на вашия оператор и поискате да деактивира вашето устройство ИЛИ може да искате да прехвърлите своя план за данни към новото си устройство.

7. Почистете вашия iPad / iPhone / iPod

Добре е да го почистите, така че да изглежда по-привлекателен за купувача. Внимателно отстранете замърсяванията, пръстовите отпечатъци и др. Моля, прочетете тази статия за това как да почиствате продуктите на Apple. Освен това може да искате да премахнете всеки калъф или филм, ако имате такива.

8. Къде да продавам

Можете да опитате ebay или craigslist. Препоръчваме да се занимавате локално, за да избегнете измами. Отвъдморските потенциални клиенти може да са с по-висок риск от измами.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found