Как да премахнете и възстановите стокови приложения в iOS 10

iOS 10 е сред най-големите актуализации в историята на iOS, но една изненадваща промяна е възможността за изтриване на приложения за акции. Тази функция, която от години е била изискана от потребителите, ви позволява да премахнете повечето от предварително инсталираните приложения на вашето iOS устройство.

Ето как работи:

За начало е важно да знаете ограниченията на тази функция. Всяко приложение на iPhone вече може да се сменя,  с изключение на  Телефон, Снимки, Камера, Safari, Часовник, Портфейл, Здраве, Намиране на iPhone, App Store и Активност. Всичко останало вече е честна игра.

За този пример ще използваме приложението калкулатор. Изтриването на приложение за акции е същият процес като изтриването на обикновено. Просто задръжте приложението, докато започне да се разклаща, и натиснете „x“.

След като натиснете x, ще забележите различно съобщение, след което ще изтриете приложения на трети страни, като „изтриване от телефона“ ще бъде заменено с „изтриване от началния екран“. Изтриването на тези стокови приложения всъщност не ги премахва от вашето устройство, а просто ги прави невидими.

Извличането на приложението ви също е относително лесно. Просто отидете в App Store и потърсете приложението, което сте изтрили. Приложението ще се покаже в редовните резултати от търсенето, но при натискане на изтеглянето моментално ще се появи отново, тъй като всъщност никога не е било изтрито.

Възможността за изтриване на стокови приложения ще стартира заедно с iOS 10 тази есен, но можете да го изпробвате сега с iOS 10 Beta.

Това е само една от многото функции, които са полезни в новия iOS 10. Научете за всички нови, полезни и вълнуващи функции на iOS 10 в нашето изчерпателно ръководство и урок за функции на iOS 10.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found