Върнете пропуснатите обаждания от заключения екран на iPhone, без да отключвате устройството си

Окончателната версия на iOS 13 (или 13.1) най-накрая се приближава, но все още има някои нови промени, които хората сега откриват. Един такъв случай е невъзможността да се върнат пропуснатите повиквания от заключения екран на iPhone, без да се отключва устройството.

Не, ние не говорим за основните от тях, като преки пътища, които са предварително инсталирани или за цялата система Dark Mode. Apple направи някои по-малки промени в системата, което кара потребителите да се загубят малко, когато липсват функции.

Връщане на обаждания не работи след актуализация на iOS

Няколко потребители съобщават, че възможността за връщане на пропуснати повиквания от заключения екран на iPhone без отключване е изчезнала. За щастие Apple всъщност не е премахнал тази способност от устройства с iOS 13.

Вместо това ще трябва да влезете в приложението Настройки, за да включите отново тази функция. Ето стъпките, които трябва да предприемете:

  1. Отворете приложението Настройки на вашия iPhone
  2. Превъртете надолу и изберете  Face ID & Passcode
  3. Въведете паролата на вашия iPhone
  4. Превъртете надолу до раздела „Разрешаване на достъп, когато е заключен“
  5. Намери  връщане Пропуснати обаждания превключващи и го включете

След като включите това отново, ще можете да върнете пропуснатите повиквания от заключения екран на iPhone, без действително да отключвате устройството. Не сме сигурни защо Apple избра да изключи това по подразбиране, но поне iOS 13 включва възможността да го включите отново.

В някои случаи функцията вече е включена, но не работи правилно. Когато това се случи, изключете го и отново включете, след това излезте от приложението Настройки и рестартирайте вашия iPhone. Оттам нататък не би трябвало да имате проблеми с връщането на повиквания от заключения екран.

Заключение

Apple е пакетирала много нови, големи и малки функции в iOS 13 и iPadOS. Някои от тези функции все още се откриват, тъй като това е най-голямата актуализация на iOS от години.

Ако срещнете някакви проблеми с възможността да връщате пропуснати повиквания от заключения екран на iPhone, уведомете ни в коментарите по-долу. Ще направим всичко възможно, за да накарате вас и вашия iPhone да работят по начина, по който сте свикнали през последните години.

Освен това, ако сте открили някои нови функции, които не са били широко обхванати, моля, обърнете се. Обичаме да научаваме за нови функции или поправки за неща, които преди са работили, но вече не го правим!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found