Как да използваме напомняния, базирани на местоположение в iOS + Полезни съвети

Може да мислите за напомнянията като предупреждения, базирани на времето, които ви помагат да запомните определена задача или поръчка.

За най-дълго време знам, че го направих. Но що се отнася до iOS, предупрежденията в приложението Reminders могат да се основават както на време, така и на местоположение.

Може би вече сте знаели това на теория. Но изглежда, че твърде малко потребители на iOS се възползват от напомняния, базирани на местоположение.

СВЪРЗАНИ:

 • Приложението напомняния показва неправилна информация, поправки
 • Топ 25 iOS 12 съвета, които работят добре
 • 15 съвета за Siri за вашия Apple Watch
 • Как да споделяте местоположението си чрез iPhone

Те могат да бъдат изключително полезни при организирането на нашите дни и списъци със задачи. Както вероятно знаете, не всичко в ежедневния ни живот има определена времева рамка.

Ако вече използвате напомняния, базирани на местоположение, чудесно. В противен случай прочетете нататък, за да видите как те могат да повишат вашата производителност и ежедневието.

Как да използваме напомняния, базирани на местоположение

Първо, уверете се, че услугите за местоположение са активирани за приложението Напомняния. В противен случай няма да можете да използвате напомняния, базирани на местоположение.

След като те са, просто направете следните стъпки.

 • Отворете напомняния и докоснете създаването на ново напомняне плюс знак.
 • Докоснете кръговата икона i вдясно от заглавието.
 • Превключване Напомняне на място .
 • Докоснете Местоположение .
 • Потърсете местоположение или въведете адреса на местоположение. Като алтернатива можете да използвате текущото си местоположение.
 • След като изберете местоположение, можете да изберете дали да получите напомняне, когато пристигнете на това място, или когато напуснете това местоположение.
 • Когато сте готови, докоснете  Подробности  в горния ляв ъгъл. След това докоснете Готово .

Използвайте Siri, за да настроите напомняния, базирани на местоположение

Като алтернатива, винаги можете да помолите Siri да създаде напомняне, базирано на местоположение, за вас.

Просто кажете нещо по линия на „Хей Сири, напомни ми да нахраня котката, когато се прибера у дома“ или „Хей Сири, напомни да купувам яйца, когато напусна това място“.

Допълнителни съвети

Като цяло напомнянията, базирани на местоположението, са доста лесни за използване и се включват в ежедневието ви.

Но всъщност има още няколко неща, които можете да направите, за да увеличите полезността и съдържанието на напомнянията за местоположение.

Фина настройка на периметъра

По време на горния процес може да сте забелязали кръг с черна точка около избраното от вас място. Това представлява периметъра или радиуса на местоположението.

Кръгът представлява пристигането, което трябва да влезете или да напуснете, за да се задейства напомнянето за местоположение.

Както можете да си представите, това е изключително удобно, ако живеете, работите или посещавате фитнес зала в особено гъста зона. По същия начин можете да зададете радиус да задейства аларма за местоположение, когато напуснете определена област - като вашия град.

За да промените периметъра, просто докоснете и плъзнете черната точка. Плъзнете го, докато радиусът около местоположението не бъде зададен според вашите нужди.

Създайте карти за контакт

Напомнянията, базирани на местоположението, вече са полезни. Но можете да улесните функцията много по-лесно, когато напускате важни или чести места.

По принцип ще създадете карти за контакт за значими места и хора в живота си.

По този начин можете лесно да използвате тези местоположения в напомнянията, без да се налага да търсите или въвеждате точния адрес всеки път.

 • Отворете Контакти.
 • Докоснете иконата + в горния десен ъгъл на дисплея.
 • Ако това е дом на физическо лице, въведете името му. В Company областта , можете да въведете името на фирма или друго не-индивидуално място.
 • Превъртете надолу и въведете адреса за местоположението. Проверете го отново за точност.

Можете също да превъртите надолу до опцията Добавяне на поле в долната част. Докоснете го и ще ви бъде предложено ново поле Nickname , наред с други опции. Удобно е да добавите нещо общо в тази област (работа, фитнес, лекарски кабинет и т.н.).

Също така помислете за добавяне на точни подробности за адреса към други контакти, които вече имате - като семейство, приятели, колеги или други хора, с които често общувате.

Ако повечето от контактите ви имат прикачени адреси, можете да създадете напомняне, което да ви предупреждава, когато, да речем, напуснете къщата на Джим или Стейси.

След като настроите контакти с адреси, можете просто да потърсите името или псевдонима им в полето Местоположение, когато създавате ново напомняне.

Забележка: Не забравяйте да отидете на собствената си карта за контакт в Контакти и да добавите домашния и служебния си адрес - в противен случай няма да можете да помолите Siri да ви напомни да направите нещо, когато се приберете вкъщи или напуснете работата.

Използвайте новите iOS 12 базирани на местоположението настройки „Не безпокойте“

Започвайки с iOS 12, функциите „Не безпокойте“ на вашия iPhone вече имат възможността да активират DND за конкретно местоположение. Продължително натискане на иконата „Не безпокойте“ в контролния център и я настройте на „докато не напусна това място“. Функциите „Не ме безпокойте“ в iOS 12 имат и някои други интересни функционалности. Чувствайте се свободни да ги изследвате:

СВЪРЗАНИ: Как да използвам новите функции „Не безпокойте“ в iOS 12

Използвайте напомняния за автомобил

Ако вашето превозно средство има Bluetooth връзка или CarPlay, можете също да настроите напомняне да ви пинг, когато излезете или влезете в колата си.

Просто отидете, за да създадете напомняне и трябва да видите Опции за качване и излизане от колата .

Изберете една от опциите и напомнянето ще се задейства, когато прекъснете връзката или се свържете с Bluetooth или CarPlay.

Знаете ли, че можете да споделяте неща и за напомняния. Можете да споделите уеб връзка към нея и тя ще стане връзка, върху която можете да кликнете. Същото е и с картите. Планирате пътуване някъде? Можете да зададете местоположението на ябълкови карти като напомняне за „когато се кача в колата“ и когато се качите в колата си, то автоматично изскача Наистина е удобно. Същото е и за списъците за пазаруване в бележки. Споделете го и го задайте за „когато стигна до Target“ или друго място и то изскача, когато стигнете там и имате удобен списък за пазаруване.

Надяваме се, че тези съвети са ви били полезни. Моля, уведомете ни в коментарите по-долу, ако имате съвет за споделяне, който е работил за вас през всичките тези години на използване на iPhone.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found