Не можете да се свържете с App Store на Mac? 10 стъпки за поправяне

App Store е най-сигурното място за изтегляне на нови приложения за вашия Mac. Ако вашият Mac не може да се свърже с App Store, не започвайте да изтегляте приложения от неизвестни източници, следвайте тези стъпки, за да го поправите!

Следвайте тези съвети, ако вашият Mac не може да се свърже с App Store

 1. Рестартирайте рутера си.
 2. Посетете сайта на Apple System System, за да проверите Mac App Store.
 3. Излезте от App Store и рестартирайте вашия Mac.
 4. Отворете App Store и отидете в Store> Sign Out .
 5. В Системни предпочитания задайте автоматично датата и часа .

Обяснихме тези съвети (и повече) с подробности по-долу.

Защо My Mac казва „Не може да се свърже с App Store“?

Има много причини, поради които вашият Mac може да не се свърже с App Store. Може би има проблем с вашата интернет връзка, сървърите на Apple или операционната система на вашия Mac.

Много често се срещат проблеми с App Store след актуализиране на macOS. Друг път може да спре да работи без видима причина.

Вашият Mac може да не се свърже с App Store по редица причини.

Какво да направите, ако вашият Mac не може да се свърже с App Store

Изпълнете стъпките по-долу, за да поправите вашия Mac, когато празен екран казва „Не може да се свърже с App Store“. Не забравяйте да тествате App Store отново след всяка стъпка; ние ги изброихме, за да може най-малко или най-малко да помогнат.

И разбира се, преди да започнете с някакво отстраняване на неизправности, направете ново архивиране на вашия Mac. По този начин вашите данни са в безопасност, ако нещо се обърка.

Стъпка 1. Проверете интернет връзката на вашия Mac

Отворете избрания от вас браузър и заредете нова уеб страница. Ако не работи или ако браузърът е необичайно бавен, може да има проблем с интернет връзката на вашия Mac.

Safari изобщо не може да зарежда страници, ако не сте свързани с интернет.

Опитайте следните предложения, за да го поправите:

 • Рестартирайте своя Wi-Fi рутер.
 • Свържете се с различна Wi-Fi мрежа.
 • Деактивирайте вашата VPN, ако използвате такава.
 • Отворете Network System Preferences и променете вашия DNS.
 • За повече помощ се свържете с вашия доставчик на интернет услуги.

Стъпка 2. Проверете дали системите на Apple работят и работят

Възможно е в момента никой да не може да се свърже с Mac App Store. Понякога системите на Apple се сриват неочаквано. Друг път Apple временно ги отвежда офлайн за поддръжка.

Посетете уебсайта на Apple System Status за най-новата информация директно от Apple. Проверете конкретно елемента на Mac App Store ; трябва да има кръгла зелена светлина до него, ако App Store е онлайн.

Зелен кръг означава, че услугата работи нормално.

Apple добавя известия или променя цвета и формата на различните светлини, за да ви уведоми, когато определени услуги не работят.

Стъпка 3. Излезте от App Store и рестартирайте вашия Mac

Това е основна, но ефективна стъпка за отстраняване на неизправности, която трябва да използвате, когато имате проблеми с вашия Mac. Излезте от активното си приложение, като натиснете Cmd + Q или изберете името на приложението, след това Quit [App] от лентата с менюта.

Излезте от App Store, преди да рестартирате вашия Mac.

Ако App Store не се затвори, натиснете Cmd + Option + Esc и Force Quit it.

След като затворите App Store, отидете на > Изключване и изключете вашия Mac. Изчакайте поне 30 секунди, преди да натиснете бутона за захранване, за да го рестартирате отново.

Стъпка 4. Излезте и влезте отново

За много потребители празният екран казва, че Mac не може да се свърже с App Store, когато се опитват да видят информация за Apple ID. Това намеква за проблеми с вашия Apple ID акаунт, най-лесното решение за което е да излезете и да влезете отново.

Отворете App Store и изберете Store> Sign Out от лентата с менюта. Следвайте инструкциите по-горе, за да излезете от App Store. Когато отново отворите App Store отново, отидете на Store> Sign In и въведете данните на Apple ID, за да влезете отново.

Влезте отново, като използвате своя имейл адрес и парола за Apple ID.

Ако това не помогне, опитайте да излезете и да влезете отново от Системни предпочитания> Apple ID> Общ преглед .

Стъпка 5. Актуализирайте вашия Mac до най-новата версия на macOS

Проблем с операционната система на вашия Mac може да е причината празен екран да казва, че не можете да се свържете с App Store. Това се случва от време на време, когато macOS получи софтуерна грешка.

Обикновено Apple пуска актуализация на корекцията, която можете да инсталирате, за да поправите грешки като тази. Трябва само да се уверите, че използвате най-новата версия на macOS.

Отидете на > Всичко за този Mac> Актуализация на софтуера, за да проверите за нови актуализации на macOS. Изтеглете и инсталирайте всички налични. Потребителите на бета версията трябва да се върнат към публична версия на macOS.

Поставете отметка в квадратчето, за да поддържате автоматично актуализиране на вашия Mac.

Стъпка 6. Променете настройката за дата и час на вашия Mac

Несъответствията в датата и часа между вашия Mac и сървърите на Apple могат да причинят проблеми с комуникацията с App Store. Това е лесно да се коригира чрез автоматично задаване на датата и часа.

На вашия Mac отидете на Системни предпочитания> Дата и час . Щракнете върху катинара и въведете паролата на вашия администратор, за да отключите промените. След това щракнете върху раздела Дата и час и включете Автоматично задаване на дата и час .

Променете часовата си зона или коригирайте ръчно часа, за да видите дали поправя App Store.

Ако вече е включен, изключете го и временно променете часа на друга часова зона. Тествайте App Store отново, след което нулирайте датата и часа.

Стъпка 7. Изчистете предпочитанията на App Store от библиотеката

Вашият Mac запазва данни за това как използвате App Store като малки файлове в библиотеката. Той използва тези файлове, за да осигури по-гладко изживяване за вас, но понякога те могат да попречат на вашия Mac да се свърже с App Store.

Използвайте Finder, за да намерите и изтриете кеш файловете, в случай че са повредени. App Store пресъздава нови, когато го използвате отново.

Отворете Finder и изберете Go> Go to Folder от лентата с менюта. Въведете ~/Library/Caches/и щракнете върху Go .

Finder ще отвори папката Caches, когато щракнете върху Go .

Потърсете всеки от следните файлове и преместете всички, които намерите в кошчето:

 • com.apple.appstore
 • com.apple.appstoreagent
 • storeaccount
 • складови наличности
 • storedownload
 • storeinapp

Сега отидете ~/Library/Containers/и изтрийте тези файлове, ако ги намерите:

 • com.apple.storeagent.plist
 • com.apple.commerce.plist
 • com.apple.appstore.plist

Стъпка 8. Разрешаване на входящи връзки от вашата защитна стена

Вградената защитна стена на вашия Mac го предпазва от потенциални заплахи за злонамерен софтуер. По подразбиране вашата защитна стена е настроена да разрешава връзки от App Store. Трябва обаче да проверите настройките, ако имате проблеми.

Отидете на Системни предпочитания> Сигурност и поверителност> Защитна стена . Щракнете върху катинара и въведете паролата на администратора си, за да направите промени, след което отидете на Опции на защитната стена .

Включете опцията Автоматично разрешаване на вградения софтуер да получава входящи връзки и щракнете върху OK .

Позволете на вградения софтуер да се увери, че вашата защитна стена не блокира App Store.

Също така трябва временно да деактивирате софтуер за защита на трети страни, като Norton AntiVirus. Ако това позволява на вашия Mac да премине празния екран и да се свърже с App Store, свържете се с разработчика за помощ при коригирането на вашите настройки.

Стъпка 9. Нулирайте кеша на защитната стена на вашия Mac

Дори ако настроите защитната стена да разрешава входящи връзки, проблем с кеша може да е защо вашият Mac не може да се свърже с App Store. Можете да нулирате кеша, като го изтриете във Finder и оставите защитната стена да създаде нова.

Отворете Finder и изберете Go> Go to Folder от лентата с менюта. Въведете пътя на файла /var/db/crls/и щракнете върху Go .

Използвайте горния път на файла за достъп до кеша на защитната стена.

Намерете и изтрийте crlcache.dbили ocspcache.db. Може да се наложи да въведете паролата на вашия администратор, за да го направите. Рестартирайте Mac след това и опитайте отново да се свържете с App Store.

Стъпка 10. Премахнете сертификатите VeriSign от ключодържателя

Ако App Store казва „Възникна неочаквана грешка при влизане: UNTRUSTED_CERT_FILE“, това означава, че има проблем с ключодържателя на вашия Mac.

Много потребители отстраниха този проблем, като изтриха сертификати VeriSign от Keychain.

Отворете Keychain Access от папката Utilities във вашите приложения или чрез Spotlight. Потърсете verisign. Изберете всички резултати, като задържите Shift , след това натиснете Delete и въведете паролата на вашия администратор, за да ги изтриете.

Потвърдете, че искате да изтриете сертификати VeriSign в изскачащия сигнал.

Какво ще стане, ако вашият Mac все още не може да се свърже с App Store

Ако сте изпълнили всички стъпки по-горе, но все още не можете да се свържете с App Store на вашия Mac, може да се наложи да говорите директно с Apple за индивидуална поддръжка. Те трябва да могат да стеснят причината за проблема ви.

Уговорете се да говорите с Apple Support в Apple Store, по телефона или чрез уеб чат. И ни кажете какво предлагат в коментарите!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found