Не можете да отворите Центъра за управление на iPhone XS / XR / X? Или Сири?

Ако сте надстроили до iPhone XS или XR от по-ранен модел iPhone, вие сте в готовност за основно преучаване на жестове. Немалко от жестовете, които използвахме през последните 10 години, са история, включително дори основни неща като плъзгане нагоре за достъп до Центъра за управление.

Време е съзнателно да упражните тези мускулни спомени и да научите някои нови трикове, започвайки от началния екран. Да, ще отнеме известно време да свикне, но след няколко дни или повече, това отново ще бъде автоматично, без да се мисли!

Така че, ако се чудите неща като как да отворите контролния център на iPhone XS / XR / X или да получите достъп до Notifications, Siri и други домашно базирани функции, тази статия е за вас! 

Така че нека стигнем до него!

Нека се насочим към бара за жестове вкъщи и The Notch!

Добре, вероятно вече знаете, че няма бутон за начало на нито един телефон от серия iPhone X - нито отпред, нито отзад.

И така, как да стигнете до началния си екран? Посещавате лентата за жестове на вашия iPhone XS / XR / X! Хората го наричат ​​и новият индикатор за дома.

На телефона си от серия iPhone X стигате до началния екран, като докоснете и задържите тази лента с жестове в долната част на екрана и плъзнете докрай до горната част на екрана

Изчакайте минута, нали така призовавате Центъра за управление на iPhone XS / XR / X?

Не! С телефоните от серия iPhone X Apple променя начина, по който извикваме контролния център на нашия телефон.

Вместо да плъзгаме нагоре отдолу, ние плъзгаме нагоре от горния десен ъгъл. Да, чухте правилно - Центърът за управление вече е достъпен чрез плъзгане НАДОЛУ от дясната страна на изреза на екрана (където виждате иконите си за местоположение, Bluetooth и състоянието на батерията). 

Изчакайте, нали така извиквате Известия?

Да и не.

С iPhone XS / XR / X все още плъзгате надолу за Известия. Но вместо да плъзгате надолу някъде в горната част на екрана, сега сте ограничени до плъзгане надолу от лявата страна на изреза на екрана си, за да получите достъп до вашите известия на телефоните от iPhone X Series.

Да, объркващо е без бутон за начало!

Без бутон за начало, Apple избра да добави новата лента за жестове. Лентата за жестове винаги се намира в долната част на екрана на вашия iPhone X, независимо дали е в портретен или пейзажен режим. Чрез тази лента имате достъп до началния екран, превключвателя на приложения и плъзгача на приложението, за да видите и да се придвижвате между всички отворени приложения.

Има немалко неща, които се променят без бутон за начало, включително как правите екранни снимки, достъп до Siri, принудително рестартиране, как да плащате за неща с Apple Pay и всякакви други функции, използвали Touch ID.

Всички сме длъжни да правим грешки, докато научаваме отново тези промени, докато отново всичко влезе в автопилота на мускулната ни памет. Но дотогава ето как правите някои от тези общи неща на вашия iPhone.

Как да извършите принудително рестартиране на вашия iPhone XS / XR / X

Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука. След това натиснете и незабавно освободете бутона за намаляване на звука. Накрая натиснете и задръжте страничния бутон, докато не видите логото на Apple. 

Достъп до Siri

Привлечете вниманието на Siri, като натиснете и задържите страничния бутон (бутона за захранване.)

Плащайте с Apple Pay

За да използвате Apple Pay, докоснете двукратно страничния бутон. Вашият iPhone XS / XR / X трябва да удостовери самоличността ви чрез Face ID или да използва паролата ви, ако не искате да използвате Face ID. 

Направете екранна снимка

Всички сме свикнали да натискаме Home и Power, за да получим екранна снимка. Сега без бутон за начало, натиснете страничните бутони и бутоните за увеличаване на звука, за да направите екранна снимка.

Спешна SOS

Изчезнаха 5-те докосвания на бутона за захранване! Вместо това, на вашия iPhone XS / XR / X, трябва да натиснете и задържите страничния бутон И един от двата бутона за сила на звука едновременно, за да получите достъп до SOS. Този трик работи и на модели iPhone 8. 

Вашият пряк път за достъпност

За мнозина това е необходима функция. От самото си създаване, трикратното щракване върху бутона „Начало“ винаги е извеждало вашия пряк път.

Но сега без бутон за начало, какво да правя? При iPhone X Series ние натискаме тройно страничния бутон ИЛИ трикратно докосване с три пръста по екрана, за да изведем нашия пряк път за достъпност.

Изключването на вашия iPhone от серия X също е малко по-различно!

Apple ни дава два начина да изключим вашия iPhone XS / XR / X

  • Задръжте за няколко секунди страничните и бутоните за увеличаване или намаляване на звука
  • Или използвайте опцията за изключване в  Настройки> Общи  (превъртете докрай, за да намерите тази опция)

Обобщавайки го!

Да, ще отнеме известно време и ще се упражним да свикнем да нямаме бутон за начало и да преучим тези основни неща, като например как да отворите контролния център на телефона на iPhone X Series. Но достатъчно скоро ще стане лесно и ще забравите защо изобщо някога сте имали нужда от този бутон за начало.

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found