Вашият iPhone, потенциален детектор за дим?

Ако Apple проследи своите изследвания, е напълно възможно един ден вашият нов iPhone и вашият нов iPad да имат възможностите да откриват дим или огън и да помагат при аварийни спасителни операции. Вашият iDevice може да използва вграден детектор за дим, за да следи за наличието на дим. В отговор на откриването на дим с детектора на дим, устройството издава сигнал или предприема други подходящи действия.

Например вашият iPhone или iPad може да предава сигнали до близките електронни устройства и до отдалечени електронни устройства, като електронни устройства в съоръженията за спешни служби. Тези предупреждения могат да съдържат карти и графични изображения на сгради, в които е открит дим.

Възможно е също така детекторите на движение и други сензори и схеми, вградени във вашия iPhone, да могат да се използват при определяне дали се използват електронни устройства и определя къде се намират тези електронни устройства. Сигналите могат дори да съдържат информация за местоположението на засечените дим и обитателите на сградите.

Свързани патенти на Apple

Съгласно този патент, подаден от Apple (9 332 099) през ноември 2015 г., iDevices могат да използват информация от сензори, двигатели за арифметично разузнаване и други компоненти, за да определят дали потребител на електронно устройство присъства в близост до електронно устройство или не.

Например, ако датчик за движение открие движение на вашия iPhone, може да се заключи, че устройството се носи или обработва по друг начин от потребител. Като друг пример, ако на електронно устройство се подават команди за докосване и натискане на бутони или ако електронното устройство се използва за провеждане на телефонно обаждане или обработка на друга потребителска дейност, може да се заключи, че потребителят присъства в близост до електронно устройство.

По същия начин данните от камерата и данните за близост могат също да се използват за определяне на присъствието на потребител в близост до устройство. Заедно с информация от приемник на сателитна навигационна система и / или информация от околните безжични локални мрежи, това може да осигури местоположението на устройството на потребителя.

Информацията за самоличността на потребителя на всяко устройство може да бъде определена чрез установяване на собственика на всяко устройство и / или името на потребителя на устройство, който е влязъл активно в това устройство.

Ако Apple трябваше да премине през тази функция за спешни случаи на новите си iPhone и iPad, това определено може да промени играта, когато става въпрос за безопасност и спасяване по време на извънредни ситуации. Представете си интелигентността, която това ще предостави на реагиращите, когато се сблъскат с тези извънредни ситуации.

Apple редовно публикува и патентова голям брой потенциални случаи на употреба. Много малко от тях всъщност стават функции на новите устройства. Смятаме, че може да има нещо наистина ценно в това ново приложение на iPhone.

Бихте ли се чувствали по-безопасно, носейки iPhone, оборудван с аварийни сензори?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found