14 невероятно полезни съвета и трикове на Apple Watch, които може би не сте знаели

Apple Watch, по истинския начин на Apple, е устройство, което просто работи . Сдвоете с вашия iPhone, закачете го и той автоматично ще проследява вашето здраве, ще ви изпраща известия и - както часовникът трябва да прави - ще ви държи в час.

Но всъщност има много по-малко известни или откровено скрити функции и тайни на Apple Watch и watchOS. И много от тях всъщност могат да направят вашето изживяване на Apple Watch много по-добро, след като ги познаете. Ето нашите предложения за удобните съвети и трикове на Apple Watch, които може да не знаете.

Свързани:

  14. Страничен бутон + функционалност Digital Crown

  Задържането и на двете ще предложи друга функционалност.

  Физическият бутон на вашия Apple Watch не е само за показване на отворени приложения или навигация в потребителския интерфейс. Например, щракването едновременно върху страничния бутон и Digital Crown еднократно ще направи екранна снимка на дисплея на вашия Apple Watch.

  Ако някога срещнете проблеми с неподходящ или неправилно функциониращ часовник, можете също да го принудите да го рестартирате - точно както на iPhone. Задръжте бутона Digital Crown и Side за поне 10 секунди, за да го направите.

  13. Център за контрол на достъпа и център за уведомяване навсякъде

  Натиснете за секунда в горната или долната част на екрана, за да се появи Център за управление или Център за известия.

  Може би си мислите, че Центърът за управление и Центърът за уведомяване на watchOS са налични само когато сте на циферблат или в App Grid. Но всъщност можете да получите достъп до тях и от приложенията.

  За да направите това, трябва само да докоснете и задържите пръста си в долната или горната част на екрана за секунда. Оттам нататък трябва да видите как Центърът за известия или Центърът за управление надничат - позволявайки ви да ги плъзнете и да получите достъп до тях.

  12. Променете мрежата на приложението

  Натиснете здраво на началния екран и ще можете да го промените на списъчен изглед.

  Решетката на приложенията с форма на пчелна пита на Apple Watch е доста интуитивна, но може да не е за всеки. Това е добре, тъй като потребителите на watchOS всъщност имат малко известната способност да го променят.

  Просто се върнете към мрежата с приложения на вашия Watch, като щракнете върху Digital Crown. След това Force Force (натиснете здраво) върху самата мрежа на приложението. Трябва да видите опцията за промяна на Изглед на мрежа или Изглед на списък. Последният ще показва приложения в азбучен списък.

  11. Бързо заглушаване на известията

  Това движение заглушава известията. Снимка чрез MacObserver.

  Продължавате ли да получавате разсейващи известия на вашия Apple Watch? Всъщност има бърз начин да ги заглушите.

  Когато получавате активно известие, просто покрийте дисплея на Apple Watch с дланта си за цели три секунди. След това часовникът ще активира безшумен режим. (Това движение също ще отхвърли всички активни аларми на вашия часовник.)

  10. Дистанционно мигайте вашия iPhone

  Опитайте да задържите това, вместо просто да докоснете.

  Една от най-удобните функции на Apple Watch е възможността за бърз пинг на липсващ или изгубен iPhone, дори ако е в безшумен режим.

  Въпреки че звукът е чудесен начин да го намерите, можете също да добавите визуална реплика, като дистанционно включите светкавицата на вашия iPhone. Вместо да го докоснете веднъж, просто докоснете и задръжте иконата на Ping iPhone в Центъра за управление.

  9. Бързо отворете и превключете между приложения

  Щракнете двукратно върху това, за да преминете между последните две отворени приложения.

  Apple Watch всъщност има мениджър на приложения като iPhone, до който можете да влезете с бутона Side. Но всъщност има по-бърз начин да превключвате между последните няколко отворени приложения, които сте използвали.

  Просто бързо щракнете двукратно върху Digital Crown и тя ще отвори отново последното ви използвано приложение. Щракнете двукратно върху него и ще видите второто последно използвано приложение. Ако продължите да кликвате двукратно, той бързо ще циклира между тези две приложения.

  8. Изчистете всички известия с едно докосване

  Натиснете принудително всички известия и ще можете да изчистите всички с едно докосване.

  Известията могат да се натрупват. И те не са най-лесните за отърване от малкия дисплей на Apple Watch. За щастие можете да ги изчистите всички с едно докосване.

  Просто принудете докосване (натиснете силно) върху всяко известие в Центъра за известия. Трябва да видите опцията за изчистване на всички.

  7. Бавно вдигнете яркостта на часовника си

  Бавно завъртете Digital Crown нагоре, когато дисплеят е изключен.

  Благодарение на Raise to Wake, вашият Apple Watch ще се включи само когато изпълните това движение. Но се „събужда“ с пълна яркост, което не е идеално във всички ситуации.

  Също така имате възможност бавно да увеличавате яркостта на дисплея. Когато дисплеят на Apple Watch е изключен, просто бавно включете Digital Crown нагоре.

  6. Отключете часовника си с Touch или Face ID

  Можете да отключите Apple Watch чрез Face / Touch ID на вашия iPhone.

  По подразбиране Apple Watch ще се заключи, когато го свалите. Той ще се държи отключен винаги, когато е на китката ви. Но всъщност можете да спестите няколко секунди писане, като използвате вашия iPhone, за да отключите часовника си.

  Просто поставете заключения си Apple Watch на китката си. Сега, вместо да въвеждате паролата, просто вземете вашия iPhone. Сега използвайте Touch ID или Face ID, за да отключите устройството си, а Apple Watch също трябва автоматично да се отключи.

  5. Трикове за приложения за тренировки

  Можете да разделите тренировките на сегменти.

  Дори ако сте опитен потребител на Apple Watch Workouts, може да не знаете, че всъщност можете лесно да пропуснете таймера за обратно броене на Workout, като докоснете екрана, когато отброява.

  Можете също така лесно да разделите тренировките на „сегменти“ за по-добра организация на данните. Просто докоснете екрана по време на тренировка, за да добавите сегмент. Докосването отново ще създаде трета дивизия и т.н. Можете да видите тези сегменти в приложението Activity на вашия iPhone.

  4. Използвайте обратна ориентация на короната

  Погледнете надолу към вашия Apple Watch. Ако сте като повечето потребители, Digital Crown и Side Button са от страната, която е най-близо до ръката ви. Това е методът за износване по подразбиране, но може да не е най-добрият.

  Всъщност можете да обърнете Apple Watch, така че страничните бутони да са обърнати към тялото ви, което може да предложи ергономични предимства. По-рано сме разгледали подробно тази „обратна ориентация на короната“, така че проверете това парче, ако сте любопитни.

  3. Използвайте свои собствени изображения за циферблати

  Можете да създадете циферблат от всяко изображение в Снимки.

  Apple не позволява на циферблати на трети страни, но можете да го объркате, ако се отегчите от избора по подразбиране. iOS и watchOS всъщност ще ви позволят да задавате персонализирани снимки като своя циферблат.

  Просто отидете на Снимки на вашия iPhone и изберете изображение. След това изведете листа за споделяне и изберете Създаване на циферблат. Оттук можете да използвате иконата Photo Watch Face или Kaleidoscope Watch Face. След като докоснете добавяне, трябва да видите новия циферблат като опция.

  2. Настройте времето за гледане да бъде бързо

  Можете да настроите часовника си 5 минути бързо.

  Ако винаги закъснявате на важни срещи, не сте сами. И за щастие, Apple Watch има малко известна, но полезна функция, която може да ви помогне да намерите места навреме.

  Просто отидете в Настройки -> Час на вашия Apple Watch и ще видите опцията до +0 минути. Това ще зададе действителното показвано време на вашия Apple Watch малко по-бързо от нормалното, но това няма да повлияе на известията, таймерите, напомнянията или усложненията от световния часовник.

  1. Използвайте зелено и жълто циферблати

  Зелените и жълтите помагат да се спести батерията.

  Ако сте запознати с OLED панелите, вероятно знаете, че черното е най-енергийно ефективният цвят за показване на OLED екран. Но всички останали цветове не са създадени еднакво.

  Например, жълтите и зелените всъщност са следващите най-енергийно ефективни цветови опции. Може да получите по-добър живот на батерията, отколкото ако използвате повече данъчни цветове като блус, лилаво и бяло. Нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате циферблат.

  скорошни публикации

  $config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found