Слаб сигнал на новия ви iPhone 5? Ето бързо решение

През последните няколко седмици се появиха няколко съобщения, че някои клиенти имат проблеми със своя Wi-Fi сигнал на новия си iPhone 5. След пускането на потребителите на 5 имаше широко разпространени проблеми с извличането на прекомерни количества данни от мрежата на оператора си, дори докато на wifi връзка. Някои клиенти записваха над един концерт от данни, консумирани от телефоните им за един ден. Apple бързо пусна кръпка за отстраняване на проблема, но някои проблеми останаха, само че този път в другия край на спектъра. Вместо прекомерно използване на данни, някои iPhone 5 получават само слаб сигнал, докато други почти не получават такъв. И в двата случая проблемът е ясно забележим при сравняване на iPhone 4S и 5 рамо до рамо, където първият има няколко сигнални ленти, а вторият има само един или два.

Има обаче изключително лесно, но само временно решение, което ще възстанови силата на вашия wifi сигнал (поне докато Apple не признае проблема и пусне официален такъв). Казвам, че това е само временно, тъй като решението включва промяна на настройките за сигурност на вашия рутер от WPA / WPA2 на по-старата технология за криптиране на WEP. WEP е много по-малко защитен от WPA и WPA2, така че ще трябва да решите сами предимствата на по-силната wifi връзка над намалената сигурност.

Причината за проблема може да се крие във факта, че по-старите рутери, използващи WPA / WPA2, могат да изпитват проблеми със синхронизирането с по-нови устройства като iPhone 5. Когато това се случи, iPhone 5 трябва да се върне към използването на WEP. По някаква причина може да не прави това правилно, причинявайки проблем със сигнала.

Промяната на настройката на вашия рутер е лесен процес. Просто трябва да получите достъп до настройките на вашия рутер чрез неговия шлюз IP. Това се прави чрез вашия браузър, като IP адресът на шлюза обикновено е цифров адрес (198.162.1.1). Обикновено можете да намерите адреса, като напишете търсене в Google с марката на вашия рутер (или още по-добре, като прегледате ръководството си). Оттук можете да влезете, да отидете до настройките за безжична защита и да превключите настройката от WPA на WEP.

Надяваме се, че това ще подобри вашия wifi сигнал. Уведомете ни как става в коментарите или ако имате други решения, които искате да споделите.

Свързани:

  • Бутоните за сила на звука на iPhone не работят, поправете
  • iOS: Wi-Fi няма да се включи, настройките са сиви, поправете
  • iPhone Няма проблем с услугата или търсенето, поправете

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found