Персонализирайте опциите си за прикачени файлове на iPhones, Бърз съвет

Винаги ли сте щраквали върху опцията „Още“, след като докоснете прикачен файл към имейл в iOS Mail? Осигурен ви е списък с опции, които можете или не трябва да използвате толкова често. Но какво, ако не искате да виждате  Добавяне към бележки като функция? Или може би предпочитате винаги да запазвате своите прикачени файлове в iCloud Drive? Обичате ли да  надникнете  с помощта на Quick Look, преди да споделите, копирате, запазите или отпечатате прикачения файл? Ако отговорът ви е да на някой от тези въпроси, научете как да персонализирате опциите за прикачване на поща на вашия iPhone.

В приложението Mail на iFevice на iPhone или iDevice променяте настройките, за да направите предпочитаните опции като тези, които се показват първо, когато натиснете и задържите прикачен файл в имейла си.

И добрата новина е, че можете лесно да персонализирате тези настройки, така че да ви показват само функциите, които искате и използвате най-много. Тази модификация ви спестява време, така че не е нужно да натискате бутона „Още“, докато работите с прикачените файлове към вашия имейл.

Свързани статии

  • Използване на PDF файлове и бележки с прикачени файлове към поща на iOS, Ръководство стъпка по стъпка

Fast Track  

  • На вашия лист за споделяне на поща натиснете и задръжте, за да пренаредите иконите във всеки ред от опциите за споделяне
  • Изберете бутона Още, за да включите или изключите някои опции за споделяне и да промените реда на външния вид
  • Ако опцията за споделяне не е налична, изтеглете приложението му и го включете

Бърз съвет за прикачен файл за поща на iOS

Първо отворете имейла с прикачения файл. Ако файлът още не е изтеглен, го докоснете, за да го изтеглите. След това докоснете и задръжте върху прикачения файл. Това действие отваря листа за споделяне на поща.

Листът за споделяне на поща има някои функции, достъпни за вас, след като натиснете и задържите прикачения файл към вашата поща на iOS. Тези функции са включени в два или повече реда. Първият ред ви показва AirDrop, който ви позволява да споделяте директно прикачения файл към имейл.

Във втория ред има обичайните съобщения, съобщения, добавяне към бележки, Facebook и др. В зависимост от настройките и конфигурацията на вашия iPhone. Плъзнете надясно и наляво, за да видите всички опции за всеки ред.

За хората, които използват iOS11, имате също опция „Запазване във файлове“ във вашия Споделен лист за запазване на снимки, документи и други файлове в приложението Файлове. След като изберете „Запазване във файлове“, изскачащото меню ви позволява да изберете местоположението си. Запазване в файлове замества Добавяне в iCloud Drive.

Важността на края на опашката на вашия лист за споделяне на поща

В края на ВСЕКИ РЕД е бутонът Още, който може да се идентифицира чрез иконата с три точки. Докоснете бутона Още, за да отворите менюто за персонализиране на реда. Това меню ви позволява да изберете какво искате да виждате като опции, когато докоснете прикачения файл към вашия имейл за всеки ред на Sheet Share Sheet. Ако не искате или имате нужда от опция да се появи, изключете я, ако е налична (някои функции като Mail и Messages не могат да бъдат изключени.)

Променете реда на нещата

Менюто за персонализиране на редове също ви позволява да пренаредите реда на вашите опции, като натиснете трите хоризонтални ленти и след това плъзнете на различно място. Това пренарежда последователността на опциите за прикачени файлове, налични за вас, и реда, в който се появяват във вашия лист за споделяне на поща.

Или ако предпочитате, можете да промените реда на нещата в самия лист за споделяне на поща. Просто натиснете и задръжте иконата на елемента, който искате да пренаредите, и го преместете на новото му място в реда. За съжаление не можете да премествате икони в различен ред, само в текущия му ред.

За iDevices с повече от два реда, проверете всеки ред и намерете бутона Още на този ред. Докоснете го и персонализирайте, следвайки инструкциите по-горе.

Не виждате опция за прикачен файл в листа за споделяне на поща?

Ако по някаква причина не можете да намерите предпочитана опция, като споделяне във Facebook или Запазване в Dropbox, когато докосвате прикачения файл към имейла си, има няколко причини, поради които те не се появяват. Първо, трябва да имате инсталирано това приложение на вашия iDevice, за да се появи като налична опция. Така че, ако искате да запазите в Dropbox, първо трябва да инсталирате Dropbox на вашия iDevice. Същото важи и за Facebook, Twitter, Google Drive и т.н.

Възможно е също да не сте активирали тези опции, като ги включите. След като активирате тези услуги, като докоснете бутона „Още“ и превключите в позиция „ВКЛ.“, Те са достъпни за вас като опции, когато натиснете и задържите прикачения имейл.

И не забравяйте, че за хората, използващи iOS11, опцията Добавяне към iCloud Drive вече е Запазване във файлове.

Вземете QuickLook

Обичаме да използваме функцията за бърз поглед на Sheet Share Sheet, преди да споделим, копираме, изпратим или отпечатаме ВСЯКАКВИ прикачени файлове. Бързият преглед позволява на хората да визуализират повечето прикачени файлове, включително документи, изображения и други видове файлове. След изтегляне на прикачен файл, Mail показва иконата на прикачения файл и името на файла в съобщението. Докосването на иконата за бърз поглед показва визуализация на този прикачен файл.

Когато отворите файл с много страници с Quick Look, превъртате през него, за да видите целия документ. Quick Look дори позволява копиране, избор, търсене и споделяне! Той също така разполага с някои опции за достъпност, за да изговаряте или изписвате това, което подчертавате в съдържанието си за бърз поглед. Страхотно! И затова смятаме, че QuickLook е една от най-подценяваните (и неизвестни) функции на Mail.

Обобщение

Така че сега отварянето на прикачени файлове по начина, по който искате е лесно! Край на търсенето на вашия Mail Share Sheet за приложението, което искате - то е точно там. И ако не е на мястото, което искате, просто направете бързо пренареждане. Така че, ако не искате Добавяне към бележки или Google Диск като функция, просто го изключете в менюто Още. Или ако винаги запазвате прикачени файлове в iCloud Drive, превключете Добавяне към iCloud Drive ON в менюто Още. Това е толкова лесно!

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found