iOS 10 - Често срещани въпроси и въпроси за iPad, инструкции

iOS 10 внесе някои промени, когато става въпрос за използването му на нашите iPad. Въпреки че по-голямата част от външния вид на iPad е доста подобен на iOS 9.3, има малко неща, които трябва да се научим да правим, тъй като сме толкова свикнали със старите си начини да правим нещата на iPad. В тази публикация ще ви преведем през някои от основните промени, свързани с използването на iOS 10, особено местата, където вашата мускулна памет трябва да бъде коригирана.

Като цяло въз основа на нашия опит, iOS 10 всъщност не е играч за iPad . Надяваме се, че ще видим повече функции, насочени специално към по-новите iPad Pros в следващите версии на iOS 10. Към тестването на публичната бета версия, не сме забелязали проблеми с Wi-Fi или Bluetooth. Изглежда, че производителността на батерията е добре и се надяваме да се подобри с не-бета версията през есента

Не мога да отключа моя iPad на iOS 10

Това е може би най-фундаменталната от промените, които се случиха. На стария iOS бяхте свикнали да виждате „Slide to Unlock“. Веднага след като прекарате пръст наляво и въведете паролата си, вече бяхте готови. Нещата се промениха около тази функция и отнема малко време, за да свикнете с новия начин на правене на нещата.

В новия iOS 10 натиснете клавиша Начало, за да отворите екрана за отключване на iPad. Натискането на клавиша за начало извежда екрана за парола. Въведете паролата си и сте в.

В iOS 10 вече няма функция „Slide to unlock“ . Ако плъзнете на заключения екран на вашия iPad, ще видите два варианта в зависимост от посоката на плъзгане. Когато плъзгате надясно, вашият iPad извежда екрана „Приспособления“, който сам по себе си е нова и подобрена функция, в която можете да персонализирате екрана на приспособленията си, за да показва предпочитаната информация. Повече за това по-късно! Ако плъзнете екрана наляво, можете лесно да получите достъп до функцията на камерата на вашия iPad.

Чакаме какво?? Не е ли безопасно да имате достъп до камерата, без да въвеждате паролата? Това беше и една от първите ни мисли. Достъпът е само до приложението на камерата, а не до вашите снимки.

Същото важи и за приспособленията в iOS 10. Можете да регулирате информацията, която се показва тук. За да направите промени в джаджите, ще трябва да отключите с помощта на паролата си.

Подобно на iOS 9, все още можете да плъзнете надолу от горната част на екрана и да получите достъп до своите известия тук. По същия начин, плъзгането нагоре отдолу ще ви покаже новия контролен център в iOS 10. Контролният център наистина изглежда добре и има по-добри функции на iOS 10.

Проблем с поверителността с тези джаджи, как мога да управлявам?

С удобството идват опциите за персонализиране. Въпреки че наскоро преработеният екран на приспособленията може да поставя информация на върха на пръстите, важно е да се уверите, че информацията се показва на десните върхове на пръстите!

Когато плъзнете надясно на вашия iPad, той ви показва екрана на приспособленията заедно с цялата подходяща информация, като например известията за събранието, напомнянията и т.н. Тази информация е достъпна без въвеждане на парола. Може да се уверите, че не показвате частна информация на този екран.

Можете да управлявате приспособленията, които се показват на заключения екран, като добавяте или премахвате приспособленията и променяте настройките, за да управлявате това, което се показва тук.

Докоснете бутона Редактиране в долната част на екрана. Той ще ви покаже екрана за управление на джаджи, където можете да изтривате джаджи, да променяте техните позиции и да добавяте нови джаджи.

За да изтриете приспособление, просто щракнете върху червения бутон вляво от приспособлението и след това натиснете „Премахване“. Ако искате да пренаредите реда, в който се показват тези приспособления, докоснете и задръжте най-дясната икона на съществуващата приспособление и след това можете да плъзнете и пуснете, за да контролирате реда на приспособлението.

По същия начин добавянето на приспособления също е много просто. Всички приспособления, които не са там на заключения ви екран, могат да бъдат намерени в раздела „Още приспособления“. Просто докоснете зеления бутон + до приспособлението и той автоматично се придвижва до края на списъка с приспособления, който сега ще се появи на заключения екран.

Ако не ви харесва централната функция на приспособлението и искате да я деактивирате напълно, можете да го направите, като отидете в Настройки> Парола> Разрешаване на достъп при заключване> и Превключете днес на ИЗКЛЮЧЕНО.

Това напълно ще премахне приспособленията от заключения екран. Можете също да контролирате изгледа си за известия от същото място, като го включите или изключите в настройката.

Ако имате проблеми с приспособленията си, които не работят или не се показват празни на вашия рок екран, можете да проверите нашите съвети за това как да го направите.

Как да управлявам приложенията на Apple на моя iPad

Както вече знаете, iOS 10 ви позволява да изтриете някои от наличните приложения от вашето устройство. Изтриването на тези стокови приложения е лесно и е същото като предишните версии на iOS. Натиснете и задръжте, докато видите приложения за размахване и след това изтрийте много, както правите в по-старите iOS.

След като изтриете няколко приложения, ако промените решението си, можете лесно да ги възстановите, като отидете в магазина за приложения и докоснете бутона за изтегляне / облак.

Бъдете внимателни за новия iMessage

IMessage в iOS 10 е актуализиран, за да бъде в крак с времето. Ще намерите много нови функции, обширна емотификация и достъп до други медии. С новите функции и възможността за вграждане на нови медии, iMessage може да отнеме много място на вашия iPhone и iPad. може да си струва да го наблюдавате, като проверите хранилището си в раздела Настройки> Общи> Съхранение и използване на iCloud> Управление на съхранението. Ако забележите, че приложението за съобщения отнема повече място, можете да проверите настройките си за задържане на съобщения. Докоснете Настройки> Съобщение> Превъртете надолу и намерете Keep Messagesот дясното стъкло. Можете да избирате между 30 дни / 1 година и завинаги. В зависимост от вашите нужди и количеството консумирано хранилище, може да искате да преминете към 30 дни. Това е особено важно, ако вашият iDevice има по-малко свободно място за съхранение.

iPad Slow на iOS 10

Ако сте изтеглили новия iOS 10 на един от по-старите си iPad, той може да изглежда бавен на някои екрани. Едно решение е да се опитате да изключите многозадачните жестове в общия раздел на настройките (общи> жестове> изключен) и също така да изключите индексирането при търсене на прожектори. Също така проверете настройките си за достъпност за намаляване на движението и увеличаване на контраста. Можете да прочетете за повече съвети за ускоряване на вашия iPad след надстройка на iOS на нашия сайт.

Ако решите да се придържате към iOS 9 като лично предпочитание, моля, проверете публикацията за понижаване тук за поетапно ръководство, което да ви помогне да го направите.

Докато напредваме в повече тестове с iOS 10 на различните idevice, ще ви държим в течение с различни уроци и най-добри практики.

Кои са някои от функциите на iOS 10, които харесвате, и някои, които ви подлудяват на вашия iPad?

скорошни публикации

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found